Wie vrolijk kijkt in de morgen…. Die lacht de hele dag!

Wil jij je dag ook zo energiek en gezond mogelijk starten? Het feit dat je hier bewust mee bezig bent helpt je al een aardig eind op weg. Maar nu nog DOEN… Dat is voor veel mensen een grote stap. Oorzaken hiervan kunnen zijn: Vastzitten aan oude gewoontes, weinig tijd (willen maken) en ervoor zorgen dat de rest van je gezin voldoende vocht en voedsel naar binnen krijgt waardoor je jezelf vergeet.

MOMspiration’s Annette is na het zwangerschapsverlof van baby girl #2 weer aan het werk en probeert zich aan haar voornemen van een goed ontbijt te houden inclusief zo min mogelijk tijdverlies. Misschien ook wat voor jou?

Stap 1: Zet zodra je de keuken inloopt de waterkoker aan en snijd alvast 2 citroenschijfjes.

Stap 2: Bereid een ontbijtje ‘to go’. Bijvoorbeeld magere kwark met havermoutvlokken, chiazaad, zonnebloempitten, kokos, geroosterde noten en vers fruit zoals blauwe bessen. Sistema heeft heel handige verdeelbakjes waardoor het geheel geen smooshy prakkie wordt wanneer je het pas later opeet.

Stap 3: Giet het gekookte water in een kan met daarin de 2 citroenschijfjes. Schenk 1 beker ervan vol om mee te nemen en laat de rest achter voor vriendlief of andere geïnteresseerden.

TIP: Bij de Xenos hebben ze leuke drinkbekers met dubbele wand incl. deksel en rietje.

Stap 4: Onderweg drink je je lauwwarme citroenwater op en op je werk neem je rustig de tijd voor je ontbijtje. Zo zit er precies het benodigde halve uur tussen het lauwwarme citroenwater en de eerste maaltijd van de dag.

 

Hieronder lees je wat alle voordelen van deze start van de dag zijn:

1. MEER ENERGIE

Veel mensen drinken ‘s morgens koffie om energie te krijgen/wakker te worden, maar door koffie te drinken pleeg je roofbouw op je lichaam. Het geeft je een korte en heftige boost, waarna je energiepijl weer zakt naar een nog lager niveau en je dus opnieuw naar koffie grijpt… (Lauw)warm water met citroen geeft je wel langdurig energie. Wanneer je er een gewoonte van maakt om iedere ochtend een glas warm water met citroensap te drinken, zul je merken dat de behoefte aan koffie vermindert. Probeer het maar eens!

2. BEVORDERT DE SPIJSVERTERING

Het warme water maakt je spijsverteringssysteem langzaam ‘wakker’, waardoor deze rustig op gang kan komen. Daarnaast zorgen de vitaminen en mineralen in citroen ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden.

3. HET WERKT ONTGIFTEND

Citroen (en water natuurlijk) zorgt ervoor dat je vaker naar de wc moet. Dit is goed, want daardoor worden gifstoffen uit het lichaam verdreven. Het citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gifstoffen.

4. BOOST JE IMMUUNSYSTEEM

Citroen bevat veel vitamine C en kalium. Vitamine C helpt bij het voorkomen van verkoudheid en kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dit speelt een belangrijke rol bij een goede weerstand.

5. VERBETERT JE HUID

Vitamine C helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uit ziet.

6. ALKALISEERT JE LICHAAM

Citroen alkaliseert het lichaam. Citroen is op zichzelf zuur, maar in je lichaam wordt het alkalisch. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt. Wanneer je er een gewoonte van maakt om dagelijks warm water met citroen te drinken, zul je je bloed alkalischer maken, waardoor je minder kans hebt op ontstekingen en pijn.

7. BEVORDERT GEWICHTSVERLIES

De pectine in citroen vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een meer alkalisch dieet eten, gemakkelijker gewicht verliezen.

8. HELPT STRESS VERMINDEREN

Wanneer je veel stress ervaart, heb je een lagere weerstand en word je sneller ziek. Wanneer je last hebt van stress, is het goed mogelijk dat je vitamine C tekort komt. Warm water met citroensap is dan een goede manier om je vitamine C aan te vullen en je stress te verminderen.

9. GEZOND TANDVLEES

Citroenwater heeft ook positieve effecten op tandvlees. Het kan gebruikt worden om bloedingen te voorkomen en daarnaast voorkomt het slecht ruikende adem.

TIP: Wacht na het drinken van dit drankje minimaal een half uur voordat je aan je ontbijt begint. Ook is het slim om door een rietje te drinken (anders heb je kans dat je tandglazuur wordt aangetast). Voel je je heel dapper, voeg dan een snufje cayennepeper toe voor een nog betere reiniging van je lichaam.

TIP: Citroenwater is ook erg lekker in combinatie met verse munt.

Met dank aan Rosalie van modernehippies.nl! 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Wie vrolijk kijkt in de morgen…. Die lacht de hele dag!

  1. Goeie tips. Direct ontbijten is eigenlijk niet eens goed dus meenemen is beter.
    Energiepeil is wel met ei. Zou wel handig zijn als je door het afvuren van energiepijltjes je energiepeil kan verbeteren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: