Opvoeden met een Growth Mindset - The Flying Dutch Family

Yes! De inschrijving voor het 3 Maanden Programma van Opvoeden Met Een Growth Mindset is gestart!

Ik zit hier al typend te stuiteren van enthousiasme: Gisteren is de inschrijving voor het 3 Maanden Programma van Opvoeden Met Een Growth Mindset van start gegaan. In september, oktober en november duiken we in kleine groepjes de wereld in van leren, groeien, omgaan met uitdagingen, vertrouwen in jezelf ontwikkelen en meer en meer en meer van dat soort prachtigs en krachtigs. Een jaar geleden organiseerden Thaddeus en ik al meerdere workshops en daar werd ontzettend enthousiast op gereageerd. Vlak daarna emigreerden we naar Noorwegen en lag onze focus vooral op de transitie op zoveel verschillende vlakken: ons gezin, ons nieuwe thuis, oneindig veel papierwerk en geregel wat betreft officiële documenten, school voor de kids, werk van Thaddeus en mij en een nieuw sociaal leven opbouwen. Nu we inmiddels een jaar in Noorwegen wonen is er wat meer ruimte ontstaan om wat andere dingen op te pakken. En waar staat het hart het meeste voor open? Juist: Samen met andere ouders en mensen die met kinderen werken (op school, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, in de sport) beweging brengen in de ontwikkeling van een Growth Mindset. Hoe we dat vorm gaan geven kun je zien op deze poster:

Opvoeden met een Growth Mindset - The Flying Dutch Family

Investeren in je eigen ontwikkeling en die van je kind(eren)

Een Growth Mindset betekent dat je brein ervoor openstaat om te groeien. De tegenhanger is een Fixed Mindset en dit betekent dat je brein het bordje ‘gesloten’ voor de deur heeft hangen: ik wil geen nieuwe dingen leren, ik wil niet groeien, ik kan niet veranderen, ik ga geen uitdagingen aan en ik ga het niet proberen. Delete alle dikgedrukte en onderstreepte woorden uit et voilá: dat is precies wat helemaal past bij een Growth Mindset. Deze manier van denken, praten en doen (leven dus eigenlijk) kost heel veel training en onderhoud. Je Growth Mindset is als een spier die je kunt laten groeien, maar die ook z’n kracht kwijt kunt raken wanneer je je focus kwijtraakt. Tijdens het 3 Maanden Programma van Opvoeden Met Een Growth Mindset gaan we jouw mindset onderzoeken en bedenken we samen waar voor jou winst te behalen valt op dit gebied. Daar zullen we de eerste twee weken van het programma mee aan de slag gaan. Je zult leren hoe jouw kinderen jouw spiegels zijn en hoe jouw mindset invloed heeft op die van hen. Om invloed te kunnen uitoefenen op de mindset van je kinderen, is het van essentieel belang dat je eerst bewust wordt van je eigen mindset en hiermee actief aan de slag gaat.

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Er zullen vier groepen van maximaal vijf deelnemers per groep toegelaten worden aan het programma. Op deze manier kunnen we een veilige en vertrouwde omgeving scheppen om open te praten over hetgeen wat ons dagelijks zoveel bezighoudt: onze eigen persoonlijke ontwikkeling en de opvoeding van onze kinderen. Ook zal de mogelijkheid worden aangeboden om een Whatsapp groep te starten, zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van de wekelijkse opdrachten die bij het thema van de training horen. Je kunt vertellen welke situaties uitdagend waren voor jou, welke mooie stappen je hebt gezet (ieder stapje mag gevierd worden!) en er kunnen vragen gesteld worden. We zullen elkaars cheerleaders zijn in onze persoonlijke ontwikkeling en in het vinden van onze weg als het gaat om de opvoeding van onze kinderen:

Samen zullen we rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

—————————————————————–

Praktische informatie

  • De trainingen zullen online plaatsvinden via Google Meet. Wanneer je niet bij een training aanwezig kunt zijn, kun je deze later op een door jou gekozen moment terugkijken.
  • Voor de betaling zal ik je een betalingsverzoek sturen die gelinkt is aan onze zakelijke rekening in Nederland.

Hoe kun je je aanmelden?

Ben je geïnteresseerd geraakt om je aan te melden of heb je nog vragen over het programma? Stuur dan een email naar annette@theflyingdutchfamily.nl

liefs,

Annette

PS: Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe anderen de vorige Mini Workshops over Opvoeden Met Een Growth Mindset ervaren hebben, dan kun je hier een aantal reacties lezen:

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: