Je zult maar over 3 dagen een jaar op wereldreis gaan…!?!

En dan slaat het opeens in: het besef dat we over 4 dagen ruim een jaar op reis zullen zijn. Natuurlijk is de voorbereiding al maanden geleden van start gegaan, maar nu komt het wel heul heul heul dichtbij. Vorig weekend zijn we verhuisd naar ons tijdelijk onderkomen (Villa Opa & Oma), afgelopen woensdag vond de sleuteloverdracht van ons huis plaats, zijn we bij de gemeente uitgeschreven uit Nederland, was donderdag het afscheidsfeestje op het kinderdagverblijf en gisteren was de laatste dag op m’n werk. Dat waren flinke stappen waar we best even van bij moeten komen. 

En dat lukt gelukkig heel goed! Dit hele weekend (van vrijdag tot en met maandag) zijn we met z’n viertjes op Landal Dunimar in Noordwijkerhout om de boel te laten bezinken. Deze omgeving (duinen, bos, strand) leent zich daar perfect voor. Maar het is ook top om op deze manier vrienden en familie in de gelegenheid te stellen om in vakantie-stijl afscheid te komen nemen.

We hadden ons voorgenomen om geen afscheidsfeest te geven, want we vinden feestje vaak helemaal niet leuk: amper tijd om écht rustig met iemand te kletsen en je bent alleen maar heen en weer aan het vliegen om ervoor te zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Daarom hebben we de laatste weken gezellig met kleine groepjes vrienden steeds gezellig wat gegeten en gedronken. Echt even quality time met elkaar en dat was genieten.

Maar…. op de een of andere manier werd de groep mensen die nog langs wilde komen hier op het Landal Park steeds groter en begon het gisteren toch wel op een afscheidsfeest te lijken.

Maar…. Super relaxed en de hele middag en avond was het een gezellige zoete inval. We hebben echt de tijd gehad om aandacht te geven en krijgen van onze lieve vrienden. Het voelde ook helemaal niet als een afscheid, maar gewoon een ontzettend leuk samenzijn op een fijn vakantiepark. De kids vermaakten zich top in de grote speeltuin en we deden na het eten zelfs een Bollo de Beer speurtocht. Langs de Insectenhotels en over het Jungle Pad. De prijs? Een lekker ijsje!

Vanmorgen gaan we ontbijten bij Langs Berg en Dal met Thaddeus z’n Sunday Morning Alphamannetjes groep (of mag ik dat niet zo noemen ;-)?). Iedere zondagochtend om 8.15 uur bestormen ze samen de duinen, het bos én gaan zelfs voor een duik in zee. Winter, lente, zomer en herfst: who cares. Wim Hofje en gaaaaan. Hij zal deze mooie vriendengroep zeker gaan missen! Gelukkig komt z’n beste maatje Kevin (en inmiddels ook een heel belangrijk persoon voor mij!) hoogstwaarschijnlijk over 2 weken al naar Kaapstad. Hij kan ons dan al niet missen….!

Vanmiddag komen m’n Saense Maiden naar Lisse om daar te High-Tea’en bij Het Tussenstation. Yummmmy! Eigenlijk hadden we al 2 keer afscheid genomen, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen en gaan voor een 3e feestje. I like!

Vanavond gaan we met onze families uit eten bij Langs Berg en Dal, wat hier dus om de hoek ligt. Kids en opa’s in de ballenbak en dan kan de rest lekker rustig praten. En als de opa’s heel zoet gespeeld hebben mogen ze misschien aan het eind zelfs wel een toetje.

Nog meer toffe dingen: Morgen krijg ik m’n nieuwe camera binnen: de Canon EOS M5. Ontzettend veel zin in om deze goed te leren kennen en er de mooiste foto’s mee te maken in Zuid Afrika. Leuk leuk leuk leuk leuk!

Ennnn…. We hebben bedacht dat we na de eerste maand Kaapstad e.o. 2 maanden op doorreis gaan in het noorden van Zuid Afrika en het zuiden van Namibië en Botswana. Eind september komen we dan weer terug in Kaapstad om daar de familie Knops te ontvangen en eind oktober komt de familie de Graaf. Nu al zin in!

Ennn…. In december vliegen we hoogstwaarschijnlijk naar Buenos Aires om daar de 40e verjaardag van vriendin Heidi te vieren.!

Ennnnn morgen komt m’n allereerste blog uit op de KLM website!!! De titel is: Een jaar op wereldreis met 2 peuters: Droom of Nachtmerrie. Gaan jullie ‘m lezen?!

Oké, nu zijn jullie weer een beetje up-to-date. Wen daar maar vast aan, want ik hoop in Zuid Afrika lekker vaak te bloggen!

Liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

ATJP-157

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: