Afscheid van mijn jeugd…

Het gaat echt gebeuren. Al maanden zit ik er tegenaan te hikken. Maar gelukkig is het een blije hik. Al blij hikkend en genietend neem ik over een paar weken afscheid. Afscheid van mijn jeugd.

Vanaf dat ik een klein Annetje was (alhoewel veel mensen mij nog steeds zo zien en noemen…!), is korfbal wat de klok slaat. Vanaf jongs af aan werd er door iedereen in ons gezin altijd rekening gehouden met deze sport. Sneeuwvakantie of middelbare schoolreisjes waren onmogelijk, topsportregelingen waren tijdens de studietijd op de ALO en PABO van kracht en tijdens de zomervakantie moesten we er zeker voor zorgen op tijd weer terug te zijn wanneer de voorbereidingen op de competitie weer begonnen. Alle regionale en nationale jeugdselectieteams en competities werden doorlopen en pap en mam stonden dag en nacht klaar om mij van hot naar her te brengen toen ik zelf nog niet in het bezit van rijbewijs of auto was.

 

Jong Oranje – Jong België


Ondanks dat er in het buitenland gestudeerd en gewerkt werd en er twee uitstapjes naar de topclubs TOP Sassenheim en Blauw Wit Amsterdam zijn gemaakt, is Groen Geel Wormer hét cluppie gebleven. Mijn tweede thuis. Ons kent ons vanaf de luier en dat voelt heerlijk vertrouwd.

20770_100926323271245_1490221_n
PKC-TOP
Dalto-Blauw Wit
Dalto-Blauw Wit

En dan nu, op 32-jarige leeftijd, twee kids rijker samen met mijn mooiste souvenir van TOP Sassenheim en terug-van-weggeweest opnieuw weer speelster van het vlaggenschip van Groen Geel, is het dan toch echt bijna klaar. De laatste uren van mijn korfbalcarrière hebben geslagen. Sporten op het hoogste niveau vraagt veel offers. Van mezelf, maar vooral van vriendlief, de meisjes die hun mama behoorlijk vaak uit moeten lenen aan het team, de (schoon)familie en lieve vriendinnetjes die helpen met oppassen, maar ook vriendinnen en vrienden waar amper tijd en aandacht voor over blijft. Iedere keer wanneer ik weer weg ben voelt het zo dubbel. Genieten van de me-time vs schuldig dat het egoïstisch is.

Daarnaast is het fysiek ook best pittig. Het herstel na pittige trainingen en wedstrijden duurt met de jaren en twee zeer slecht slapende meiden langer dan gewend en gewenst. Maar we laten ons niet kennen. Zeker niet zo met het einde in zicht. Die ontstoken achillespezen mogen straks uitgebreid genieten van hun pensioen en ook de behoorlijke reistijden 3 keer per week zijn nog even vol te houden.

Jools als ‘pupil’ van de wedstrijd

 

GKV-Groen Geel
Groen Geel – GKV

De titel van deze blog klinkt heel dramatisch en misschien een beetje overdreven in de oren. Je sluit tenslotte wel vaker periodes in je leven af en dat blijft aan de lopende band gebeuren. Maar dat ik de kans heb gekregen om nog één keer een jaar zo hoog te mogen sporten en daar zo bewust van te kunnen genieten, is mij heel veel waard, voelt heel bijzonder en is lastig uit te leggen. Om me nu nog te kunnen meten aan de jonkies voelt best stoer en is iets waar ik nog jaren op zal moeten teren, want deze tijd komt niet meer terug.

Natuurlijk zal ik wanneer deze periode afgesloten is ook kunnen genieten van korfbal met het gezellige vriendenteam van oud-selectiespelers. En van de voorjaarscompetitie met het tennisteam van de Kikkers. Van de CrossFit trainingen bij Mainport CrossFit. Van de Mom in Balance trainingen. Van de zelfafbeulsessies met of zonder kinderwagen in duin en bos. Of van een mountainbiketour met vriendlief in Hochsauerland.

 

Misschien toch een carrière als jeu-de-bouler?

 

Of professioneel Double-Buggy-Runner?

 

LOVE LOVE LOVE this GAME

 

Fun Runs zijn topppppp!


Hoogzwanger (hier 40 weken + 4 dagen) & après-baby modelletje spelen voor Mom in Balance is ook helemaal mijn ding!
    
  
Maar dat is allemaal niet hetzelfde. Het is veel vrijblijvender, vooral voor het plezier en in de verste verte niet waar ik mij kan meten aan de top. Nou ja, misschien bij het jeu-de-boulen (maar niet heus). Die drang zit zo diep van binnen en zal zeer hoogstwaarschijnlijk altijd wel blijven bestaan.

Gelukkig is het nog niet gedaan. Er zijn nog heerlijk wat weken om los te mogen gaan in de spreekwoordelijke wei. Er is zelfs nog een hoop werk aan de winkel om behoud in de Hoofdklasse te realiseren. Als een jong kalfje zal ik door de sporthal dartelen, genietend van alles wat mij gegund is om mee te mogen maken. Nog even álles geven! 

Let’s.DO.This!

 

Programma:

Zaterdag 13 februari 19.30 uur Groen Geel – Deetos

Zaterdag 20 februari 20.00 uur Avanti – Groen Geel

Zaterdag 5 maart 20.00 uur Groen Geel – Oranje Wit

Er zijn nog enkele kaarten.

IMG_2676


Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: