Ik ga 14 maanden op reis en ik neem mee… (deel 1)

Nog maar 2 maanden en dan gaat DE reis der reizen beginnen. Op 28 juni vliegen wij naar Kaapstad met ons gezinnetje: vriendlief Thaddeus, Little Miss Jools (3,5 jaar), Little Miss Pippa Mae (2 jaar) et moi. Dan gaat de reis van 14 maanden echt beginnen. Inmiddels is ons huis verkocht, onbetaald verlof geregeld, heeft Thaddeus zijn deel van de fysiotherapiepraktijk verkocht en is zijn eigen bedrijfje gestart, is het grootste gedeelte van de inboedel verkocht (opbrengst naar Kinderfonds MAMAS), wordt de rest weggegeven of opgeslagen bij AA Verhuizers én hebben de eerste maand in Kaapstad we een (t)huis geboekt. Wat nu op het program staat = bedenken wat we mee gaan nemen in de 4 koffers/tassen/backpacks. DECISIONS, DECISIONS.

Over ieder item wordt zorgvuldig gewikt en gewogen:

 • Gaat het vaak gebruikt worden?
 • Is het gemakkelijk te combineren qua kleur?
 • Is het gemakkelijk te combineren qua stijl?
 • Is de kwaliteit goed? (= dus niet na 3 keer dragen kapot)
 • Is het vlek-bestendig? (= dus weinig wit/lichte kleuren)
 • Past het bij het klimaat van het land?
 • Neemt het weinig gewicht en ruimte in?
 • Kan het gebruikt worden in/op/onder verschillende landschappen? (strand, bergen, straat, savanne)

Ohhhh en ik vind dat dus best moeilijk! Moeilijker dan gedacht! Want er zijn zoveel leuke kledingstukken en schoenen die we een 14 maanden in de opslag gaan doen en niet mee mogen. Er mag veel meer niet dan wel mee…. Meer dan logisch, maar wel een beetje een gek idee om er zo lang niet bij te kunnen. Uiteindelijk zal het reuze meevallen natuurlijk. Uit het oog uit het hart gaat vast gelden. En wanneer we dan terugkomen in augustus 2018, dan lijkt alles nieuw !

Over schoenen gaan we het vandaag hebben. Je moet toch ergens beginnen. Of eigenlijk moet ik ‘footwear’ zeggen, want er gaan ook sandalen en slippers mee.

Op dit moment hebben deze schatjes de voorselectie gehaald om mee te gaan op reis:

Jaja, ik zie ons al flaneren over de boulevard van V&A Waterfront, waggelen als en mét de pinguïns op Boulders Bay, dansen bij een Kirstenbosch Sunset Concert, verstoppertje spelen tussen de wijnranken in Stellenbosch, Paarl en Franschhoek en giraffen spotten in Oudtshoorn.

Het Zuid Afrika Gevoel begint steeds meer te komen. Helemaal nu we dus zo goed aan het nadenken zijn over wat we in willen pakken. Niet dat we het al echt in gaan pakken, want we dragen deze schoenen en sandalen nu ook gewoon. Je denkt toch niet dat Jools haar nieuwe Teva Hurricane Flamingo sandalen alvast in een koffer laat stoppen?! Die moeten na-túúr-lijk iedere dag aan. Weer of geen weer. Ze gaat ze ook zelfs volgende week op de bruiloft van haar ome Michel (mijn broertje) en tante Cindy (mijn bijna-officiële-schoonzus) dragen!

Pippa draagt nu de Teva sandaaltjes met aardbeien erop die Jools 2 jaar geleden in Zuid Afrika droeg. En daarna in Italië en iedere andere dag van de lente, zomer en herfst van 2015. The Strawberry Sandals are till going strong!

 

Ik voel me serieus helemaal hip met m’n nieuwe Teva Arrowood Swift Lace sneakers. Ze lopen als kussentjes! Thaddeus heeft ze ook, maar dan in de kleur olive. Hij is er ook erg blij mee! Is weer eens wat anders dan z’n eeuwige Reebok CrossFit Nano’s 😉 Kunnen we lekker twinnen. Nou ja, dat zal ik maar niet tegen hem zeggen want dat klinkt nogal idioot.  Kleurige matching trainingspakjes erbij + elektrische fiets om het af te maken. Ons af te maken.

Natuurlijk gaan er ook nog (trail) running/hike/bergbeklim/sportschoenen van The North Face mee. En wel deze:

I’m in LUF.

Houd MOMspiration.nl goed in de gaten voor deel 2, 3, 4, 5, 18, 54…..

liefs!

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

ATJP-152

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Ik ga 14 maanden op reis en ik neem mee… (deel 1)

 1. […] Om te douchen is het een aanrader om kinderen slippers of sandalen te laten dragen. De vloeren zijn namelijk vaak glad en dan sta je een stuk steviger met een zool onder je voeten. Wij zijn zwaar fan van Teva. Jools haar ‘aardbeien’sandalen gaan al ruim 2,5 jaar mee en zusje Pippa heeft er nu net zoveel plezier van als zij. Deze lente en zomer is het hele gezin in Teva gestoken en daar zijn we heul heul heul blij mee en te… […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: