Liefs uit Cyprus!

Jeetje mineetje. Dat is het eerste wat in mij op komt wanneer ik probeer uit te leggen hoe deze Cyprus trip tot nu toe voelt. En op allerlei fronten omschrijft ‘jeetje mineetje’ wel de lading. Voor alle mensen die nu denken dat ik gek geworden ben: ik zal het hieronder efkes duidelijk uitleggen.

 • Jeetje mineetje, wat tof –> Om uitgenodigd te zijn door Eliza was here en deel uit te maken van deze geweldige groep bloggers. Voel mij zo vereerd en leer heel ins en outs van al die ervaren professionals in het Bloggershuis ‘Eveleos Country House‘. Zo nu en dan voel ik me dan ook weer een vreemde eend in de bijt, want ik ben eigenlijk ook maar ‘gewoon’ een juffie die blogt als (uit de hand gelopen) hobby. Zonder daar ook maar een cent voor te verdienen, maar wel met een best wel groot bereik. Dat wordt in dit wereldje als best wel gek (zachtjes uitgedrukt) ervaren.
 • Jeetje mineetje, wat bizar –> Om zoveel uur (al wel meer dan een dag zelfs) zonder kindjes en vriend te zijn. Zoveel tijd om zelf te bepalen wat en wanneer ik eet, drink, lees (JA LEES!!!) zonder voor iemand te hoeven zorgen. Behalve dus voor mezelf. En dat is dus echt heel, heel bizar. Eigenlijk lukt dat dus ook nog niet zo goed, want gisteravond heb ik niet echt avondeten op (ivm vlucht van 14.55-19.30 + vertraging), vanochtend even snel wat toast met jam en kaas erin gegooid en vanmiddag niet echt geluncht (het lunch-tentje waar we heen wilden was dicht, dus rol nu heerlijk op noten, feta, een appel en sinaasappel.
  En. Je wilt het interieur van m’n appartement niet zien (iets met kleding en schoenen o-ve-ral. Gelukkig is Eliza hier die voor ons zorgt. Straks een diner met de heerlijkst Cypriotische gerechten bereidt door de eigenaars van Eveleos Country House. In een steenoven. = Yummmmm…..
  Oh en niet alleen daarvoor wordt gezorgd. Eliza heeft een superleuk programma in elkaar gedraaid voor ons. Tijdens de vrije tijd heeft ze gezorgd voor tips die helemaal passen bij wat iedere gast leuk en mooi vindt. Net zo attent en lief als dat het boek dat je graag had willen lezen, maar steeds niet aan toe ben gekomen en als cadeautje in m’n appartementje op tafel lag… Ennnn alle heerlijke boodschappen… Ennnn een toffe Fatboy Lamzac… Ennnn nog meer lieve presentjes… Wat worden we verwend!!!
 • Jeetje mineetje wat gezellig –> om al deze fijne mensen hier om mij heen te hebben. Mensen met bijzondere, grappige en mooie verhalen. Leuk om hen te leren kennen!
  Ennnn heel heerlijk dat iedereen dus blogger is en dat iedereen dus in juiste/onmogelijke fotohoeken denkt en niemand dat dan weer raar vindt.

  GEK op de Vlaamse Julie van Bible of Fashion!!!
  Heb mij rot gelachen met haar. Iets met kamelen trekken, vlinders in je douche en een bommetjescompetitie. Ze kan zo door als de vrouwelijke Philip Göbels. Maar dan nog good-looking ook 😉

   

 • Jeetje mineetje wat spannend –> om vanaf het vliegveld in het donker met de huurauto met het stuur aan de rechterkant links te moeten rijden. Radio snoeihard aan en meeblèren met Summer Jam, die Garmin navigatie compleet negeren, de lampen voor je (van Inge van het verkeersbureau Cyprus) volgen en alles komt goed.

  Avontuur, de Graaf, je bent op avontuur! Als je avontuur wilt, dan krijg je avontuur! HOPPA.

  (is m’n lekker idiote mantra op spannende momenten…)

 • Jeetje mineetje wat mooi –> Ik vind alles hier mooi en ook schattig. Ten eerste alles in en om Eveleos Country House: de trappetjes, bloembakken, gangetjes, olijfbomen, tafeltjes en stoelen, het zwembad + view, mijn hemelbed, keuken en knusse badkamer. LOVE it. Ten tweede het Troodos Gebergte: Vandaag zijn we met een gids (genaamd Dimitris) 3,5 uur door dit gebergte gaan hiken en het was adembenemend…. Zo zwaar genoten van de vergezichten en de heerlijke rust in het bos. Dat dan weer wreed gestoord werd door ons geklets. Wat dan wel weer gezellig was natuurlijk.
  Mega veel geleerd over Cyprus: de flora en fauna, geologie, historie (iets met moeder aarde, vader lucht, sperma in de zoute zee en zo werd Aphrodite geboren) en meer meer meer… Gaaf en interessant!

Ok, genoeg getypt! Jullie zijn weer op de hoogte. Tijd om lekker te gaan smullen!

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

ATJP-152

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Liefs uit Cyprus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: