Canada (British Columbia & Alberta)

in 2003 verbleef MOMspiration’s Annette een half jaar in Cranbrook om hier gymles te geven om Amy Woodland Elementary School. Naast het lesgeven had ze gelukkig ook heel veel tijd om op ontdekkingstocht te gaan en dit prachtige land (althans een klein stukje ervan) te leren kennen.

De beste manier om door Canada te reizen is toch echt wel per camper. Deze kun je via allerlei verschillende aanbieders huren en een staplaats met elektriciteit, gas en water vinden is in de meeste gebieden geen enkel probleem. Een bijzonder mooie reis om aan te raden is van Vancouver naar Calgary (of andersom) door British Columbia en Alberta. Om genoeg tijd te hebben en zoveel mogelijk te kunnen zien en beleven zijn minimaal 3 weken aan te raden.

Vancouver Island (= groot!!!) en een whale watch tour zijn een ‘must-do’ wanneer je de Canada trip in Vancouver start of eindigt. Een zeer bijzondere ervaring voor jong en oud! Ook erg leuk voor kinderen om veel te leren over het leven in de oceaan is Vancouver Aquarium.

whale

Hoe je daarna ook verder reist, het kan eigenlijk niet mis: Deze omgeving is zo belachelijk mooi en er is zoveel te doen en te zien dat ik je alle routes aan zou kunnen raden. De volgende plaatsen worden uitgelicht en je kunt zelf het beste kiezen wat bij jullie past.

(work in progress)

Kelowna & omgeving

Kootenay Lake

Cranbrook, Kimberley, Fernie

Banff

Lake Louise

Jasper

Edmonton

Calgary

cariboo-mountains-bc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: