Een interessant moeder-dochter gesprekje…

Na weer een topochtend bij The Little Gym en Yoghurt Barn in Haarlem reden we langs het Spaarne Hoofddorp naar huis. Autoritjes zijn altijd goed voor de meest interessante gesprekken, maar die van vandaag was er toch wel eentje om in te lijsten:

Note #1: Wij voeden onze dochters tweetalig op – wanneer ik met de meiden alleen ben spreek ik Engels tegen hen (en zij een mixje terug), maar met papa of andere Nederlanders erbij Nederlands. 

Mama: Look Jools, that is the hospital where you were born. That is where the doctors got (nou, eigenlijk ‘cut’, maar dat liet ik even voor het gemak achterwege) you out of my tummy.

Jools: Zijn die dokters still there?

Mama: I think so, yes.

Jools: Mama, ik wil graag dat jij ook nog een broertje voor mij en Pippa maakt in your tummy.

Mama: Oh. Really? Well. Maybe? One day.

Jools: Yeah, maybe one day. I want it. And Pippa too.

Mama: But how can this little brother get into my tummy then? How can I make one?

Jools: Dan moet je even wachten. Dat duurt heel lang. Dan komt ie pas. Ja. Mag ik nu een kinderliedje horen, want ik vind deze not so nice.


Note #2: Ik ben niet zwanger en het voorlopig ook niet van plan te worden….! 

Note #3: Wat is het toch gaaf bij The Little Gym! Pippa haar lesje bij de Dreumesen is zo cute. Ze geniet echt als een malle… Later op de ochtend is de beurt aan Jools en ze doet het zo goed tijdens haar les zonder papa of mama. Stoer van onze kleine Dare Devil! Vandaag stond het thema ‘nummers’ centraal. 

Note #4: De Yoghurt Barn in Haarlem is zoooooo tof! Hoe heerlijk is het dat de kids zich helemaal zelf vermaken terwijl je zelf van je koffietje kunt genieten? Check it out!!

 

 

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel- en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: