To-Do or Not-To-Do: That’s the question

We zijn allemaal bekend met het creëeren van een to-do lijstje om een overzicht te verkrijgen van de nog klaren klussen en op deze manier onze productiviteit te verhogen. Een ander lijstje dat je kan helpen om je energie in de juiste banen te lijden en ervoor zorgt dat je aan het einde van de dag een voldaan gevoel hebt, is de not-to-do lijst. Door allebei de lijstjes aan te houden zul je je tijd veel effectiever (doing the right thing) en efficiënter (doing things right) gaan gebruiken.

Not-To-Do:

1 Alles tegelijk willen doen

Ontzettend logisch eigenlijk, maar toch ervaren we (bijna) allemaal dagelijks dat we van het ene klusje naar het andere vliegen en hierdoor alles maar half doen en niet afkrijgen. Step-by-step zongen de New Kids on the Block al. En gelijk hebben ze.

2 Teveel willen

Stel prioriteiten! Wat kan echt niet wachten en wat kan eigenlijk prima (heel lang) uitgesteld worden? Less = More!

3 Je aan dingen ergeren waar je toch niets aan kunt veranderen

Geïrriteerd? Kun je op dit moment iets aan de situatie veranderen? Nee? Let it go, let it go…

4 Geen pauze houden

We zijn geen robots. Neem echte pauzes en doe even helemaal niets nuttigs. Verstand op nul, lekker hapje, drankje: all you need!

5 Tijd en aandacht besteden aan werkzaamheden of personen die je uiteindeljk niets opleveren

Trekken aan een dood paard heeft nog nooit iemand succes gebracht, kost alleen maar kostbare energie en zal je uiteindelijk niets dan teleurstelling geven. Ook hier geldt weer: Let it go!

6 Uit het moment leven

Tijdens je welverdiende vakantie of weekend al bezig zijn met de eerstvolgende werkdag, de afwas die nog staat of de volgende vakantie. Zo zonde! Adem nu, leef nu, kijk en zie, voel, proef, ruik, hoor en luister!

7 In gezelschap je email/whatsapp/FB/Twitter/etc checken

Best aso eigenlijk om jezelf te verstoppen achter dat scherm en maar halve of geen aandacht te geven aan de mensen en wereld om je heen. Kies de juiste momenten om digitaal te connecten en wees vol aandacht voor wat er in het eggie gebeurt. Wordt zéér gewaardeerd!

8 (volgens vriendlief móést deze eraan toegevoegd worden, so don’t ask…) Dingen die je eigenlijk niet eens zouden opvallen kopen omdat ze zwaar afgeprijsd zijn

Really, don’t ask!

Nog meer aan deze Not-To-Do lijst toe te voegen? Maak je eigen versie!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: