Let it go, let it go…

Zit je gup (lees: monster) in een fase waarbij je het gevaarte in kwestie het allerliefste achter het behang zou willen plakken? Om deze periode (ja écht, het is ‘alleen maar’ een periode) zo goed mogelijk door te komen zetten wij deze TOPtips voor jou op een rijtje:

1: Zing in je hoofd (of gezellig hardop) het liedje: ‘Let it go, let it gooooooo’. Hoe valser hoe beter, want je gaat er vanzelf om lachen!

keep-calm-and-let-it-go-425

2: Adem in. Adem uit. Herhaal.

3: Zeg tegen jezelf: ‘Het is een fase. Ook deze fase gaat voorbij.’ Herhaal.

het-is-een-fase

4: Word niet boos. Dit maakt je kind alleen maar gefrustreerder en de situatie erger dan nodig. Natuurlijk ben je wel duidelijk en stel je grenzen –> nee, de kat kan echt niet mee naar het strand, het nieuwe slagersmes is zeer ongeschikt om zelluf je broodje mee te smeren en 50 km per loopfiets naar opa en oma is ietwat te opportunistisch…

5: Zorg voor achterlijke afleiding: Zeg of zing, de raarste dingen terwijl je met een onderbroek op je hoofd op z’n kop door de kamer huppelt. ‘Het hondje van de bakker’ of ‘De conducteur is gek’ doen het (bijna) altijd goed.

6: Zoom even uit en kijk neer op de situatie. Best hilarisch toch? En dat je kind persé in haar slaapzak en met speen in de mond (die trek je er op een onoplettend moment later snel uit) naar de zwemles wilt is eigenlijk ook niet echt het einde van de wereld voor jou. Voor haar helaas wel wanneer je het niet toestaat. En oh ja, de poppendekentjes en kleurpotloden en het memoryspel moeten ook mee. En de neusspray en kledingstickers en de leeggelopen ballon van papa zijn 30e verjaardagsfeestje. Daarna krijgen we de strijd niet de auto in te willen om er vervolgens bij de eindbestemming niet meer uit te willen. De muziek moet een beetje harder, of zachtst en niet dát liedje, néé andere! Enzovoort, enzovoort, enzovoort… (Herhaal nu ook de punten 1,2,3,4,5.)


7: Bedenk dat deze momenten zeer geschikt zijn om als anekdote te vertellen tijdens het ‘Sweet Sixteen’ feestje of wanneer jouw kids later zelf kinderen hebben en hetzelfde mogen ondergaan. Schrijf ze dan ook op!

8: Relativeer: er zijn echt ergere dingen. Je kids zijn gezond, de stembanden werken op en top, traanbuizen worden goed doorspoeld en er wordt geoefend met het tonen van emoties.

9: You.Are.Not.Alone. Álle, maar dan ook álle ouders mogen deze gezellige fase doorstaan. Als kers op de taart van het ouderschap zitten we allemaal vroeg of laat in hetzelfde schuitje. Gedeelde smart is halve smart. Toch?!

10: Laat de boel even lekker de boel en ‘let it all out’ tijdens een uurtje sporten bij bijvoorbeeld Mom in Balance. Wat kun je daarvan opknappen en het gevoel krijgen dat je de hele wereld (en vooral je monstertjes) weer aankunt!


Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Let it go, let it go…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: