Frankrijk

Het fijne van wonen in Europa is, is dat je binnen een paar uurtjes met de auto in een compleet andere wereld kunt zijn. Waaronder veelzijdig Frankrijk. Een enorm groot land waar je Back to Basic kunt kamperen, je lekker luxe kunt laten verwennen in een gîte en/of fijn rond kunt reizen. Waar heb je zin in? It’s up to you! MOMspiration’s Annette reisde met haar gezinnetje in de zomer van 2016 een maand door Frankrijk en deelt graag haar favoriete bestemmingen met jou.

Annette heeft ook ontzettend genoten in de Pyreneeën. Ze hebben daar prachtige hikes gemaakt, watervallen bezocht, heerlijk geslenterd door de leukste dorpjes en waterpret gehad bij mooie bergmeren rondom Cauterets. De camping waar zij verbleven (Camping Pyrénées Natura) was best oké, maar zouden ze nou niet enorm durven aanraden voor gezinnen met kinderen. Alhoewel er genoeg te doen was: een speeltuintje en een groot schaakbord, korte hike naar het meer, het uitzicht was fantastisch en er je bent in korte tijd bij leuke dorpen in de buurt. Helaas waren de eigenaren niet erg gezellig en was er geen zwembad.

De laatste week van de Tour de France werd gespendeerd aan de westkust van Frankrijk. Namelijk op het schiereiland Nourmoutier en Ile. De camping (Indigo Nourmoutier) waar de tent werd gepositioneerd had een fantastische ligging: op het strand! Maar…. het was er nogal massaal (tent aan tent = geen privacy) en het toiletgebouw een plek om te vermijden. Weer geen aanrader van Annette’s kant dus. Ze zijn zelfs 2 dagen eerder naar huis gegaan omdat ze er wel klaar mee waren.
Desalniettemin hebben zij hier een heerlijke tijd gehad.

 

 

Mocht jij nog leuke tips hebben voor accommodatie in Frankrijk. Laat het ons weten!

%d bloggers liken dit: