Als de kat, uhhhh kinderen van huis zijn….

Het is donderdagmiddag 15.30 uur. De laatste les van de dag is net afgelopen en ik vlieg met collega Geerte de school uit om haar naar het fietsdepot in Amsterdam te brengen. Ze is net uit Madrid geremigreerd naar Nederland en had een fietsstalfoutje (mooi galgjewoord) gemaakt. Met het ov zou het haar 1,5 uur kosten en met de auto was het 20 minuutjes. Dusssss natuuuuurlijk breng ik haar daar even naar toe!

Om 16.30 uur was ik alweer in onze eigen woonplaats Nieuw Vennep en besloot om eens even flink inkopen te doen in bij de Appie. SLECHTE inkopen. De kids worden op donderdag altijd opgehaald door opa en oma en slapen daar dan ook, dus ik heb DE. HELE. AVOND. VOOR. MEZELF. Hoe heerlijk is dat? Normaal gesproken wordt er zo goed als iedere dag eerst lekker gesport, maar vandaag heb ik daar nul komma nul zin in. Waar ik wel zin in heb? Ongezonde shizzle. Los in de Appie op alles wat chocola bevat + een goeie fles Zuid Afrikaanse sauvignon bij de Gall & Gall. Van een meisje uit Grade 5 die morgen naar Amerika gaat verhuizen kreeg ik een Hulleman donut en een jarige student uit Grade 3 kwam heel schattig een cupcake brengen.

Hoppakkeeeee… Alle Sugary Snacks op een schaal en:

Toetjes & Wijn Dinner it is!

img_3344-2

Nou ja, it was…

Na 2 soesjes en 2 stukjes chocola hoefde ik eigenlijk al niet meer. Het voelt op de een of andere manier raar om zoveel ongezonds in zo’n gezond lijf te proppen. Bijna een misselijk gevoel zelfs bij het idee om nog meer hiervan te nuttigen. Bizar hoe dat dus werkt: Mijn gezonde lijf vráágt gewoon om gezond(er) eten! 

En eigenlijk is dat ook wel een 1+1 is 2’tje. Sinds ik in oktober uitprobeerde wat er met mijn hoofd en lijf zou gebeuren wanneer iedere dag (even) sportte is mijn leven best veranderd. In zéér positieve zin! Ik heb zoveel meer zin in alles, voel me heerlijk energiek, sta ’s morgens fris(ser) op, voel me sterk, heb meer zelfvertrouwen, heb een langere lont, pak meer dingen aan én eet -zonder dat het enige moeite kost- veel gezonder. Iedere keuze is een bewuste keuze. Ik kies er namelijk iedere dag voor om mijn beste zelf te zijn en dat gaat zoals je kunt lezen en zien TOP.

HIER WORDEN MIJN LIJF EN HOOFD ZOOOOO BLIJ VAN:

 

En daar mogen tussendoor best wat ongezonde hapjes of drankjes tussen zitten. Ook dat zijn bewuste keuzes en noemen we balans. LOVE it!

Een goed bord groenten dan maar in combinatie met Netflix. Oh ja én een glas wijn. Dat dan weer wel 😉

 

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_3336

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: