Waar kun jij je helemaal kapot aan irriteren? 

Na 8 hele dagen niet schelden en klagen ging ik gisteren keihard in de fout. En nog goed ook. Eerst:”Djiiieeeezzzzz het is echt niet te doen met deze hitte hier in de klas! Airco please!!!” Ennnnn m’n telefoon viel vanaf 2 meter hoogte plat op z’n face in tienduizend scherfjes op de niet meeverende tuintegels: “NNNNEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHEEEEEEEEEEE!!! Grrrrrrrrr Ffffffffffffff Krijgggg de bladidbladiblaaaaa!!!” Dus: BAM! Armbandje naar rechts….

(Vraag je je af waar dit over gaat? Check dan ’21 Dagen Zonder Te Klagen: Kun jij dat?’) 

En omdat ik (zo goed als) altijd in mogelijkheden denk, ging ook nu een deur open. Laten we eens lekker onvervalst en zonder gene een potje ouderwets zaniken!

Heeeeel benieuwd: Waar kun jij je helemaal kapot aan irriteren?? Wat zorgt ervoor dat het stoom uit je oren komt??

Tijd om even lekker los te gaan!

MOMspiration’s TOP 10 Irritatiebronnen

 1. De gemiddelde reactie van Facebookend Nederland op berichten van Metro, RTL Nieuws en andere publieke accounts. Vanachter een beeldscherm respectloos en gemene dingen ‘zeggen’ is zo niet chique. 
 2. Mensen die zich overal aan irriteren. Die van zeuren hun standaard manier van praten hebben gemaakt. Ja: ik irriteer mij aan chronisch geïrriteerde mensen.
 3. Mensen die roken wanneer er baby’s of kinderen dicht in de buurt zijn. Dat je je eigen longen bevuild is je eigen weloverwogen keus, maar sleur daar de tere nog teerloze kiddies niet in mee. Met een peuk achter de kinderwagen?? Nee toch?!?! 
 4. Gore koffie uit een automaat. Niet te doen.
 5. In-de-wacht-muziekjes van een klantenservice. En dan tussendoor de fijne updates: “Er zijn nog 8 wachtenden voor u. De wachttijd bedraagt minimaal nog 3 minuten.” Nou, doe dat maar keer 5. Dammnnn, ik wil gewoon m’n abonnement opzeggen. Nu graag!
 6. Mensen die bewust voordringen. Hoe oud was je ook weer??
 7. Mensen die tijdens een gesprek langs je heen kijken. Kijk, wanneer ze tijdens dit gesprek ook op kinderen proberen te letten: tuuuuurlijk! Maar wanneer ze niet echt luisteren omdat ze eigenlijk op zoek zijn naar een interessantere gesprekspartner: doooeeeiiii!
 8. Mensen die op ieder ding dat jij zegt reageren met het delen van een eigen ervaring ipv door te vragen of geïnteresseerd te luisteren: “Ja en ik……”, “Ja en mijn kind…..”
  Lees ook: ‘Waarom een gesprek met een andere mama eigenlijk geen bal aan is…’
 9. Ongezouten kritiek van andere moeders: “Oh, heb je maar 3 maanden borstvoeding gegeven? Ik dacht dat jij ook zo van het gezond leven was? Borstvoeding is namelijk echt het beste voor je kind. Ik heb beide kinderen 20 maanden gevoed. Dan kun je straks merken dat ze een half % slimmer zijn én minder vaak ziek.” Nee. Dit zei je niet echt toch?!?!
 10. Onverwachte keiharde rekeningen die natuurlijk nooit lekker uitkomen op dat moment. Denk aan een kapot beeldscherm van je telefoon. Of die stomme gemeentelijke belastingen. Wasmachine stuk. Grote beurt van de auto. Mwehhhhhhh…..

Oké. Genoeg. Dit voelde toch wel even heerlijk als break van de 21 Dagen Niet Schelden En Klagen Challenge. Nu is het er ook maar uit!  Kunnen we met een uitgeklaagd hoofd weer verder met The Sunny Side Up….!

img_8683

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Waar kun jij je helemaal kapot aan irriteren? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: