Mom’s Must Haves: Fijne Apps 4 Kids

Voor tijdens de vliegreis, een lange autorit of ‘gewoon’ als zoethoudertje: Oh wat kan die tablet toch fijn zijn! En natúúrlijk ontzéttend educatief, opdat wij dit pedagogisch verantwoorde feit vooral niet vergeten.

Voor alle mama’s en papa’s die zelf (even) geen inspiratie of puf hebben om hun kind te vermaken met liedjes zingen, verhalen vertellen en allerlei gekke goocheltrucs, dan staan hier speciaal voor jullie alle MUST HAVE apps op een rij.

Is je kind nog niet in staat om zelf een tablet te bedienen?
DO NOT WORRY –> Koop via iTunes bijvoorbeeld de film Nijntje of K3 Dierenhotel en je kleine kan keurig met de handjes op schoot naar de aan de hoofdsteun vastgebonden tablet staren (voor een uurtje of wat).

nijntje

k3 dierenhotel
Al ietsje vaardiger?

Sound Touch en Video Touch zijn voor zelfs de allerkleinsten zeer gebruiksvriendelijk.

sound touch

video touch

Gek op K3, Mega Mindy, Jabaloe, Kabouter Plop, Bobo of andere Studio 100 helden?

K3-Clips-iPad-iPhone-iPod-touch

studio100

Klaar om 500 keer hetzelfde liedje te horen?
Schrale troost: je kunt het zelf inzingen, dat ligt net wat prettiger in het gehoor. Of niet.
Kids hebben zelf letterlijk de regie in handen tijdens het beluisteren van de liedjes van Duck Duck Moose apps. The Wheels on the Bus, Old mcDonald had a Farm en The Itsy Bitsy Spider zijn TOPvermaak!
Mogelijkheid tot veranderen van de taal naar het Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Helaas is er nog geen Nederlandse versie, maar daar kun je dus zelf wat aan doen. Of niet.

bus

old mcdonald

itsy bitsy

Alle andere Duck Duck Moose apps zijn ook aan te raden, zeker voor de iets oudere kinderen (groep 2/3/4) die leren tellen, lezen en rekenen. Doordat deze apps in het Engels zijn maken kinderen spelenderwijs kennis met deze taal en zal het je verbazen hoe snel ze dit oppikken!

tellen

Gek op stampen in de plassen?
Peppa doet met je mee!

peppa

Verstoppertje spelen met allerlei dieren, voertuigen en muziekinstrumenten?
Deze app is zeer gemakkelijk in gebruik en heel leerzaam voor de kleinste kiddies.

peekaboo
Rekenkunsten verbeteren?
Met EduMe kunnen kinderen op een leuke manier oefenen met plus- en minsommen.
(verschillende versies met soorten sommen verkrijgbaar)

eddume-minplus

Ga je mee naar zee?
Boer Boris gaat op vakantie en neemt mee…. Jou! Ontzettend mooie en leuke app waarop je het prentenboek van Ted van Lieshout kunt lezen, maar ook zelf creatief aan de slag kunt.

boer boris

Een van de allerleukste kinderboeken ooit als app?
Jaaaa! Wij gaan op berenjacht… We gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag. Wij zijn niet bang!

wij-gaan-op-berenjacht

Welke hoort er niet bij?

die niet

Ken je Dr Panda al?
Van boodschappen doen tot meehelpen in een restaurant en klussen, met Dr Panda beleef je het allemaal!

top-best-kids-apps-Dr.-Pandas-Supermarket-18

Winkeltje spelen met Jip en Janneke?
Help deze vriendjes mee met spulletje bij elkaar te zoeken en een winkeltje te starten.

jipenjanneke

Hoe word je een SuperPoeper?
Ja je leest het goed. It’s allllll about…. Poep! Een taboedoorbrekende app vol poeppraat, poepproblemen, poeppret en een poepplan. Een kijk-luister-leer-ontdek-speel app voor kinderen van 2 – 6 jaar voor wie poepen moeilijk of spannend is.

superpoeper

Wie ben ik?
Speel het klassieke raadspel, maar dan met dieren!

wiebenikdieren

Dierenvriend in hart en nieren?
Dan ken je vast de WNF Bamboeclub! De app bestaat uit 3 kleurrijke interactieve games waar je kind zelfstandig mee aan de slag kan gaan. Laat je kind door het spelen van de games op speelse wijze kennismaken met wilde dieren en de natuur!
Met de aanschaf van deze app steun je bovendien het werk van het Wereld Natuur Fonds en draag je bij aan een leefbare aarde!

bamboeclub

Vogelgeluiden leren herkennen?
Dan is Tjilp! dé app voor jou!

vogels

Weet jij alles van de dieren en planten in Nederlandse natuurgebieden?
Deze app laat je kennismaken met 20 nationale parken in Nederland en ieder park heeft zijn eigen spelletjes en opdrachten.

dieren

Ken jij alle tafels al?
Oefen ze op een leuke manier met Robin en Dob!

tafelsoefenenrobinendop

Of met de Tafelkluis
tafelkluis-afbeeldingen

Ben je honderddol?
Raak vertrouwd met de getallen tot en met 100 door te oefenen met het honderdveld van Montessori.

honderdveld-iphone

Groep 7 of 8 rekenkanjer?
Word dan nóg beter door deze app! Eindelijk een app waar je niet alleen plus-, min-, deel- of keersommen oefent, maar ook breuken, verhoudingen, procenten, kommagetallen en meten.

dikibo7-8

Spelenderwijs spelling oefenen?
Deze app van Malmberg sluit aan op de spellingscategorieën die in groep 4 aangeboden worden, maar kan ook zeker door kinderen uit groep 3 of hogere groepen worden gebruikt.

spelling-app

Ben jij Bru-Taal?
Oefen woordenschat, werkwoordspelling, zinsbouw en en woordvorming met deze app.

bru-taal

Ken je Electro nog?
Wie is hier niet mee opgegroeid? Nu is dan eindelijk dit legendarische spel waarbij je het lampje moet laten branden digitaal verkrijgbaar!

electro

En wat dacht je van Pim Pam Pet?
Nog zo’n klassieker!

pimpampet

Lekker een potje ouderwets kwartetten?
Het spel behoeft weinig uitleg en kinderen (en volwassenen!) kunnen er veel plezier aan beleven. Het inspireert en stimuleert ook om het op de plaats van bestemming weer eens ‘in het echt’ te gaan spelen. Zo gezellig in de tent, op het balkon of misschien wel het strand?!

kwartetten

Op reis door Nederland?
Wander weet de weg! Dit is een app die kinderen van vier tot zeven jaar de mogelijkheid geeft om spelenderwijs Nederland te ontdekken. Alle plaatsnamen van Nederland kunnen gekozen worden als start- en eindpunt voor een route, die vervolgens op de landkaart getoond wordt.
Omdat er zoveel nieuwe dingen voorbij komen is de app opgezet om voor te lezen en samen te ontdekken.
Neem kinderen mee naar de plaats waar je gestudeerd hebt. Waar opa en oma wonen. Of een punt waar je vaak voorbij komt. Geloof mij gerust: de locaties die voorbij komen in het verhaal en de achtergronden erbij zullen niet alleen kinderen verbazen!

wander

Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan? Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan?
In Planetenreis ga je op een spannende ontdekkingsreis langs de planeten van ons zonnestelsel. Zoek objecten op de steen- en gasplaneten en neem die mee in je raket. Leer over de eigenschappen van de planeten, en de afstanden in het zonnestelsel. En breng het ijs van dwergplaneet Pluto naar de aarde!

planetenreis

Zin in een échte tocht door de natuur mét je smartphone of tablet?
Ga dan ‘Los in ’t bos’! Nog nooit was je zo dicht bij wilde dieren! Los in ‘t Bos is een spel dat je buiten speelt op een smartphone. De game maakt gebruik van Augmented Reality, dat een virtuele laag bovenop de werkelijkheid zet. Je ziet dus op je scherm waar je bent, en in je scherm verschijnt ook het spel. Help de boswachter, breng de jonge dieren groot, maar pas wel op voor de stroper!

losintbos

Gek op topo?
Al deze apps helpen je om een pro te worden op het gebied van aardrijkskunde!

Topoquiz NL
topo

Topokluis Nederland
topokluis

Topomaster Nederland
topomasternederland

Topomaster Europa
topomastereuropa

Topmaster Wereld
topomasterwereld

Uitdaginkje voor papa en mama?
Topo USA
topousa

Brain training?
Met de Squla app kun je je kennis testen en verbreden op alle mogelijke vakgebieden op het niveau van groep 4 tot en met de middelbare school.

squla-quiz

Puzzel jij je ook graag suf?
Ontdek deze geweldige versie van Sudoku. Los de puzzels op en ontwikkel je eigen draak. Kijk hoe je draak uit een ei komt en dan groeit tot een prachtige volwassen draak. Verzamel fantastische schatten in de drakengrot.

sudoku-jannie

Ben jij een goede speurneus?
Little Things is een zoek en vind spel voor de hele familie. Zoek in de mooie kleurrijke collages de items die je ziet staan rechtsbovenin. Soms krijg je een lijst van 12 items, soms mag je 5 x hetzelfde zoeken en soms krijg je een tijdslimiet opgelegd. Elk spel dat je speelt is anders!

littlethings

Nog niet genoeg gespeurneusd?
“Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure” is een interactieve beleving – een spannende combinatie van een boek en een spel waar de hele familie plezier aan zal beleven. Het vakantie-avontuur begint in een auto, je rijdt door verschillende landschappen en stuit onderweg op uitdagingen, waarbij je in een vliegtuig, boot of luchtballon terecht kan komen om verder te komen. Ook moet je letters, pinguins, nummers, ijscowagens en allerlei andere verrassingen vinden die verstopt zijn in het landschap. Jij en je kind zullen uren plezier hebben, en zelfs een leerzame ervaring.

roxies-150x150

Veel plezier!

Heb je nog tips om deze lijst aan te vullen? Laat maar weten!

Liefs,
Annette
info@MOMspiration.nl

Bronvermelding:

http://www.apple.com

http://www.appnootmuis.nl

http://www.ikind.nl

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Mom’s Must Haves: Fijne Apps 4 Kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: