Confessions of a Phoneaholic

Screen Shot 2015-02-05 at 20.31.18

Waarschijnlijk klinkt de volgende zin heel raar uit de mond (of eigenlijk vingers) van iemand die net haar eigen website begonnen is, wekelijks menig tijdlijn vervuild met trotse babyfoto’s, wiens FB fotoalbums uitpuilen en in ik weet niet hoeveel whats-app groepjes zit, maar hier komt het:

BEN DIE SMARTPHONE HELEMAAL ZAT!!!

Zullen het de hormonen zijn (33,5 week zwanger), gewoon een fase of ligt er een diepere betekenis achter deze toch wel tegenstrijdige frustratie? Toevallig stond hier in de Viva van twee weken geleden ook al een uitgebreid artikel over, geschreven door journaliste Fleur, die de conclusie trok dat ze het helemaal eens was met de hipsters die de smartphones verbannen hadden en tegenwoordig teren op een Nokia telefoontje waarmee je ouderwets enkel kunt bellen en smsjes sturen. Dit heeft mij nog meer aan het denken gezet over de oorsprong van deze frustratie en om mijn verwarde brein een beetje te ordenen heb ik alles wat mij de laatste tijd opgevallen is op dit gebied op een rijtje gezet.

– Het lijkt wel alsof de meeste mensen vergroeid zijn met hun telefoon om maar niets te hoeven missen. (yep, quilty)

– Je mist zo goed als volledig wat er in het hier en nu om je heen gebeurt doordat je continue ‘even’ je FB checkt of ‘even’ een whats-appje beantwoordt. (quilty as can be)

– Kunnen we niet gewoon niets doen zonder daarbij een verveeld gevoel te krijgen? Sta je te wachten op de bus? Telefoon checken. Zit je in de trein? Hop, die telefoon er maar weer bij. Te vroeg voor een afspraak? Dan maar de tijd doden op internet. We hebben continue de drang om onszelf ‘te entertainen’. (zeer herkenbaar)

– De smartphone is als een geaccepteerde stalker: altijd binnen een straal van 5 meter bij jou in de buurt. (check)

– Het laatste wat je doet voordat je gaat slapen en het eerste wanneer je wakker wordt: ‘even’ FB, Instagram, het nieuws en eventuele ongelezen appjes beantwoorden. (gezellig…)

En last but not least:
– Wanneer je het geluidje van je telefoon hoort of het beeld ziet oplichten, dan MOET je gewoon even kijken of het niet toevallig heel belangrijk is. Of je nu in een vergadering, restaurant of het verkeer zit. (schaam schaam)

BEN HIER HELEMAAL KLAAR MEE. Waar is mijn discipline gebleven??

En nu, nu wil ik vrijwillig afkicken van dit in mijn ogen nutteloze en tijdverspillende gedrag. Veel meer in het hier en nu leven. Aandacht voor de mensen en omgeving om mij heen. Doen wat echt belangrijk voor je is in je vrije tijd. Of gewoon even helemaal niets doen. Vroeger, toen alles beter was, kon dit toch ook? En ik denk/hoop dat de kortere tijd die dan online doorgebracht wordt een stuk leuker en specialer zal zijn. (zoals vroegah, toen je nog moest inbellen en daardoor niemand in huis meer kon telefoneren)

Hier is het Plan de Campagne:

Stap 1 (voorbereiding deel 1: Een blanco doos kopen bij de Hema, Action of de Blokker en deze samen met Jools als Crea Bea’s versieren met verf, stickers, glitters, etc. De titel wordt: De Stille Doos…

Stap 2 (voorbereiding deel 2): Een wekker kopen. Wel graag eentje met een prettig geluid waardoor je gezellig wakker wordt. De telefoon blijft hierdoor uit de slaapkamer.

Stap 3 (implementatie in huis): Bij binnenkomst in huize Knops – de Graaf gaat de telefoon De Stille Doos in (op vliegtuigmodus of uit).
–> behalve wanneer er telefoontjes gepleegd moeten worden voor werk, oppas, oid. Ideetje voor de toekomst: Vaste telefoon installeren en dit laatste probleem hiermee oplossen?

Stap 4 (implementatie buitenshuis deel 1): Mobiele data uitschakelen om internetverkeer buitenhuis te reduceren.

Stap 5 (implementatie buitenshuis deel 2): T-mobile abonnement wijzigen naar het minimale internetpakket. Alleen dus voor noodgevallen. (te rigoureus? kan ik dat aan?)

Stap 6 (verwerking): Maar een paar momentjes per dag de telefoon erbij pakken voor de nodige whats appjes of wat FB-vertier. Zal het mij lukken?? Nog meer tips? Iemand?

Nou je ziet het: Peace of Mind is een Piece of Cake! Of niet? Zal jullie op de hoogte houden!

PS: De telefoon mag natuurlijk wel nog steeds als Redder in Nood blijven fungeren tijdens etentjes of lange autoritten. Lees: wanneer we zelf geen liedjes meer kunnen verzinnen, de K3 cd’s grijs gedraaid zijn en onze grappen om te huilen worden, dan is daar altijd nog Peppa Pig om Jools te entertainen.

images

friends-cell-phone-stare-miss-you-ecards-someecards

MjAxNC03NTAyYmQ0NTQ1YmEyYWU3

Microsoft_windows_phone_between_ecard_someecards

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: