Wat deden wij tijdens die 5 dagen in Nederland?!

Ohhhh wat was het TOF om 2 weken geleden héél heul even in Nederland te zijn. Omdat het maar 5 dagen waren, moesten we goed bedenken hoe we ze in gingen vullen. Daar zagen we eerlijk gezegd best tegenop. We wilden de dagen sowieso niet helemaal volprakken met duizend-en-één uitjes en meetings. De weken voor onze korte thuiskomst leek het er wel zo uit te gaan zien, maar hier hebben we een stokje voor gestoken. We hebben de kostbare tijd met ons leven bewaakt om onszelf te beschermen. Dit betekent ook dat we mensen die we echt wel heel erg lief vinden, niet hebben kunnen zien en misschien zelfs teleurgesteld hebben. (Sorry sorry sorry daarvoor, we maken het volgend jaar goed!) Wat we wel gedaan hebben? Dat lees en zie je hier:

IMG_2179

(Hard)lopen, koffietjes drinken en in de ballenbak spelen bij Langs Berg & Dal in Noordwijkerhout

Natuurlijk werd er regelmatig over Nederland gepraat tijdens onze reis. Maar Langs Berg & Dal kwam wel heul heul heul vaak voorbij. Dus toen Thaddeus zijn lieve zus Anouk voorstelde om op woensdagochtend ergens te gaan wandelen, koffie drinken en spelen, was de keus snel gemaakt. Terwijl Thaddeus met zijn zus, neefjes Moos & Joep en Jools & Pippa voor een rustig loopje gingen, trok ik mijn nieuwe running gear van Kari Traa aan en zoefde door het bos, de duinen en over het strand van Langevelderslag. Wat is Nederland toch prachtig. En heerlijk plat. De bergen in Zuid Afrika waren prachtig en gaaf om door te rennen, maar dit was toch ook wel weer even fijn! De benen vonden dit landschap easy peasy, dus een 10km run was al snel gemaakt. Toevallig (of niet) was het einde van de run precies gelijk getimed met het einde van de wandel crew en konden we daarna samen genieten van een fijn koffietje. Ennnnn Fristi voor de kids. Jools & Pippa vonden het heerlijk om dit weer eens te drinken! En ZO blij waren ze om weer in ‘hun’ ballenbak te kunnen duiken. Ondanks dat we dus ruim een half jaar niet bij Langs Berg en Dal geweest waren, voelde het voor ons allemaal als thuiskomen. Heel tof ook dat we de eigenaar Rob nog even spraken. We vertelden hem dat in Zuid Afrika echt overal kindvriendelijke restaurants te vinden zijn met in- en outdoor speeltuinen, maar dat hij met Langs Berg & Dal en Venneper Lodge nog steeds één van de uitzonderingen is. Best bijzonder!

Chillen met onze blote billen bij Vitae Wellness Resort Leiden  en overnachten in het City Hotel Leiden 

Wanneer je 6 maanden non-stop met je kiddies samen bent, is het logisch dat je zo nu en dan ook wel eens naar wat me- en we-time verlangt. Toen Thaddeus en ik aan het fantaseren waren over wat we graag zouden willen doen tijdens die kostbare tijd samen, waren we er al snel over uit dat we zin hadden in een dagje sauna. En hoe sluit je die dag extra chill af? In een hotelkamer, zodat je niet nog naar huis hoeft af te reizen.

Over de locatie hoefden we ook niet lang na te denken. Ons favoriete Vitae Wellness Resort is gelegen op de 11e verdieping van het Level Gebouw vlak naast Leiden CS. Van het uitzicht vanuit de Panorma Sauna en het zwembad kun je geen genoeg krijgen.

83130780

Man, wat hebben we genoten! Even helemaal niks doen, behalve zitten, liggen, luieren, eten, drinken, kletsen, luisteren, staren, lezen en slapen. En met z’n tweetjes zijn. Wat was dat fijn.

IMG_2162

Van het uitzicht heb ik dit keer nog meer genoten dan tijdens alle vorige bezoeken. Om te zien dat in Nederland zoveel mensen over straat wandelen en fietsen, zelfs in het donker, vond ik betoverend. Na een half jaar Zuid Afrika waren we dat een soort van ontvreemd. Nederland is zo heerlijk kneuterig en I love it!

En oh ja. Ik heb NATUURLIJK de dag erna op het station een kroket uit de muur getrokken. Only in the Netherlands!!! 

Screen Shot 2017-12-24 at 21.47.30

En ‘oh ja’ deel 2: Onze lieve vrienden Kevin & Lisa wonen in Leiden, dus een meet-up -na het yummy ontbijt in het City Hotel- was een MUST.

Screen Shot 2017-12-24 at 21.47.43
Zo trots op jullie, lieve K&L! Kevin, jouw boek gaat TOP worden en Lisa, hierbij stuur ik je nog wat extra Braziliaanse pepers om nóg harder te schaatsen. KUSSS!

Sinterklaas vieren met familie & vrienden

Van een bezoekje van de échte Sint en zijn Pieten tot een Sint Memory Spel (op een glazen tafel, waardoor de slimste mensen wonderbaarlijk alle paartjes wisten te vinden) tot een ENORME stapel cadeaus: we hebben ’t Heerlijk Avondje + Middag 3 keer keihard gevierd. Wat was het gezellig, wat was het geestig, wat was het grappig, wat was het chaotisch en wat was het gemoedelijk. Het was álles wat we maar konden wensen. Dank jullie wel lieve familie en vrienden (papa, mama, broertje Mies, schone zus Cindy, neefje Mason, schoonpapa Frank, schoonmama Monique, Anouk, Sander, Elles, Wigbert, Freek & Tom) voor alles wat jullie voor ons hebben geregeld en georganiseerd. We hebben genoten. Jools & Pippa raken nog steeds niet over uitgepraat over de Sint Festiviteiten.

Thanks voordehap.nl > voor deze geweldige cadeaus:

De KeepCups & Drink in the Box worden goed gebruikt. Zo blij dat we nu de Large versie van de Drink in the Box hebben. Zo krijgen de meisjes iedere dag op een gemakkelijke manier genoeg water binnen. We hoeven er vaak niet eens fruit aan toe te voegen, want ze vinden uit het ‘pakje’ drinken al leuk en lekker genoeg!

Mijn vriendinnetjes verrassen!

De eerste verrassing van de week was op woensdagmiddag op de Internationale School van Amsterdam. Collega’s en lieve vriendinnen Kate, Heidi en Erin zouden later die dag naar Wenen vliegen en ze vonden het verschrikkelijk dat ze dan geen tijd hadden om mij nog te zien. Hun reactie toen ik opeens in hun klaslokaal verscheen was onbetaalbaar. We hebben ons suf geknuffeld en daar kunnen we weer een half jaar op teren.

——————————————————————————————
Margie, ik miste je meer dan ooit!!! En nu ook terwijl ik dit typ…. Onze vriendschap overleeft gelukkig alles. Van Dublin tot Kaapstad tot Buenos Aires. Gauw FaceTimen???
——————————————————————————————

Tegen mijn Tijgers (don’t ask over die naam ;-)) had ik keihard gelogen en gezegd dat we vrijdag 8 december al naar Buenos Aires zouden vliegen. Ik wist namelijk dat zij een High Wine avond hadden georganiseerd bij Cafe de Toog in Koog aan de Zaan en we hadden expres tickets voor 9 december geboekt, zodat ik stiekem toch bij deze feestavond kon zijn. Dus toen zij dachten dat we al ergens boven de Atlantische Oceaan vlogen op weg naar warmere oorden zonder sneeuw, stond ik opeens voor hun neus. Wat er toen gebeurde was best zielig voor alle andere kroeggangers, want het was een soort kippenkoor dat de hoogste noten (mis)sloeg toen ik vriendinnetje Stefanie op haar rug tikte. Tijdens het gegier, gehuil en geschreeuw begon ook het wijzen van vingers naar elkaar van: “Wist jij hiervan???” De heerlijke hilariteit -die ons kluppie kenmerkt- bereikte grootste hoogtes.

Screen Shot 2017-12-24 at 21.52.02

De avond werd nacht en zelfs ochtend. Het was legendarisch en ouderwets hysterisch. Thanks liefste Tijgers! Luf joe!

IMG_2418
Eigenlijk zou deze foto gewoon keurig in de app groep moeten blijven, maar hij is te heerlijk om niet te delen. Deze lieve meiden zijn echt al ZO lang m’n vriendinnetjes en ben enorm dankbaar voor dit bijzondere kluppie. Plus Cin & Kel natuurlijk, maar die hadden op dit moment (uurtje of 4 ’s ochtends) de verstandige beslissing genomen om naar huis te gaan.

Een paar uur later deden Jools, Pippa en ik nóg een rugtikkertje en wel bij lieve Bidi Biebs en Sunny Sanne (sorry, weer een stel bijzondere bijnamen) die op een korfbaltribune in Amstelveen naar hun zoon Mats aan het kijken waren. Ook zij schrokken zich een blij hoedje. Jools en Pippa vonden het geweldig om hun peetouders en neobroertjes Mats & Mika (zoals zij dat noemen) te zien en te knuffelen.

IMG_2161
Ik vreet ze op!

Super jammer dat er geen tijd en ruimte was om nog een paar andere ontzettend belangrijke personen in ons leven te kunnen zien en vasthouden, maar het was niet anders .En gelukkig kunnen echte vriendschappen hier heel goed tegen. Lief vriendinnetje, je weet dat ik het tegen jou heb!

Ennnn ZWEMMEN!!! 

Samen met m’n broertje, schone zus, neefje Mason, mijn papa, mama en wij viertjes hebben we een hele ochtend spetterend en spetterend en glijdend van een megasnelle glijbaan doorgebracht. Wat is het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend toch leuk!

Nog meer knuffelen…..!

Super gezellig dat m’n lieve vriendin Lobke en haar dochter Belle op bezoek kwamen bij m’n ouders thuis toen we daar logeerden. Heerlijk om elkaar gezien en gesproken te hebben. Prachtig ook om te zien dat dikke vriendinnen Jools & Belle gelijk de draad weer oppakten alsof we nooit weg zijn geweest. Die twee zijn stapelgek op elkaar, net als hun mama’s!

Kappertje Pakken

Natuurlijk zijn er in ieder land ter wereld kappers. Maar er is maar 1 kapsalon waar ik altijd, altijd bij terug zal komen. En dat is Onze Hoofdzaak in Wormer. Jools & Pippa kwamen er voor het eerst en zijn nu ook fan van Farid, Jessica en Rowie (die de meisjes geduldig en goed knipte op de fietsstoel).

IMG_2175

Tja en toen was het weer tijd om het vliegtuig in te stappen. Nou, bijna waren we niet gegaan, omdat Pippa opeens ziek werd op zaterdagmiddag. Pijn in haar oren en ze moest zelfs spugen op de parkeerplaats van Schiphol. We zijn met haar naar een arts op Schiphol gegaan en toen we daar waren ging het opeens weer goed met haar. De hele vlucht is dat gelukkig ook zo gebleven.

Het is nu ruim 2 weken geleden dat we in Nederland waren en de herinneringen aan ons bliksembezoek warmen nog steeds onze harten. Wat was het fijn, wat was het hilarisch, wat was het gezellig. Een kleine periode tijdens deze reis, maar van GROOTSE waarde.

Feliz Natal vanuit Brazilië!

liefs,

Annette & familie

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Screen Shot 2017-12-24 at 22.41.05.png

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: