SOUTH AFRICA! Here we are!

Yes yes yes! We zijn geland! Letterlijk = geland in Kaapstad én figuurlijk = we voelen ons zooooo chill…. Alle drukte en spanningen van de afgelopen tijd zijn weg en onze agenda is leger dan leeg!

Thanxxxx trouwens voor álle superlieve berichtjes die we hebben mogen ontvangen voor en tijdens ons vertrek… This made us SMILE!!

En als antwoord op DE vraag hoe onze vlucht afgelopen woensdag was…. Daar heb ik dus een ontzettend leuk (al zeg ik het zelf ;-)) filmpje van gemaakt. Maarrrr WiFi trekt het niet om een filmpje van 3 minuten naar YouTube te uploaden. Dus die hebben jullie nog tegoed. Hier een voorproefje:


Het allereerste wat Pippa riep toen we het vliegtuig uitkwamen: “WAAR ZIJN DE OLIFANTEN?! IK ZIE HELEMAAL GEEN OLIFANTEN!!”

Na een goede nacht in ons heerlijke huis in de wijk Green Point (gehuurd via Airbnb), hebben we donderdagochtend een rondje V&A Waterfront gewandeld. Toen aan ons gevraagd werd of we hier op vakantie zijn, zei Jools: “No, we live here now. We are verhuizingd to South Africa.”

 

’s Middags hebben we fijn in de tuin en op de veranda gespeeld. Rustig aan even bijkomen van alles. Al moeten we zeggen dat we verrast zijn hoe goed de meiden het hebben gedaan in het vliegtuig en hoe relaxed alles nu nog steeds gaat. We hadden verwacht dat ze misschien wat van de leg zouden zijn na de hectiek van de afgelopen weken + de vlucht, maar ze zijn juist ontzettend chill. Het is zo gezellig om zoveel quality time samen te hebben. Hier genieten we alle vier heel erg van. En we hebben gewoon nog 14 maanden te gaan haha!

Vrijdag was een regenachtige dag. Op aanraden van Anneke -een Nederlandse vrouw die al 8 jaar in Kaapstad woont en kids heeft die bijna even oud zijn als Jools en Pippa- kochten we een abonnement voor het Two Oceans Aquarium hier in Kaapstad. Wat een toptip! Nu kunnen we iedere keer wanneer we bij V&A Waterfront zijn of wanneer het niet zulk mooi ‘buitenspeelweer’ is altijd gewoon naar binnen hoppen met onze pas. Na 2 bezoekjes heb je je abonnementskosten er al uit!

Gezellig om samen met Anneke, Sophie en Doris voor het eerst naar het aquarium te gaan!

In en om het overdekte Water Shed vermaakten we ons ook TOP:

Children don’t need to learn to dance in the rain. They are naturals keeping the sunny side up.

’s Middags was het weer droog en reden we naar Houtbaai. We waren eigenlijk van plan om naar de Harbour Market te gaan, maar die konden we niet vinden. Plan B was om bij Dunes te gaan eten, maar dat was volgeboekt. Dan maar naar Mariner’s Wharf voor mosselen (de meiden!), King Klip (ik) en Sea Food Curry (Thad-The-Dad). Smullen!
Ook zo gaaf om te zien hoe de meiden helemaal opgaan in de omgeving: eindeloos spelen in het zand, HOGE golven bekijken en zich afvragen waar die haaien nou zijn, bergtoppen tellen en de uitzonderlijke mooie sterrenhemel bewonderen.

Vandaag (zaterdag) zijn we ’s ochtends naar een Klassieke Muziek Concert voor kinderen geweest. Georganiseerd door Adventure Clubs (ook weer een tip van Anneke!) traden een pianist en violiste van Little Maestros samen op en leerden tegelijkertijd de meisjes van alles over de instrumenten en Vivaldi’s Vier Seizoenen. De meiden vonden het geweldig!

’s Middags hebben we heerlijk gespeeld in de tuin (verspringwedstrijden enzo) en zijn we naar de speeltuin in Green Point Park geweest.

Oehhhh en ik rende nog een heerlijk rondje terwijl Thaddeus en de meiden zich vermaakten in de speeltuin:

IMG_1421

En morgen? Geeeeen idee! We zien wel waar we zin in hebben.

Voor nu: Night Night! Don’t let the bed bugs bite!

IMG_1434.JPG

Life is pretty & good……

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: