sol

(verteld door Jools & Pippa, getypt door mama Annette)

Ik ben Sol. Mijn hele naam is Sol Freddy Knops. Sol betekent zon in het Spaans en Freddy komt van Frank en Rudy. Zo heten onze opa’s. Nou, een soort van. Want opa Frank heet wel gewoon Frank, maar opa Ruud heet niet echt meer Rudy. Gewoon Ruud. Vroeger noemden de mensen hem Rudy en oma Marijke zegt dat nog steeds wel. Mijn zussen Jools en Pippa hebben ook een middelnaam. Jools heet Jools Anna, want ze is vernoemd naar oma Annie. Dat was de moeder van mijn moeders moeder. Pippa heet Pippa Mae, want ze is vernoemd naar oma Monique en oma Marijke. De eerste letters van de oma’s zijn de M. Dan het begin van oma Marijke: Ma en het einde van oma Monique: e. Dan krijg je Mae.

Ik hou heel veel van lachen. Als ik naar mijn zussen kijk moet ik steeds zo hard lachen. Vooral als ze jump squats doen. Ook als mijn moeder dat doet moet ik heel erg lachen. Ik lach ook naar mensen die ik niet ken. En dan lachen zij terug naar mij, maar zij kennen mij ook niet. Dat is wel gezellig.

Ik ben geboren op 30 juli. Dat is in de zomer. Ik ben een leeuw van de sterren. Mijn vader en Jools zijn een weegschaal, mijn zus Pippa is een ram en mijn moeder is ook een leeuw.

Toen ik geboren werd ging Wendy foto’s maken van alles. Vroeger was Wendy de juf van Jools en Pippa op de Boshoeve. Jools en Pippa wisten al dat ik Sol ging heten. Zij hadden het heel goed geheim gehouden.

Ik heb een oppas op woensdag en zij heet Naomi. Ze is heel lief. We gaan samen wandelen als papa en mama werken en mijn zussen op school zijn. Op donderdag komen mijn opa Frank en oma Monique. Op dinsdag en vrijdag is mijn papa thuis en op maandag mijn mama. Op maandag gaan we zwemmen in het SKWA in Hoofddorp. Toen mijn zussen klein waren gingen ze daar ook naar zwemles en ze hebben hun 1,2,3,4 diploma’s. Ik heb al mijn 1e diploma.

Oké. Dat was het. Als ik wat groter ben dan heb ik ook meer verhalen.

Van Sol.

%d bloggers liken dit: