Zuid Afrika update + gaaaaaaf nieuwtje!

Al die prachtige bergtoppen 4 weken lang om je heen zien hier in Kaapstad, maar er niet op kunnen klimmen is een tikkeltje frustrerend voor ons. Vorig jaar gingen we los in/op de Pyreneeën met z’n viertjes en van die belevenissen krijgen we nog steeds een dikke smile om de mond.  Dat vraagt naar meer, meer, meer! Maar ja. We hadden een klein probleem: geen rugdragers meegenomen voor de meiden. En ze zelf de berg op laten lopen en klimmen op 2 en 3 jarige leeftijd gaat ‘m niet worden. Bummerrrrr!!!

De reden dat we de rugdragers niet meegenomen hadden vanuit Nederland had vooral te maken met de ruimte in de auto hier in Zuid Afrika. Met de dubbele roze wandelwagen achterin, 2 The North Face duffels van ons, 2 koffers van de meiden, 4 stuks handbagage en 2 autostoeltjes past het allemaal als een strakke puzzel. Maarrrrr…. We hebben besloten om zaterdag richting Namibie en Botswana te reizen en de roze buggy niet mee te nemen. Ook laten we 1 The North Face duffel, 1 koffer en 2 stuks handbagage (vol speelgoed) achter bij lieve mensen hier in Kaapstad. Want we zijn er wel achter gekomen dat we helemaal niet zoveel spullen nodig hebben.

DUS. Er komt plaats in de wagen. Plaats voor 2 rugdragers…. YAY! 

DUS. Zijn we gauw de Zuid-Afrikaanse Marktplaats, genaamd Gumtree, opgedoken en hebben we de afgelopen week 2 rugdragers gescoord. Nog geen uur na de aanschaf van de 2e stonden we al aan de voet van Lion’s Head. YEAHHHH!!! Eindelijk ‘mochten’ we!!!

En dan nu het nieuwtje:

Er is iets op het dak van onze auto geïnstalleerd…. Iets heel, heel, heel tofs. We kunnen niet wachten tot we het gaan gebruiken. Wij gaan namelijk niet in hotels of b&b’s overnachten wanneer we in Namibië en Botswana zijn, maar in een TENT! Een tent op het dak van de auto! Waar je met een laddertje inklimt! HOE TOF???

IMG_1856
We hebben er nog geen foto van, dus je moet de tent hier even op denken.

Zo ongeveer moet het gaan worden volgens Google:

Jeep-Roof-Top-Tent-Fresh-Roofing-Shingles-On-Shingle-Roof
WIEEHOOOEEE!!! Kan niet wachten!

Het programma vanaf nu is: 

Vandaag 25 juli: koffie drinken met de familie van der Zijden (kennen we via korfbal en zijn hier nu ook op reis). Verder naar het aquarium en rondje V&A Waterfront, Watershed + Food Market. ENNN tante Margie bellen die jarig is!

Woensdag 26 juli: Geen idee. Strand? Tafelberg op? Deerpark Cafe?

Donderdag 27 juli: Inpakken + in de tuin spelen.

Vrijdag 28 juli: Autorit Kaapstad – Wellington. ’s Morgens bezoeken we met ons hele gezin Community Care Center Norsa en krijgen we zelfs een speciaal voor ons voorbereid optreden te zien! ’s Middags checken we in bij Wine & Olive Estate, Guesthouse & Spa – Val du Charron, ook in Wellington. We zijn uitgenodigd om hier een nachtje te verblijven.

val_du_charron_Coachhouse_wellington_patio_views
Klein verschilletje met de Township die we in de ochtend gaan bezoeken….

Zaterdag 29 juli: Autorit Wellington – Citrusdal. We zullen we 2 nachten verblijven bij Cedar Escape, gelegen aan de Olifantsrivier en gaan van daaruit de Cederbergen ontdekken.

AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJDg0YWRmZWU0LWZkNzYtNGQ3Zi1hNjQzLWIyZTQ3YWNmYzg2Mg

Maandag 31 juli – Woensdag 20 september: Kamperen in Namibië en Botswana….! Zin zin zin in!!!

 

liefs,

Annette!

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam en KLM Blogger ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….
Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika. Ze gaat daar o.a. vrijwilligerswerk doen voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support en natuurlijk heerlijk veel van dit bizar mooie land te zien en beleven. Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open!

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_4151

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Zuid Afrika update + gaaaaaaf nieuwtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: