Tilly in tha House!

Nou ja, eigenlijk in de badkamer. Maar dat bekt net even minder lekker als catchy titel.

Mooi bruggetje trouwens, want over bekken gaan we het nu net hebben. De menselijke versie ervan, ook wel genaamd monden. (Jammer hè, dacht je toch bijna je dag te beginnen met een verhaaltje over een potje ouderwets zoenen…).

Dus. De mond. De mondjes van onze kids welteverstaan. Als het goed is gaan daar vanaf een maand of zes tandjes in groeien. Fijne fase (not!) die veelal gepaard gaat met spuitluiers en koorts, maar dat terzijde.

Die doorgekomen tandjes vergen natuurlijk intensief onderhoud waarbij het zo kan zijn dat één van de betrokken partijen het daar (TOTAAAAAAL) niet mee eens is. Hierdoor kan een situatie ontstaan die meer weg heeft van een worstel- dan een borstelpartij.

En dan mag ze nu eindelijk het blogtoneel op fladderen, want hier is jouw redder in nood: Meet Tilly. Tilly de Tandenvlinder.


Really really?! -hoor ik je denken- Really really!! -is het antwoord-

Als ouder kom je regelmatig (lees: multimeermaaldaags) ongewenst in situaties terecht waarbij je op allerlei mogelijke manieren probeert als winnaar uit de meest onmogelijke onderhandelingen te komen. En dan het liefst zonder gebruik van houdgrepen, geschreeuw, omkoperijen of snotterende tranen. Helaas is dit niet altijd te voorkomen, maar gelukkig worden we steeds behendiger in het vinden van the way to their heartKeep on searching en je zult jezelf verbazen met de fantastische fantasieknobbel die je schijnbaar blijkt/blijkbaar schijnt te hebben.

Tegen ons tweemaaldaags gevecht tussen tandenborstel en mond van oudste dochter waarbij we alle grappige/slimme/idiote trucs uit de (badkamer)kast hadden getrokken, zagen we steeds meer op. De tandpasta werd nog net even slinks van de borstel gesnoept, maar daarna werd de mond stijf dichtgehouden en had absoluut geen plannen om ook maar aan een mini-tien-seconden-poetsbeurt deel te nemen.

Tot de introductie met de nieuwe BFF van ons gezin: Tilly. Don’t ask, maar het werkt. Tilly de Tandenborstelvlinder krijgt het wel allemaal voor elkaar. Dankzij haar gaat Jools haar mond blij open en mogen alle tanden zo lang als we willen worden gepoetst. Wanneer Tilly het zegt, gebeurt het. “Oeh Jools, daar linksboven zijn de tandjes nog niet schoon genoeg, die moet je papa nog even goed poetsen!” En ja hoor, giechelend en laten de kiezen linksboven zich gezellig ‘tandenborstelen‘ zoals ons madammeke dat noemt.

Hoe lang de liefde met Tilly in deze fijne vrolijke bloei blijft is niet te voorspellen. Tot die tijd genieten we van alles wat zij voor elkaar krijgt dat ons niet is gelukt. En wanneer het vuur is geblust verzinnen we vast wel weer iets anders. Want deze nieuwe kant die we van onszelf aan het ontdekken zijn, die van professioneel fantast aka stand-up comedian, is er eentje die ons nog ontzettend veel lol gaat opleveren.

 

 

PS: Deze vriendelijke vilten vlindervriendin is verkrijgbaar in alle speelgoedwinkels in de wijk Thamel, Kathmandu, Nepal. Mocht je daar binnenkort niet toevallig in de buurt zijn, dan werkt vast Tom de Tandentijger of Truus de Tandentarantula ook prima. 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Tilly in tha House!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: