Aan wat & wie besteed jij graag tijd en energie? 

Nu we ouder en wijzer (vooral dat… whahaha!!!) worden, maar ook ‘dankzij’ de kiddies minder vrije tijd te besteden hebben, maken we andere keuzes. Keuzes in hoe we onze energie verdelen. Waar we vroegah moeiteloos alle uitnodigingen van feestjes, dates en evenementen aannamen, denken we nu veel bewuster na of we hier wel onze energie aan willen besteden.

Energie is een zeer belangrijk en kostbaar bezit geworden. Bewaak dit met je verstand en gevoel.

De beste raadgever bij iedere uitnodiging voor alles wat niet ‘moet’ is je gevoel. Heb je er niet zoveel/geen zin in? Duidelijk! Dan ga je toch niet.

Voor de besteding van jouw vrije tijd geldt:

Stop je energie alleen in mensen en dingen waar jij zelf ook energie van terug krijgt. Alleen dan blijf je in balans.

13037-do-more-of-what-makes-you-happy

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Een vriendin in een dip of iets wat je kids helemaal geweldig vinden en jij wat minder. Natuurlijk, dat doe je gewoon gewoon. Maar het gaat om de bigger picture. Capiche?

Dus het antwoord op de vraag ‘Aan wat & wie besteed jij graag tijd en energie?’ is voor mij: 

Ik heb een prioriteitenlijstje gemaakt. Van mensen en dingen waar ik blij van word. Waar mijn gezin blij van wordt. Wanneer ik twijfel over een bepaalde activiteit die niet goed voelt passen in ons dag- of weekschema, dan zeg ik tegenwoordig ‘nee’. Soms echt supermoeilijk, maar wel meer dan belangrijk om fijn in balans te blijven.

En al schreef ik in de eerste regel al lachend ouder én wijzer… Ik denk dat het ECHT zo is. Wat zullen m’n mama en papa trots op mij zijn…!

time-is-precious

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Aan wat & wie besteed jij graag tijd en energie? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: