#makeamamasmile

In de supermarkt, op straat, het bos, park, op het schoolplein, bij de zwemles; de kans is heel groot dat je ‘ze’ tegenkomt. Want wij mama’s, wij zijn overal. Stralend, stuntelend, scherp. Lief, lomp, lachend. Gek, gezellig, gul. We zijn er in alle soorten en maten. Alle buien en toestanden. Maar altijd, altijd, altijd vanuit ons hart. Vanuit de liefde voor onze guppies.

Wij mama’s hebben een band. Ondanks onze totaal verschillende denkwijzen, opvoedstrategieën, achtergronden, voorkeuren of wat dan ook, hebben we de allergrootste enorme gemeenschappelijke deler. We willen allemaal het beste voor ons kind.

Er is geen Mama Academy. We zijn onze eigen docent en student tegelijk. Soms gaat dat goed, soms gaat dat fout. En zo hoort het ook. Omdat er niet 1 manier de juiste is, is er ook nog nooit iemand cum laude geslaagd.

Hoe mooi zou dat zijn wanneer we dat van elkaar leren te zien. Dat we oog hebben voor elkaars pogingen er iets moois van te maken. Dat we respect hebben voor elkaars keuzes die naar ons eigen inziens goed zijn voor ons kind en zelf.

Maar nóg mooier zou het zijn wanneer we dat gewoon durven te zeggen tegen elkaar. Tegen je vriendinnenmama’s, (schoon)zus, die ene in het zwembad, op het schoolplein, je eigen moeder, in de Bagels & Beans, jouw schoonheidsspecialiste of zomaar een passerende moeder achter haar kinderwagen.

Zeg eens iets liefs. Vanuit jouw eigen moederhart. Zeg eens iets waardoor je haar een smile bezorgt. Misschien creëer je een voorzichtige, omdat ze niet gewend is dat iemand haar complimenten geeft over haar mamakunsten. Of eentje van oor tot oor, glimmend van trots. Maar altijd, altijd, altijd zal het een goed doen.

En niet alleen de ontvanger heeft een heerlijk moment waar zij nog dagen op kan teren. Ook jij als afzender zal genieten van een warm hart.

Dus ga ervoor! #makeamamasmile!

Screen Shot 2016-01-25 at 21.40.48.png

Je kunt op heel veel manieren jouw steentje bijdragen om dit positieve bericht de wereld in te sturen: 

–> Deel een mooie foto op Social Media van een mama die je kent en vertel waarom jij haar bewondert inclusief hashtag #makeamamasmile

–> Deel deze blog op Facebook om meer awareness te creëren voor het feit dat wij mama’s elkaar zouden moeten steunen. Is veel en veel leuker dan be/veroordelen!

–> Deel jouw #makeamamasmile moment op Facebook, Instagram, Twitter of onder dit bericht

–> Ennnnnnn ook wanneer je zelf (nog) geen mama bent doe je natúúrlijk lekker mee! Begrip en liefde getoond van wie dan ook is zoooooo fijn. We zouden gewoon allemaal lief moeten zijn tegen elkaar. Duhhhhhhh!!!

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘#makeamamasmile

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: