Pippa’s Dankbare Dingen Top 10 Van 2022

Eigenlijk hou ik niet zo heel erg van terugblikken of vooruitkijken, maar op zo’n dag als vandaag (31 december 2022), kom je er bijna niet onderuit. Pippa, Sol en ik zitten hier met z’n drietjes op de bank in ons mooie huis in Noorwegen en we hebben net onze tijdlijn op Instagram doorgescrolled om te bekijken wat we dit jaar allemaal gedaan hebben. Pippa maakte notities van alle belevenissen waar ze dankbaar voor is en plaatste deze achteraf op volgorde. Bovenaan staat waar ze het meest dankbaar voor is. Toen we samen kletsten over al deze ervaringen, vulden onze hartjes zich met liefde. Klaar voor de start? Daar gaan we!

Pippa’s top 10 van 2022

1 Raw Ocean Lodge – Voor Pippa’s 7e verjaardag maakten we een moeder-dochter tripje en overnachtten we bij Raw Ocean Lodge in Skaarnesheimen op het eiland Karmøy.

2 Viking Village Festival – Pippa heeft in 2 dagen 2 keer een bezoekje gebracht aan het Viking Village Festival in Avaldsnes. Op vrijdag 9 juni gingen we met school en een dag later nam Thaddeus alle drie onze kinderen nogmaals mee naar dit toffe evenement.

3 Toen we Lola kregen – Op 19 juni (een dag voor we naar Spanje vlogen), besloten we een nieuw lid aan ons gezin toe te voegen: een Alaskan Malamute pup met de naam Luna. Ze kwam uit een nestje vlak bij ons in de buurt in Aksdal en we waren verliefd geworden op 2 zusjes: Luna en L… We voelden een sterkere klik met Luna en na heel wat overleg waren we eruit: We wilden Luna graag bij ons gezin hebben! Samen kozen we de naam Lola en we mochten haar na onze vakantie naar Spanje ophalen.

4 Anne Frank Huis – Op Eerste Kerstdag gingen Jools, Pippa en ik met z’n drietjes met de trein naar Amsterdam om het Anne Frank Huis te bezoeken. Jools had in oktober een spreekbeurt over de Tweede Wereldoorlog en Anne’s leven gehouden en Pippa was vol meegegaan in haar avontuur om zoveel mogelijk hierover te leren. De meiden wisten er dus al best veel over, maar om écht op de plek te zijn waar ze al veel over gehoord en gelezen hadden was heel bijzonder. Jools en Pippa kozen later in het museumwinkeltje allebei een dagboek uit en Pippa begon er niet veel later in een cafeetje al in te tekenen en schrijven.

5 Springen van de duikplank in Kvalsvik – Pippa had al heel lang de wens om van de duikplank bij het strandje van Kvalsvik in de zee te springen, maar op het moment-suprème was het toch iets te spannend. Op 11 september 2022 had Pippa al haar moed bij elkaar verzameld en sprong ze!

6 Vakantie in Spanje (toen we tot 22.00 uur ‘s avonds in de speeltuin waren en mama frietjes bestelde) – Deze zomer verbleven we 2 weken rondom Malaga en beleefden we prachtige avonturen.

7 Onze 3 tripjes naar Nederland – Toen Thaddeus en ik eind mei 5 dagen in Italië waren voor de bruiloft van onze lieve vrienden, verbleven Jools, Pippa en Sol in Nederland bij hun opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtje. Ze hebben toen een heerlijke tijd gehad! In oktober waren we met z’n allen 10 dagen in Nederland en genoten we weer van quality time met onze geliefden. Pippa bracht heel veel tijd ‘alleen’ door met familie: ze koos ervoor om het tegenovergestelde te doen van de rest van ons gezin. Als wij bij de ene opa en oma logeerden, wilde zij bij de andere opa en oma zijn. Ze vond die onverdeelde aandacht heerlijk! Eind december gingen Jools, Pippa en ik met z’n drietjes nog 5 dagen naar Nederland en vierden we kerst met onze lieve familie.

8 Skiën in Sauda & Røldal – In december 2021 hadden de meiden tijdens onze kerstvakantie skiles in Voss. In het begin was dat wel een flinke uitdaging, maar merkten ze gelukkig dat ze na een paar dagen loon na hard werken kregen: het skiën ging steeds soepeler en ze voelden zich iedere dag vertrouwder op de lange latten. Van ons huis in Aksdal is het 2 uur rijden naar de skigebieden Sauda en Røldal, dus ook na de skivakantie konden we in 2022 nog fijn verder oefenen.

9 Springen bij Rush – De allerleukste indoor activiteit vindt Pippa trampolinespringen bij Rush. Daar zou ze het liefst iedere dag wel naar toe willen.

10 Science Fair – Pippa heeft onwijs genoten van de maanden januari en februari die op school in het teken stonden van de wetenschap. Ze straalde toen ze op de Science Fair mocht presenteren over alle proefjes die ze had gedaan en wat ze daarvan geleerd had.

Dat was het! Pippa’s Top 10 van Dankbare Dingen in 2022. Zo leuk om hier samen mee bezig te zijn geweest. Wist je dat dankbaarheid oefenen een heel belangrijk onderdeel is van Opvoeden met een Growth Mindset? In het boek dat ik hierover aan het schrijven ben komt dit ook aan bod. Inmiddels ben ik de 25.000 woorden gepasseerd, dus het einde van het schrijfproces is in zicht… Spannend en tof!

Heel veel liefs,

Pippa & Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: