De zomer in je bol!

Eindelijk! De dagen worden weer langer en ondanks dat het nog regelmatig met bakken uit de hemel komt vallen voel je aan alles dat de lente niet heel lang meer op zich laat wachten. Voel je vrij om een vreugdedansje/gelukssprongetje te maken. Doe ik ook.

523932_452574361439771_1985450494_n
(Dit is lieve vriendin Ilona (Dora voor intimi) ‘owning’ de vreugdedans/gelukssprong in 1 op het strand van Tortuguero, Costa Rica)

Bovenstaande foto is een heerlijk bruggetje naar het volgende onderwerp waar ik het eens met jullie over wil hebben.
Oke. Komtiedan:

HOEZO beperken we na het behalen van de titel ‘mama’ massaal onze geliefde (avontuurlijke, zonnige, exotische) reizen tot het niveau ‘maximaal-1-of-2-uurtjes-met-de-auto-want-dat-is-zo-lekker-makkelijk-en-dan-kun-je-alles-meenemen’? Wanneer jouw antwoord onder de volgende legale redenen valt dan zal ik je niet verder lastig vallen. Is niets hiervan op jou van toepassing? Wees gewaarschuwd voor overtuigingskracht á la moi.

Legale redenen voor ‘maximaal-1-of-2-uurtjes-in-de-auto-want-dat-is-zo-lekker-makkelijk’
– Je zit krap bij kas (Balen! Maarrrrr…. check eerst eens het verschil in kosten met een vliegreis. Vaak hebben touroperators hele scherpe aanbiedingen waarbij je nog goedkoper uit bent dan de kosten voor vakantie in eigen land. Zo goedkoop is vakantie in NL nu ook weer niet.)
– Je bent helemaal verzot op de natuur en cultuur van Nederland (Fair deal)
– Je hebt vliegangst (Daar zijn oplossingen voor!)
– Je bent tegen die tijd 35 of meer weken zwanger
– Je hebt een enkelband en mag het land niet uit

Ook komen (newbe) mama’s met de volgende redenen, maar deze zijn wat mij betreft illegaal en eenvoudig te weerleggen:

– Je moet zoveel meenemen voor zo’n kleintje, dat past echt niet allemaal in een koffer wanneer we gaan vliegen
TIP 1: In het buitenland wonen ook baby’s. Ze hebben daar ook luiers, voeding, etc. Bedjes kun je huren (of zijn zelfs bij de prijs inbegrepen) en zo goed als ieder appartement/hotel/restaurant heeft kinderstoeltjes. De buggy mag je tot aan de gate meenemen en staat na de landing weer keurig voor je klaar. Vaak mag je ook nog een extra stuk bagage voor je baby inchecken, bijvoorbeeld een reiswieg met onderstel of een baby backpack.
TIP 2: Wanneer er geen bedje aanwezig is, dan kun je dit hele handige tentje meenemen:

Screen Shot 2015-02-25 at 21.33.53

Deze is van het merk Deryan en is te bestellen via verschillende webshops, bijvoorbeeld http://www.babyentiener.nl/deryan-travel-cot-peuter-luxe-silver.html. Je hebt een baby- en een peutervariant. Bij de outlet van de Deryan webshop verkopen ze nu de peutertentjes (tm 4,5 jaar) voor E45! Misschien niet in je favoriete kleur, maar wel lekker voordelig! http://www.deryanshop.nl/webshop/359_kidder_luxe_geel
TIP 3: Wanneer je gaat bedenken wat je echt mee MOET nemen vanuit Nederland, dan zul je zien dat het best meevalt. Des te meer ruimte je hebt om in te pakken, des te meer ‘troep’ je meeneemt. Geef mij 1 vinger en ik pak je hele hand. Ja toch??

– Je ziet op tegen de reis naar de bestemming toe
TIP 1: Bijna alle niet-Europeanen zijn stinkend jaloers op ons. Wij hebben zoveel verschillende landen met zoveel verschillende landschappen en culturen binnen handbereik. Binnen 3 uur vliegen ben je in Zuid-Italië, in 2 uur in Spanje en eveneens binnen 2 uur ligt Scandinavië aan je voeten. Tijdens die paar uurtjes hoef je alleen maar op een stoel te zitten en je kinderen te vermaken. Lekker knus, gezellig bij elkaar. Boekjes lezen, rondjes lopen, filmpjes kijken, liedjes zingen, gek doen: even alles uit de kast trekken en de tijd is zo voorbij. En misschien heb je wel geluk en valt je kleintje na het opstijgen in slaap…
TIP 2: Probeer ervoor te zorgen dat je kindje tijdens het stijgen en dalen iets heeft om op te zuigen. Dit kan wat te drinken zijn, een speentje of iets wat daarop lijkt (wil geen lolly’s aanmoedigen bij kleine kinderen, maar dat zou natuurlijk ook een handige oplossing zijn).
TIP 3: Van een aantal moeders kregen wij de tip om een Paracetamol zetpilletje in te brengen vlak voor de vlucht (Jools was toen 8,5 maand) en dat hebben we tijdens de heenreis geprobeerd. Ze viel na het opstijgen en de fles heerlijk in slaap. Tijdens de terugreis waren ze (heel handig) gesmolten en was er niets meer mee te beginnen, maar uiteindelijk hebben we helemaal geen verschil gemerkt met de heenreis, want ook toen heeft ze zo goed als de hele vlucht geslapen in onze armen.
TIP 4: Ook wanneer je voor een langere vlucht met kinderen gaat, dan hoef je je echt geen zorgen te maken. Een nachtvlucht is ideaal, want dan gaat de tijd NOG sneller! Voor kindjes onder 1 jaar kun je een baby bassinet reserveren en dit betekent dat je zelf ook lekker veel beenruimte hebt. Deze bassinets klikken ze aan de muur voor jouw stoel vast en kun je je kindje laten slapen. Er zitten bovenop 2 flappen met een rits voor de veiligheid en je krijgt er een kussentje en dekentje bij. Als ondergrond hadden wij een hydrofiele luier gebruikt, dat leek ons toch wat fijner liggen voor haar.

FullSizeRender-2

Een andere optie is de Flyebaby, welke te bestellen is via Amazon:

http://www.amazon.co.uk/Flyebaby-Airplane-Child-Comfort-System/dp/B002SMZS32

Ook heel handig te gebruiken op een gewone stoel:

Screen Shot 2015-02-19 at 10.11.30

Deryan heeft een variant hierop:
Screen Shot 2015-02-25 at 21.36.51
Te bestellen via http://www.babyentiener.nl/deryan-air-traveller.html

En zo kan het ook (wanneer je het geluk hebt dat er een GRATIS! stoel vrij is):

10846373_886581768039026_2034728440129835570_n

IMG_2481

TIP 5: Boek zelf je vlucht, zodat je gunstige vliegtijden kunt kiezen. Voor een korte vlucht is overdag lekker makkelijk, maar vanaf een uur of 6 zijn nachtvluchten (red-eye-flights) ideaal. Zoek er daarna een accommodatie (of meer!) bij via http://www.airbnb.com en de reis kan beginnen!
TIP 6: LANG LEVE DE IPAD! Of je kindje nu 1 of 11 jaar is, de iPad is tijdens een lange vlucht of autoreis je beste vriend. Spelletjes spelen, clips kijken, liedjes luisteren, boekjes lezen: je bent zo weer een paar uur verder. Tijdens langere vluchten heeft iedere passagier zijn eigen media player op de stoel voor zich en is er een groot aanbod kinderfilms, -series en spelletjes aanwezig.
TIP 7: Relaxxxxxxx…… Een relaxte mama (en papa) staat bijna altijd garant voor een relaxte baby. Maak je van te voren niet te druk, want dit straal je uit naar je kind toe. Je zult zien dat het allemaal ontzettend meevalt en dat de reis zo voorbij is. En huilt/krijst/schreeuwt je kind (even)? Je vindt dit zelf vaak vervelender dan je medepassagiers. En vang je een een chagrijnige blik op van iemand? Who cares? Die zie je toch nooit meer terug! Tijdens onze vluchten van en naar Zuid Afrika heeft Jools het ook wel een aantal keer flink op het brullen gezet (midden in de nacht) en dan hoop je natuurlijk dat mensen zich niet aan je gaan irriteren. Doordat we zelf heel rustig bleven en Jools probeerden af te leiden/kalmeren/flesje te geven, was het zo weer over en was de rust in het vliegtuig al gauw wedergekeerd.
TIP 8: Vind je de reis toch te spannend? Ga dan eerst voor een korte vlucht en ervaar zelf hoe het allemaal meevalt. Keep the sunny side up en je zit binnen no-time heeeeeeerlijk in de sun! Vlieg bijvoorbeeld in 2 uur en 15 minuten van Amsterdam naar Mahon, de hoofdstad van het Spaanse eiland Menorca. Menorca staat bekend als HET buggy-eiland en is dus ontzettend kindvriendelijk. Voor meer tips over Menorca, kijk dan naar Reispiratie –> Spanje –> Menorca of http://momspiration.nl/menorca/

Conlusie? Gewoon doen! Gaan met die banaan! Pak dat vliegtuig en ga voor een geweldig avontuur. Er is zoveel moois te zien op deze wereld, dat wil je jezelf en je gezin toch niet laten missen? Dus hoppatee: Schop onder die kont en ga genieten van zon, zee, strand en alles wat je maar wilt….

10653741_899249933438876_8969104292590821053_n

10898025_899250423438827_7318832984549695957_n

10689819_891432340887302_582375851704772255_n

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “De zomer in je bol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: