Bestaan er kindvriendelijke Wine Farms in Zuid Afrika? Echt wel!

Nu we al bijna 3 weken in Kaapstad en omgeving vertoeven, kunnen we zeggen dat onze voorkeur nog steeds van kracht is: Kaapstad is een fantastische stad, maar in de wijnlanden voelen we ons pas écht helemaal heppie! Regelmatig ‘vluchten’ we dan ook de stad uit om de rust op te zoeken in Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. De scenery is met geen pen te beschrijven en met geen lens vast te leggen: TE MOOI….

Nu we een maand lang de tijd hebben, komen we er meer en meer achter hoe ontzettend  veel kindvriendelijke wine farms er zijn. Eerder hadden we al geweldige dagen op Vergenoegd Wine Estate, met de Runner Duck Parade:

 

….proefden we op een wat regenachtige dag alle vier (kinder)wijn bij Spier:

…….gingen we op safari en beleefden we de 2e (kinder)wijnproeverij bij Villiera Winery:

……en vandaag waren we van 11 uur ’s ochtends tot 16.30 ’s middags eigenlijk nog lang niet uitgespeeld en -gekeken op de meer dan 300 jaar oude boerderij Boschendal in Franschhoek. De meiden konden geen genoeg krijgen van op avontuur gaan in de tuin. Er was zoveel te ontdekken: pasgeboren biggetjes, moestuinen (Kijk mam, dat hadden wij ook van Albert Heijn, maar dit ziet er veeeeeel groter uit!), Runner Ducks (zijn ze weer!), paarden, enorme kippen, de allergaafste Splish Splash en Monkey Swing Speeltuin en overal eekhoorntjes. Het eten was heerlijk, de koffie smaakte top en het gezelschap was goed. We hadden afgesproken met Bram en Annchen, die triathlon trainingen verzorgen in Zuid Afrika: Swim, Bike, Run under the African Sun. Hun zoontje Fynn van 1 jaar was ook mee en we hebben er met z’n allen een topdag van gemaakt. De tijd vloog voorbij! Voor we het wisten hadden we al 5,5 uur bij Boschendal doorgebracht… Wat dus alles behalve een straf was. Kijk maar mee:

Er staan nog veel meer wine farms op ons lijstje om te gaan bezoeken. We kunnen er geen genoeg van krijgen! We willen nog eens terug naar Dornier, waar we 2,5 jaar geleden de bruiloft van onze vrienden Jort & Kate vierden. Jools is hier dus al eens geweest en had toen ze 1 jaar was al een toptijd in de speeltuin. Erg leuk om haar nu ze ouder is nog eens mee naar toe te nemen samen met zusje Pippa.

De allerleukste wijnproeverij tot nu toe was 4 jaar geleden, toen we met 7 vrienden door Zuid Afrika reisden. Dit was bij Solms Delta in Franschhoek. De verhalen (en zelfs liedjes!) die bij de wijnen hoorden waren zo bijzonder en de hele wijnproeverij was een geweldige ervaring in een bizar mooie omgeving. In september of oktober hopen we hier een bezoekje te brengen met Thaddeus zijn ouders wanneer ze naar Zuid Afrika komen.

Mochten er nog andere aanraders zijn in Kaapstad en omgeving, laat maar weten!

 

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_0863

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Bestaan er kindvriendelijke Wine Farms in Zuid Afrika? Echt wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: