10 Dingen Waar We Ons Eigenlijk Voor Niets Druk Om Maken

We kunnen ons toch soms (of vaak) zo druk maken om allerlei dingen die achteraf ontzettend meevallen. Dit vertelt ons eigenlijk gelijk een zeer wijze les: Dat we hier de volgende keer dus niet meer over hoeven te stressen. Een heerlijk idee, want relaxed door het leven gaan is toch wel 1000 keer leuker!

Eens kijken of jij deze 10 dingen herkent:

1 Vader of moeder worden – Tijdens je zwangerschap heb je ongetwijfeld wel eens nagedacht over hoe je het in vredesnaam straks gaat doen wanneer je kleintje er is. Al die verantwoordelijkheid en afhankelijkheid die het met zich meebrengt. En de eerste dag dat je dan met zo’n hummeltje thuis zit is ook best apart. Daar zit je dan met je gezin op de bank. En nu? Maar het gaat al snel allemaal helemaal vanzelf. Na het eerste onhandige luiertje en de voedingsstrubbelingen lijkt het alsof je dit al járen doet.

Weer terug aan het werk gaan na je zwangerschapsverlof – Voor het eerst je kindje naar de opvang brengen en zelf weer aan het werk moeten is voor veel moeders een heftig ding. Echt een periode die je afsluit. Maar wat de meesten ook kunnen beamen is dat het al zo snel helemaal oké is en dat het heerlijk is om weer eens iets anders te doen dan te moederen. Werken voelt vaak nog relaxter dan de hele dag voor je kids zorgen!

Sporten – Hoe we op kunnen zien tegen met je kont van de bank af te komen, je sportkleding aan te trekken en eens goed in actie te komen. Maar ook: Hoe we tijdens en na het sporten onszelf eeuwig dankbaar zijn dat we deze noemenswaardige prestatie hebben geleverd! YOU GOOOOOO GIRRRRLLLLL!!!! 

—-> Dusssss: Meld je gauw aan (zwanger, net bevallen of al langer mom) bij een Mom in Balance trainster bij jou in de buurt voor je benodigde dosis sportfun! No excuses!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Met je kid(s) op pad – Toegegeven: In je eentje de deur uit gaan is heaven in vergelijking met wanneer je met je kid(s) ergens naar toe wilt. Vaak heeft dit meer weg van een complete volksverhuizing dan gewoon even op visite bij je schoonouders of een tripje naar de kinderboerderij. De allerbeste tip hiervoor is: Gewoon zo veel mogelijk doen. Want echt, oefening baart kunst. Je wordt er steeds handiger in en zult zien dat het eigenlijk best meevalt.

Met je kid(s) naar het zwembad – Ook hier zou je denken dat je een jaar op wereldreis gaat wanneer je naar alle zooi kijkt die je meezeult. Maar weer geldt: Gewoon doen! Het aan- en uitkleden is toch niet het ergste van de wereld? En met twee of meer kids: Zwemvleugeltjes om en een soepstengel in de hand van kind #1 terwijl je met de ander bezig bent en er kan niets gebeuren.

Nog meer tips voor een relaxte zwemtrip? Lees dan de blog En Ze Zwommen Nog Lang En Gelukkig!

IMG_3026

Weetje: MOMspiration’s Annette en haar twee dochters gaan iedere, maar dan ook echt iedere week met z’n drietjes op maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur zwemmen. Favoriete ochtend van de week!!!

Koken voor het hele gezin – Waar je toch allemaal tegenop kunt zien… Maar het valt toch reuze mee?! Mik wat gesneden groenten in een pan (of op een lege pizzabodem!) en you got yourself in een handomdraai een fantastisch maal…

De kids vermaken zichzelf met een kleurplaat, klokkentoren, soepstengel, tv, iPad of stickerboek. Óf helpen gezellig mee.

Gebroken nachten – Op dit moment vallen deze zombie nights (& days!) Annette en haar vriendlief helemaal niet mee, maar ook hier zal wanneer de kids 16 zijn (oei dat duurt nog even) worden gezien als een relatief gezien zeer korte periode. Want echt, ze zijn maar zo kort zo klein. Nog even bikkelen dus, want: Het is een fase, het is een fase, het is een fase! 

Op reis – En dan bedoelen we niet naar de speeltuin, alhoewel dat soms ook een wereldreis lijkt. Maar echt, op reis. Met het vliegtuig. Zoveel ouders zien hier als een berg tegenop, terwijl het zo ontzettend meevalt. Het is eigenlijk ook supergezellig die uren zo dicht bij elkaar met boekjes, iPads, koekjes en al het andere vermaak dat je kunt verzinnen. Ook geldt: Gewoon doen!

Lees hier de blogs met tips voor reizen met kids: De Zomer In Je Bol, Hakuna Matata – Zuid Afrika mét kids en zónder zorgen, Mama’s Must-Haves – Fijne Apps 4 Kids en La Bella Italia.

De kids uit logeren sturen – Oké, ‘uit logeren sturen’ klinkt misschien hard, maar soms moet je jezelf ook een beetje aanpakken. Want je doet het niet of te weinig. En juist die tijd voor jezelf maakt je een veel gelukkiger mens, partner én ouder. Degene bij wie jouw kids gaan logeren vinden het reuze gezellig om op te passen en je kind leert er ook veel van. Misschien is het de eerste keer erg spannend en komen er bij beide partijen wat traantjes aan te pas, maar je moet echt doorzetten. Anders kun je pas voor het eerst weer op date wanneer je kroost de deur uit is. En dat duurt echt nog heul heul lang!

Doen dus hoor! Mark my words: Het is heerlijk om wat voor jezelf of met elkaar te doen, hiervan te genieten en te merken dat het allemaal ontzettend meeviel met het missen!

10 Uit eten gaan met het gezin – Een chique sterrenrestaurant is waarschijnlijk nu even niet the place to be, maar gelukkig zijn er zoveel fijne restaurants waar het voor volwassen en kids goed toeven is. Wanneer je met kinderen uit eten gaat is het belangrijk dat je je verwachtingen bijstelt. Er zijn weinig kinderen die van het voor- tot en met nagerecht keurig aan tafel blijven zitten. Tenzij je een twee-uur-durende film voor ze opzet die ze van het begin tot het einde boeit, maar meestal willen ze ook wat axie in de taxi. Kies daarom voor een restaurant inclusief vermaak voor kinderen, zoals bijvoorbeeld Langs Berg en Dal in Noordwijkerhout. De bioscoop en ballenbak entertainen de kids, terwijl jij geniet van de allerlekkerste pannenkoeken en een goed gesprek. Binnenkort opent de eigenaar van dit restaurant eenzelfde soort concept in Nieuw Vennep, genaamd Venneper Lodge. We.Kunnen.Niet.Wachten.

Ken jij nog andere kindvriendelijke restaurants? Laat het ons weten!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: