MOMspiration’s Theetjes & Taartjes Toer deel 1 – Langs Berg & Dal

MOMspiration’s Annette en vriendin Marjolein (aka tante Margie) vierden op maandag 31 augustus het begin van een nieuwe week, de laatste dag van de maand, de laatste pré-Dublin-emigratie-high tea, het vooruitzicht op talloze Ierse vakanties én de kick-off van de Theetjes & Taartjes Toer bij Langs Berg & Dal in Noordwijkerhout. De komende maanden gaat MOMspiration speciaal voor jullie (ja echt voor jullie, want zelf vinden we er natuurlijk helemaal niets aan) op pad om te testen waar je moet zijn voor de allerlekkerste en -gezelligste High Tea uitjes. We geven scores op het gebied van Deftige DrankjesZoete Zaligheden, Hartige Hapjes en Fijne Vibe. Jools & Pippa mogen ook mee en bepalen de punten voor het onderdeel Boef Proof.

(Pannenkoeken)restaurant Langs Berg & Dal 

Niet voor niets mag Langs Berg & Dal een enorme schare zeer trouwe fans tot haar bezoekers beschouwen. Deze heppie place staat namelijk garant voor heerlijk eten, topservice en goede locatie aan de voet van de prachtige duingebieden en strandopgangen Duindamse Bos en Langevelderslag. Maar… wordt LBD’s High Tea ook zo enthousiast beoordeeld? Kijk, lees en smul mee!

Fout
Deze video bestaat niet
 

Deftige Drankjes 

Als echte thee-fijnproefsters vinden we tijdens een High Tea het toch wel echt van groot belang dat er echte thee aangeboden wordt ipv theezakjes. Nadat we op theeplantages en – fabrieken in o.a. Indonesië, Maleisië en Nepal hebben gezien hoe de productie in zijn werk gaat en we steevast onze thee bij speciaalzaken als Simon Lévelt en Four Leafs kopen, proeven we een behoorlijk verschil. In theezakjes zit veelal enkel restafval van de thee waardoor de echte originele smaak verloren is gegaan.

Gelukkig is er bij LBD een ruim aanbod aan heerlijk geurende kruiden en specerijen om onze zintuigen positief te prikkelen. Favoriet waren de Phoenix Jasmin Pearls en verrassend genoeg ook de Chocolate Kiss Rooibos. Met meerdere originele smaken thee was dit feest helemaal compleet geweest. Gelukkig maakten de prosecco vooraf en de smoothie tussen zoet en hartig door een hoop goed!

Score Deftige Drankjes: 7,5 

 

Zoete Zaligheden

Huisgemaakte en zelfs nog warme scones met jam en een toefje slagroom… Dat scoort natuurlijk al zeer snel hoge punten! Jools smulde ook dolblij van de ‘krentenbol’ en had hierdoor niet eens oog voor de andere koekjes, mini-taartjes, bon-bons en aardbeien parfait. Helaas voor mama merkte ze nog wel de macaron op en deze werd onder pure concentratie zorgvuldig verorberd door ons madammeke. Hier moeten we dus vooral afgaan op de kritische keuring van tante Margie en Jools, maar aan de tot kruimeltjes toe afgelikte bordjes gezien kan het niet anders dat het eerste onderdeel zeer positief uit de scores zal komen.

Klein nadeel: Het zoete gedeelte was zo lekker, maar ook best veel waardoor we al aardig vol aan het raken waren. En er was much more to come! Schroom je niet om een ‘doggie bag’ te vragen. Dit vinden ze geen enkel probleem bij LBD.

Score Zoete Zaligheden: 8 

 

Hartige Hapjes

Vol goede moed stortten we ons op de 3 belegde broodjes (geitenkaas, tonijncarpaccio en gerookte kip-kerrie), de worstenbroodjes en paprika-peensoep, maar heel ver kwamen we helaas niet…. Stuffed as a turkey waren we al! Dit resulteerde in een High Tea After Party bij ons thuis een paar uur later, toen alle lekkernijen weer een beetje gezakt waren. Dit maakte er alles niet minder heerlijk om. Vooral het soepje was een hoogtepunt, alhoewel Jools dat waarschijnlijk van het worstenbroodje vond.

Score Hartige Hapjes: 8

 

Fijne Vibe

Alle ruimtes bij LBD roepen een verschillend gevoel op. Op het terras lijkt het wel altijd zomer, de serre is heerlijk hip en licht en binnen in de oude gedeelte is het oude ‘pannenkoekenboerderijsfeertje’ tot stand gebleven. Het personeel draagt ook bij aan de zeer Fijne Vibe en doet er alles aan om het haar oudste en jongste gasten naar de zin te maken. Toen MOMspiration’s Annette na een double buggy run in de duinen met haar guppen een pannenkoekje ging eten en 1 vd 2 verschoond moest worden op het toilet, wiegde een serveerster de kinderwagen heen en weer om babyzusje tevreden te houden!

Oh en dat servies is zo leuk!

Score Fijne Vibe: 9


Boef Proef

Een ballenbak + klim- en klauterhok, een bioscoop, ontstekende behulpzaam personeel: all you need wanneer je met kids en co uit eten of drinken gaat. Bijna vanzelfsprekend zijn er ook een verschoningsruimte op het toilet en kinderstoelen tot een ieders beschikking. Wij hadden niet speciaal voor Jools eten besteld, ze heeft lekker meegepeuzeld met onze hapjes tussen het kleuren en spelen door. Er zijn bijna altijd wel andere kinderen om mee te spelen en het is er zo leuk dat het je nog de grootste moeite kost je grut uit de ballenbak te vissen!

Ok, erg gezond is het niet om je kind mee te laten High Tea’en, maar heb besloten niet meer zo spastisch te doen over een keer appelsap, taartje of worstenbroodje. De rest van de week gaan we wel weer gewoon groen doen!

Score Boef Proof: 10!

 


Eindscore Theetjes & Taartjes Toer Langs Berg & Dal: 8,5Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “MOMspiration’s Theetjes & Taartjes Toer deel 1 – Langs Berg & Dal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: