Say WHAAAAATTT????

Deze 10 zwanger- en babygerelateerde uitspraken kun je volgens MOMspiration’s Annette beter voor je houden. Het horen van deze uitspraken in combinatie met rondgierende hormonen zorgde bij haar regelmatig voor overeindstaande nekharen…

1 Dat staat je goed! 

Wanneer iemand de baby van vrienden of familielid in zijn of haar armen houdt en zelf (nog) geen kinderen heeft is deze opmerking een echte no go. Stel je voor dat zij al tijden proberen zwanger te raken, dan kan deze opmerking zeer pijnlijk zijn.

2 Ben je zwanger?

Vraag.Dit.Nooit! Maar dan ook NOOIT! Wanneer dit niet het geval is dan is het super gênant en mocht het wel zo zijn dan kiest de zwangere zelf het moment van vertellen.

3 Geniet er nog maar even van.

Wij kregen voordat baby #1 geboren was en we voor het laatst met z’n tweetjes op vakantie gingen steevast deze zin om de oren. Alsof je daarna niet meer kunt genieten op vakantie? Wij reizen én genieten er nog steeds op los!

4 Je leven wordt zóóóó anders! 
Ja duh! Daar hebben we zelf ook wel over nagedacht en bewust voor gekozen toen we tegen elkaar zeiden graag papa en mama te willen worden. Maar zóóóó anders hoeft het nu ook weer niet te worden. Je kunt gewoon alle leuke dingen blijven doen! Er bestaan gelukkig ook zeer gewillige grootouders of babysitters die jou in staat stellen om van me-time te kunnen genieten. Of je gaat gewoon lekker samen op pad met je side-kick(s).

5 Was het een ongelukje? 

Evenals: ‘Zo, die zitten wel heel dicht op elkaar!’ Deze kregen wij vaker dan gehoopt te horen nadat we vertelden dat we baby #2 verwachtten. Ze schelen 1,5 jaar en dat vinden wij onwijs leuk!

5A Jeetje, dan gaan jullie het super druk krijgen! 

Uhhh… Misschien wel. Misschien niet. Misschien soms. Maar bedankt voor je felicitatie. Wij kijken er zelf ontzettend naar uit namelijk.

6 Sterkte met de laatste loodjes. 

Deze opmerking komt voort uit ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’. Maar het laatste gedeelte van de zwangerschap hoeft niet persé als zwaar ervaren te worden. Juist ontzettend bijzonder om nog even rond te mogen lopen met zo’n heerlijk bewegend baby’tje in je buik!

7 Je zult wel opzien tegen de bevalling. 

Er bestaat geen enkel boek dat jou kan vertellen hoe jouw bevalling zal gaan verlopen. De enige mentale voorbereiding die je kunt treffen is er positief tegen aankijken en vertrouwen hebben in jezelf. Er dus vanuit gaan dat iemand er tegenop ziet werkt daar niet erg aan mee…

Nu heb ik ‘toevallig’ wel twee bevallingen in de categorie through hell and back gehad, maar dat weerhield en -houdt mij er niet van er een eventuele volgende keer weer positief in te gaan staan!

Na 2 spoedkeizersneden werd ook gevraagd of ik niet heel erg teleurgesteld was dat ik niet ‘normaal’ bevallen was… Tja, kan daar wel om in zak en as gaan zitten, maar we zijn alledrie alive & kicking en dat is wat belangrijk is!

8 Hoe lang moet je nog?

Nog 4 dagen, 12 uur, 35 minuten en 16 seconden. Weet ik veel!! Wist ik het maar. Beter kun je vragen: ‘Hoe ver ben je?’ Daar is tenminste antwoord op te geven.


  

9 Zo, verwacht je er nog eentje?

Aldus mijn eigen oma die op kraamvisite kwam. No.Comments. #mondvoltanden

10 Jeetje, dat zal wel super druk zijn met twee van die handenbindertjes! 

Uh… Nou… Gewoon super leuk! En lekker veel te doen ja! Het woord ‘druk’ associeren wij met negativiteit en klagen. En daar doen we liever niet aan, want we zijn veel te dankbaar dat deze twee heerlijkheden (geef ze aub niet de oneerbiedige naam ‘handenbindertjes’) ons gegund zijn!


En dan hebben we het nog niet eens over: ‘Zou je wel van de glijbaan gaan? Dat is echt niet goed voor de baby in je buik hoor!’ ‘Hardlopen en sporten zoals jij doet kán niet goed zijn!’ ‘Aan je buik te zien krijg je een jongen.’ ‘Wacht maar, wanneer de baby er straks is praat je wel anders.’ ‘Twee weken vrijwilligerswerk in Nepal doen zonder je vriend en kind? Én zwanger?! Ontaarde moeder!’ ‘Slaapt jullie dochter na 1,5 jaar nu nog niet door? Dat is niet normaal hoor.’ Etc, etc, etc.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Say WHAAAAATTT????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: