Dikke Like voor de Babboe Bike! 

Dit jaar viert Babboe het 5-jarig jubileum van de Babboe City, hun zeer stylish verantwoorde tweewielbakfiets. En hoe lucky is MOMspiration dat zij mee mag delen in deze feestvreugde? Twee weken lang met een wagen volgeladen op avontuur door de Duin en Bollenstreken in ruil voor blije verhalen op MOMspiration.nl en de gelijknamige Facebook page. Kom.Maar.Door.

De dag dat Babboe de bakfiets af kwam leveren leek het wel een beetje Sinterklaas. Met fladderende vlindertjes in de buik en al. Omdat we voor de komst hiervan ’s ochtends eerst nog een zwemuitje naar zwembad de Estafette in Nieuw Vennep gepland hadden met z’n drietjes (Jools, Pippa en Mamannette) en we door omstandigheden even geen beschikking hadden tot onze Mountain Buggy Duo of auto, moest er even geïmproviseerd worden om de meisjes toch te kunnen vervoeren. Pippa mocht chillen met haar babybillen in de Stokke Crusi en Jools torende hoog boven ons uit vanaf de rugdrager.

IMG_0543

(Tips om gezellig te gaan zwemmen mét je kiddies? Lees dan ‘En ze zwommen nog lang en gelukkig‘!)

Bij thuiskomst van het zwemfeestje werd daar plots aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Ietwat jonger dan de echte Goedheiligman, zonder Piet, mijter, staf of baard en met vrachtauto in plaats van paard. Voor de schoen was zijn vervroegde decemberpresentje te groot en daarom besloot de Hulpsint ons cadeau dan maar in de achtertuin af te leveren. We hoefden er niet eens voor te zingen! Als een stel jonge honden besprongen we ‘onze’ Babboe City en maakten de eerste bakfietskilometers ever. Efkes oefenen met sturen, balanceren en bochten inschatten, maar daar ben je eigenlijk al vrij snel aan gewend. Wat we vooral erg bijzonder vonden was alle (positieve!) aandacht die we trokken, aangezien in Nieuw Vennep de bakfiets (tot nog toe!) als een ware bezienswaardigheid wordt gezien.

Kiek ons eens goannnnn!

IMG_0265

IMG_0262

De grootste voordelen van de Babboe City op een rijtje:

+ Zelfs de allerkleinste guppies kunnen al genieten van een fietstochtje dankzij de Maxicosi-drager. Ook andere autostoeltjes, zoals die van Stokke, kunnen hier gemakkelijk en veilig in geplaatst worden.

+ Ieder tochtje met de Babboe City voelt als een gezellig uitje. Hierdoor pak je veel eerder de fiets in plaats van de auto én ben je lekker sportief bezig in de gezonde buitenlucht. Jools is steeds helemaal door het dolle heen wanneer ze erachter komt dat we weer een tochtje gaan maken. Zelfs boodschappen doen is nog nooit zo leuk geweest.

Fout
Deze video bestaat niet

+ Doordat kids een geheel vrij zicht hebben vanaf het bankje hoeven ze niets te missen van wat er allemaal om hen heen gebeurt. In vergelijking met het stoeltje achterop de fiets is dit natuurlijk veel leuker.

+ Boodschappen doen op de fiets mét 1 of kids? Geen enkel probleem: Je kunt de Babboe City heerlijk volstouwen.

+ Het is even hard werken, maar zelfs op het strand of aan een meertje is de bakfiets hartstikke handig als soort van strandhuisje/opslagplek.

IMG_0254

+ Ideaal om je baby in slaap te hobbelen…

IMG_0267

Oma Monique genoot tijdens haar wekelijkse oppasdag ook van haar eerste bakfietsavontuur!

IMG_0255

Waar opa Ruud al naar uit keek vanaf het moment dat hij wist opa te gaan worden, was om met zijn kleinkind te kunnen fietsen. Dus toen Jools nog maar net een beetje kon zitten was het eerste tochtje al gemaakt. Iedere woensdag, weer of geen weer, maken opa Ruud en Jools de Zaanse Schans en omgeving onveilig en scoren ze steevast een krentenbol als tussendoortje bij het Zaanse Bakkertje. Onze meest fanatieke pedaalridder van de familie moest daarom natuurlijk ook aan een testrit onderworpen worden. Zie hem shinen met zijn twee pronkjuweeltjes voorop!

IMG_0259

IMG_0261

Doordat we zo genoten hadden van ons leenkind waren de twee weken voor ons gevoel voorbij gevlogen en was het tijd om antwoord te geven op de grote vraag: Deal or no deal? Doordat de Babboe City zo’n toffe, handige en geliefde aanvulling is op ons wagenpark wilden wij absoluut geen afscheid nemen en hebben tegen Team Babboe uit volle borst gezegd: DEAL!!!!

En wat is een gaver Double Sweet Sixteen cadeau dan een échte bakfiets?

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Dikke Like voor de Babboe Bike! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: