De wijze les die mijn 2-jarige dochter mij leerde

Altijd voor het slapen gaan lezen Jools (2,5) en ik (en/of papa) een boekje voor. Wanneer papa Thaddeus voorleest is dat meestal uit Jip & Janneke en met mij samen kiest Jools zo goed als altijd Fancy Nancy. We voeden onze dochters tweetalig op en voorlezen met mij is in het Engels, want dat is ‘onze taal’ samen. 

Na het voorlezen vindt Jools het heerlijk om met haar ogen dicht verhaaltjes te luisteren en valt meestal op deze manier al half in slaap. De verhaaltjes gaan vaak over een meisje die Jools heet en wat ze allemaal meegemaakt heeft die dag of week. Of over Annette en Thaddeus die nog geen papa en mama waren, maar dat wel wilden worden. En dat mama Annette toen een mini-baby’tje in haar buik had die groeide en groeide…. Jools smult hiervan!! 

Van de week vroeg ze na het verhaaltje (met haar ogen dicht en bijna slapend): “Mama, who do you love the most?” 

Ik: “That’s a beautiful question sweetheart. I love papa, Pippa & you the most.” 

Jools: And yourself. You should also love yourself. A lot.” 

Ik: “………………. Wow little lady, you are ab-so-lu-tely right. And I do love myself too. I really do. That’s very important.” 

Nog even ben ik naast haar blijven liggen en heb haar duizend kusjes gegeven. 

WOW. 

Zo simpel. Zo logisch vanuit het oogpunt van een kind. Natúúrlijk moet je ook van jezelf houden: duh! 

Maar voor zoveel volwassen is dit niet vanzelfsprekend. Moeilijk zelfs. 

Dit 2-jarige meisje zal daar hopelijk een beetje verandering in brengen. Een ieder die dit leest zal hopelijk nadenken over het belang van van jezelf houden. Want alleen dan kun je die oprechte liefde doorgeven aan een ander. Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: