Bali

Het allerleukste van Bali? De enorme diversiteit van natuur en cultuur in een relatief klein gebied. In 2 tot 3 weken kun je heel rustig de tijd nemen om zo goed als het hele eiland te bewonderen. Vergeet niet ook een bezoekje te brengen aan de Gili eilanden! Wanneer je nog niet het genoeg het ultieme vakantiegevoel had, dan wordt je op de Gili’s op je wenken bediend…

Bali is een eiland waar je na vertrek HEEL SNEL weer naar terug wilt keren!!!

Bali uitgelicht:

Sanur

Veel mensen kiezen ervoor om Sanur als uitvalsbasis te nemen voor hun verblijf op Bali. Verwacht niet te veel van deze plaats, het is voornamelijk een hele lang rij hotels aan het strand met hier en daar wat restaurantjes en winkeltjes, maar heel veel meer valt er niet te beleven.

Kuta

Zin in een combinatie van strand, een heel levendig uitgaansgebied, veel winkels en massa’s (jonge) toeristen? Dan is Kuta de plek! Vooral de Australische jongeren komen hier om helemaal los te gaan in de vele discotheken en bars die Kuta rijk is. Op Kuta Beach wordt vooral veel gesurft op de enorme golven, maar vergeet niet ook een heerlijk maaltje als lunch of bij zonsondergang te bestellen bij een van de ‘restaurantjes’ op het strand. Na zonsondergang duurt het nog lang voordat het strand echt leeg is, want door de aangename temperatuur is het erg populair om nog een potje te voetballen of volleyballen.

Legian

Het iets rustigere zusje van Kuta dat ten noorden aan Kuta Beach grenst. Hier zijn ook talloze restaurants, bars en winkeltjes te vinden.

Ubud

Ubud = love at first sight. Niet voor niets is deze spirituele plaats uitgebreid beschreven in het boek ‘Eat Pray Love’ en zijn hier alle mogelijkheden om even helemaal tot rust te komen. Er zijn talloze Yoga Retreats te boeken, bijvoorbeeld bij Yoga Barn of One World, maar je kunt ook een losse les bijwonen in een van de vele studios.

Niet echt geïnteresseerd in deze spirituele gedoetjes? Ga dan aapjes kijken in het Ubud Sacred Monkey Forest Sanctuary!

Oh en Ubud is DE plek om geweldige souvenirs te shoppen op een van de (overdekte) marktjes.

Bali Ubud Hotel & Resort (nooit meer naar huis…):

bali-ubud-hotel-resort-11

bali-ubud-hotel-resort-1

Lovina

De reis dwars door het midden van Bali naar Lovina toe is al een belevenis op zich. Er wordt bijna op iedere straathoek gewaarschuwd voor ‘Hati hati!’, wat ‘voorzichtig!’ betekent. De wegen zijn niet al te best, ook al wordt er overal ‘hard’ aan de weg gewerkt. Doordat er rustig gereden moet worden heb je meer tijd om de fantastische omgeving goed in je op te nemen. Ieder nadeel heb z’n voordeel dus!
Lovina heeft een gitzwart strand, wat het niet echt heel aantrekkelijk maakt om met je handdoekje neer te strijken. De meeste hotels hebben gelukkig prachtige zwembaden met uitzicht op zee en de grootste reden waarom de toeristen komen is de enorme groep dolfijnen die hier vlak voor de kust iedere ochtend (heeeeel vroeg!) massa’s bootjes omringen en hun kunsten vertonen.
Lovina heeft een heel schattig centrum(pje) met leuke barretjes en restaurantjes!

tiuqjmfe1r2zz8abrbfg

Wanneer je in het noorden bent is het echt een aanrader om te gaan snorkelen rondom het noordwestelijk gelegen Menjangan Island. Er worden vanuit Lovina verschillende trips georganiseerd om hier naartoe te gaan. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken, maar eigenlijk ligt het allermooiste aquarium al gelijk onder je wanneer je van de boot het water in gaat.

Mount Batur

Voor de fitte fazanten, dare devils en vroege vogels onder ons: Zorg dat je Mount Batur beklimt! Echt een hele bijzondere ervaring, maar je moet wel in zijn voor wat avontuur om de hoogste vulkaan van Bali aan te kunnen!

Screen Shot 2015-02-17 at 11.02.14

mountbaturbali15

Overige ‘do’s’

Verder zijn de talloze tempels en gave shows natuurlijk een must wanneer je op Bali bent. Vooral Tanah Lot (temple in de zee) was een prachtige belevenis en de Kecak dans bij Uluwatu Temple was heel bijzonder om meegemaakt te hebben. Let wel: het zijn enorme toeristentrekpleisters, dus hier moet je wel een beetje doorheen kunnen kijken. Wil je een exclusievere ervaring? Neem dan een privé-chauffeur/gids in de hand en vraag naar de minder toeristische plekken waar je je wat minder op een mierenhoop waant.

Wanneer je het leuk vindt om zelf alles te ondernemen dan is een scooter een prima vervoermiddel rondom Kuta, maar wees wel gewaarschuwd voor het chaotische verkeer. Je kijkt je ogen uit, want waar jullie met z’n tweetjes al een soort van krap zitten, kan de bestuurder naast jou op de scooter kan zomaar zijn hele 5-koppige gezin plus geit vervoeren. Zorg er ook voor dat je een brommer rijbewijs bij je hebt of dit in Nederland aanvraagt. De politie houdt graag toeristen aan om ze hierop te checken. Wanneer dit gebeurt en je hebt geen speciaal brommer rijbewijs bij je, dan kun je vaak ook met wat cash van deze heren afkomen. Deze tip kregen wij van de locals.

Taxi’s zijn zeer goed betaalbaar op Bali, maar kies alleen voor de Blue Bird Group! Deze zijn het meest betrouwbaar en werken op de meter. Er zijn veel taxibedrijven die zich voordoen als een taxi van deze organisatie, dus check altijd eerst de licentie!

bedugul

bali

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: