The Flying Dutch Family - 3 maanden Noorwegen en 1 week Nederland

Na 3 maanden Noorwegen, nu 1 week in Nederland

Yayyyy, hier zijn we dan hoor! Hoppakee met onze voetjes op Neerlandsche bodem. Wat een feest! Gisteren was een mooie reisdag, gevuld met avonturen op de vluchthavens en in de vliegtuigen. Jools, Pippa, Sol en ik hebben daar enorm van genoten. Er was zoveel te ontdekken en leren. Vooral voor Sol, die gisteren zijn 3e en 4 vlucht op z’n naam zette, was alles een grote belevenis. Jools en Pippa gaan eerder richting vlucht nummer 40, maar dat maakte voor de pret niet uit. Ze vinden vliegen en reizen in het algemeen sowieso een feestje. Adventure Galore! Thaddeus ging in z’n eentje op avontuur: Hij reed vrijdagmiddag vanuit z’n werk naar de haven van Stavanger, om vanuit daar met de boot naar Denemarken te varen. Vanaf het noorden van Denemarken startte zijn autorit naar Nederland. En nu staat hier op de oprit van zijn ouders, onze Noorse auto. Zo gek en te gek!

What to do in ons heerlijke kikkerlandje?

Het allerallerbelangrijkste voor ons is om fijne tijd door te brengen met onze geliefde familie en vrienden. Maar wat een gedeelde eerste plaats heeft is om een rustige, ontspannen en gezellige week te hebben. Dat betekent dus dat we niet de hele week gaan volknallen met afspraken. Wat super verleidelijk is, omdat we zoveel leuke lieve mensen kennen die we met heel veel liefde zouden willen zien. Maar…. als we teveel willen, dan haalt dat de glans van deze week af. Dan wordt het een race waarbij we achter onszelf aanhollen. En als we één ding geleerd hebben in Noorwegen, dan is het dat less zoveel meer is. Geen haast en lekker leven in het moment.

Dus dat doen we nu. Sol is met opa Frank aan het wandelen. Jools heeft een logeerpartijtje bij haar beste vriendin Kaat. Pippa heeft bij neefjes Moos en Joep gelogeerd en geniet van een ‘De Ruijter ontbijtproeverij. Thaddeus heeft vanochtend hardgelopen in de duinen met zijn vrienden en drinkt koffietjes bij Langs Berg en Dal. En ik, ik zit hier lekker te typen aan de keukentafel met m’n schoonmoeder op rechts. We drinken koffie en eten zelfgebakken appelcake met appels van de Olmenhorst.

Een paar stiekeme plannen

Oke, oke, we hebben toch wel wat plannen gemaakt. Soms kom je daar niet onderuit, omdat er van alles vooraf geregeld dient te worden. Maar het zijn dan wel plannen waar je U tegen zegt. Plannen waar we ZO ZO blij van worden! Want… jaja: Morgen gaan we naar de Efteling! Samen met onze lieve vrienden Geerte en Sergi. Een sprookjesachtig dagje uit. Jools kan niet wachten om naar HAAR sprookje te gaan. Het sprookje in het Sprookjesbos wat zij 2 jaar geleden mocht openen ter ere van haar 6e verjaardag: De Zes Zwanen.

En ik ga op sushi date bij m’n favo favo sushi restaurant Tanuki. Ook dat plan ik met liefde in (om mijn vriendinnen die oppas moeten regelen tegemoet te komen).

Verder laten we het spontaan gebeuren en blijven we voelen waar we op dat moment behoefte aan hebben. Rust of actie? Tijd voor jezelf of gezelligheid met een groep?

First things first: eten

Waar ik nu vooral heeeeel veel zin in heb? Ronddwalen door de Albert Heijn en hapjes scoren. De supermarkten in Noorwegen hebben niet echt een uitgebreid aanbod en Thaddeus en ik keken naar in de aanloop naar onze vakantie in Nederland steeds meer uit naar de variatie die er in de Nederlandse supermarkten wel is. Oehhh ik zat me al een week lang te verlekkeren aan de gedachte van een bietenwrap gevuld met bietenroomkaas spread, geitenkaas en spinazie. Yum yum yum!!!

M’n buik rommelt.

Ciao!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: