Energy + Health Boost: Turmeric/Kurkuma Smoothie

Er zijn zoveel gezonde drankjes die niet.te.doen zijn. Maarrrr waarvan je weet dat ze gezond zijn enzo. Dus daarom drink je ze maar. Onder het mom van: Proost op de gezondheid. ‘Lekker’ snel wat groentjes naar binnen werken. Je kent het wel. 

Gisteren dronk ik bij Boschendal in Franschhoek eindelijk een megagezond drankje die prima te doen was, ik een heerlijke energy boost van kreeg én er nog eens goed uitzag ook (het drankje). Na een week van heel, heel vaakveel (ik vind dit een tof nieuw woord) bedden verschonen + een nat guppie douchen en troosten (midden in de nacht) kon ik deze oppepper wel gebruiken!

Kennen jullie turmeric al? 

Ik ken het zelf nog maar net. En dat dankzij vriendlief aka mr Health Himself aka Thaddeus. Hij drinkt iedere dag turmeric-kokos thee. Turmeric wordt ook wel geelwortel, Kurkuma, of Koenjit genoemd. Het is een specerij die je voornamelijk in India in diverse gerechten zult vinden en proeven. De wortel is extreem geel en wordt gebruikt als vast bestanddeel in kerrie. 


Wat is er nou zo gezond aan?

Turmeric werkt bij regelmatige inname ontstekingsremmend. Ook ondersteunt turmeric je lever, is het o.a goed voor de spijsvertering, concentratie, nachtrust, een gladde huid en een gezonde darmflora.

Onder de naam geelwortel scoor je dit ingrediënt bij bijna iedere Toko. In poedervorm kun je het kopen bij o.a Albert Heijn. Conimex verkoopt de poeder als ‘koenjit’. Etos verkoopt zelfs Kurkuma capsules! 

De interesse voor meer inname is bij mij gewekt! Maar hoe? Klik op de links voor de complete recepten: 

Coconut Turmeric Smoothie (Food Matters)

Turmeric Ginger Smoothie (Spinach 4 Breakfast) 

Zoete Kurkuma Smoothie (the Green Creator) 

Turmeric Beet Cocktail (Treasures & Travels) 

Turmeric Goji Cocktail (One Hand In My Pocket) 

Kurkuma Latte (de Groene Meisjes) 

Kurkuma Thee (Ellemieke Vermolen)

Geroerbakte Bloemkoolroosjes met Kurkuma (de Voedzame Keuken) 

Bloemkool Pompoensoep met kurkuma (foody.nl) 

Tip: een vleugje zwarte peper helpt je bloed om kurkuma beter op te nemen. 

Kan niet wachten om ze allemaal uit te proberen! 

Mocht je nog meer mooie recepten weten; geef het aan ons door: PRETTY PLEASE! 

Liefs, 

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: