Een ordinair potje janken met je kids op schoot… Oeps!

Zit ik dan. Op een matras op de grond en tussen de verhuisdozen in Jools haar kamertje. Jools en Pippa zitten naast mij onder het deken en Thaddeus aan het voeteneind. Iedereen is klaar voor het moment dat ik begin met het voorlezen van “Do Princesses Wear Hiking Boots?”. Maar. Ik krijg geen enkel woord uit m’n mond. Het lukt niet. Overmand door plotselinge emoties probeer ik mij groot te houden en de opborrelende tranen weg te slikken. Op het moment dat ik met alle macht probeer om aan de eerste zin uit het boek te beginnen, klinkt er opeens een hoge snik. Oeps, dat ben ik!

Er is geen houden aan. De tranen, het gesnik en het gesnotter blijven maar komen. Inmiddels zijn de hoofden van de meiden in een onmogelijke hoek gedraaid om te zien waar al die rare geluiden en die spetters in hun nek vandaan komen.

Mama, wat doe je nou?

Nou, ik weet heel goed wat ik doe. Ik zit hier opeens keihard te beseffen dat dit echt de allerlaatste avond en nacht zijn in ons fijne huis. Ik zit hier opeens keihard te beseffen dat we in januari 2013 met z’n tweetjes dit huis betraden en het nu met z’n viertjes zullen verlaten. Ik zit hier opeens keihard te beseffen hoe idioot gelukkig we hier hebben gewoond.

Tijdens al het inpakgedoe heb ik geen moment gehad om hier bij stil te staan. Maar nu. Nu grijpt het me allemaal opeens keihard aan.

Door m’n betraande ogen kijk ik Thaddeus aan. Hier zijn geen woorden voor nodig. Ik hoef hem niets uit te leggen. Hij begrijpt precies wat hier gebeurt.

Gelukkig kan ik mezelf een soort van herpakken en lees in rap tempo het boek uit. Op deze manier kunnen m’n gevoelens niet de kans krijgen om opnieuw in te breken. Sorry meisjes. Ik maak het goed met jullie. Straks in Zuid Afrika nemen we echt de tijd. Dan lees ik jullie iedere dag voor uit welk boek je wilt. Inclusief bijpassende stemmetjes en quiz-vragen.

IMG_0260
Night Night…..

Wanneer de meiden eindelijk rustig liggen te slapen vraagt Thaddeus beneden in de keuken:

Liefje, wil je nog even meer huilen?

Ja. Dat wil ik wel.

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: