Neem een geit!

Vandaag moest ik aan de titel en het daarbij horende verhaal van het boek van Claudia de Breij denken. De verkorte versie hiervan gaat als volgt:

Een vader van een Joods gezin in Polen, die met z’n allen in een kleine ruimte leven, was de alledaagse drukte en het lawaai zat. Hij vroeg advies bij de rabbi en die zei: “Neem een geit.” De man volgde dit advies op, maar komt er al snel achter dat dit de bende van ellende in zin huis alleen maar erger maakt. Hij gaat weer terug naar zijn raadgever en krijgt te horen: “Dan doe je de geit toch weg?” Wanneer hij dat gedaan heeft lijkt alles opeens een heel stuk rustiger in huis. 

Vandaag was Jools even mijn geit*. Net zoals ongeveer de helft van Nederland is ook 50% van ons gezinnetje geveld door de griep. Na een nacht waarin vele bedden moesten worden verschoond en tranen gedroogd sliepen papa Thaddeus en oudste dochter Jools vanochtend hun koorts uit terwijl Pippa en ik ons klaarmaakten om naar de wekelijkse zwemles te gaan. Dit betekende vanuit praktisch oogpunt: ‘Maar’ 1 kind om uit bed te halen en aan te kleden. ‘Maar’ 1 kind om naar beneden te tillen en ontbijt te geven. ‘Maar’ 1 kind om de auto in en uit te laden. Nu voelt het met 2 echt niet als ‘zwaar’ of iets dergelijks, maar om opeens ‘alleen maar’ met 1 klein guppie te zijn voelde niet normaal relaxed! Had zelfs de tijd om zelf te ontbijten, haar te fixen en een koffietje te zetten. En wat waren we vroeg aanwezig bij het zwembad! Wow!

*Figuurlijk dan he. En we houden haar gewoon. Niet dat ik opeens de kinderbescherming achter mij aan krijg ofzo. 

Wie weet blijft er dit keer zelfs een zwembadsnack over voor mama?!

Pippa wist niet gisteravond al niet wat haar overkwam. Toen begon de pret voor haar al, omdat Jools om 18 uur naar bed ging. Hierdoor had ze een heel uur lang 2(!) ouders helemaal voor zichzelf. Niemand die speelgoed uit haar handen vandaan griste en alle tijd om overal eens helemaal zelf mee te spelen. Dit voelde voor ons allemaal best vreemd, maar vooral erg leuk!

Deze onverdeelde aandacht ging deze ochtend vrolijk voort. Zo bizar dat dit zo anders voelde! Je bent gewoon vergeten hoe het was met 1 gup…

In het zwembad hebben we met z’n tweetjes een toptijd gehad. Dat hebben we natuurlijk ook wanneer Jools erbij is iedere andere maandagochtend, maar dit was wel even heel bijzondere en heerlijke Pippa-Mama quality time! Zo genieten om alleen maar naar haar te kijken en te zien hoeveel ze al kan. Wat is er met onze baby gebeurd?


Bij thuiskomst was Pippa heel heel heel blij om haar grote zus, die gelukkig wel redelijk opgeknapt is, weer te zien. Maar deze 1-1 tijd heeft wel onze ogen geopend. Dat moeten we echt vaker doen!

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘Neem een geit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: