TRAVELspiration – MOMspiration’s top 5!

Tijdens dit gure, natte weer is er maar 1 manier om de zomer in je bol te krijgen. Onder het genot van een warme kop thee wegdromen naar warme oorden en jezelf al zien schommelen in een hangmat met een cocktail in de hand terwijl je tuurt over de blauwste oceaan die je ooit gezien hebt. Ain’t gonna happen wanneer je kids hebt, maar hé: dromen mag!

Om je een beetje op weg te helpen en je de fantasie over heerlijke reizen tot leven te laten brengen is hier MOMspiration’s TRAVELspiration top 5!

 

1. Zuid-Afrika. Lees de blog Hakuna Matata – Zuid-Afrika mét kids en zónder zorgen en je staat al met 1 been op voet van Kaapse bodem.

Waarom Zuid-Afrika? 

 • Ontzettend divers. De ene dag voer je olifanten of speel je met pinguins op het strand en de andere beklim je Lion’s Head en shop je till je dropped bij Q&A Waterfront in Kaapstad.
 • Het is maar een uurtje tijdsverschil met Nederland én er is een rechtstreekse vlucht met KLM.
 • De mensen zijn ontzettend lief en behulpzaam en helemaal wanneer je met kids reist.
 • Niet normaal prachtige natuur….
 • Een heel groot deel van Zuid-Afrika is malaria-vrij en dus te bereizen wanneer je zwanger bent en/of kleine kids hebt.

2. Italië 

Lees de blog La Bella Italia en zie hoe rondreizen door Italië een geweldig avontuur kan zijn terwijl je niet ver hoeft te vliegen.

Waarom Italië?

 • Uhhhhh duhhhhhh: de vino & het eten zijn natuurlijk TE HEERLIJK. (was serieus de grootste reden voor onze keus onze zomervakantie 2015 hier door brengen – een hele maand!!!)
 • Je vliegt voor een prikkie en in een zucht naar een compleet andere wereld.
 • Zeer kindgericht. We hebben zelfs een restaurant meegemaakt waar een hele Kids Club bij hoorde waarbij de professionele begeleiders spelen en eten met je kroost.

 

3. (West-) Maleisië

Met of zonder kids, Maleisië is puur genieten.

Waarom Maleisië?

 • De wegen zijn heel goed en uitstekend geschikt om met een huurauto het land te verkennen.
 • De kleuren, geuren, geluiden en cultuur geven je een onbeschrijflijk avontuurlijk gevoel….
 • Eilanden met stranden waar je je helemaal alleen op aard waant zijn zeer normale zaken in Maleisië. De Perhentians en Pulau Tioman (onze favoriet!) zijn echte aanraders. Langkawi en Penang hebben ook mooie stranden, maar daar heb je toch minder het gevoel op een onbewoond eiland te zitten ivm de vele bewoners, het verkeer en de industrie.
 • Maleisië is in vergelijking met veel andere Aziatische landen behoorlijk westers en dus ook behoorlijk schoon. Wel zo fijn wanneer je zwanger bent of met kids reist.
 • Heel veel gave excursies mogelijk naar bijvoorbeeld de theeplantages in de Cameron Highlands, op tour door de jungle of de Nederlandse invloed ontdekken in Melakka.
 • West-Maleisië is geen malaria gebied. Top wanneer je zwanger bent of kleine kids hebt!

4. Costa Rica (& Panama!)

Wanneer je door Costa Rica gaat reizen, moet je ook zeker Panama aandoen. En dan met name de Bocas del Toro eilanden die je in korte tijd kunt bereiken nadat je bij Puerto Viejo de grens over gaat. De bizarste grensovergang ooit btw! Niet erg geschikt om met hele kleine kids te doen ivm de grote gaten in de brug… Maar jeetje, wat een avontuur zeg.

Waarom Costa Rica?

 • In een week of 3 kun je zo goed als het hele land bereizen met een huurauto. Op de grote wegen zijn duidelijke wegwijsborden, maar wanneer je meer het binnenland in gaat niet meer. Zo overkwam het ons dat er opeens een rivier over de weg heenstroomde. Toch maar besloten om de gok te wagen en door te crossen naar de overkant, wat gelukkig lukte! Een van de gaafste avonturen die we ooit beleefd hebben. Nog steeds kunnen we dat gevoel van toen terughalen.
 • Houd je van surfen? Dan is Costa Rica dé plek voor jou!
 • Gek op schildpadden? Op Tortuguero (wat je alleen per boot of mini-vliegtuigje kunt bereiken) worden speciale nachttours georganiseerd waarbij je kunt zien hoe een schildpad haar eieren legt, daarna het nest begraaft en weer terug naar zee gaat. Heel bizar en een onvergetelijke ervaring. Op het strand van Ostional National Park kun je het dunnetjes overdoen wanneer je toevallig aanwezig bent bij het aan land komen van duizenden schildpadden om eieren te leggen.
 • Gek op koffie en/of cacao? Haal je hart op bij een van de vele plantages.
 • Wanneer je kids wat ouder zijn is het heel gaaf om een Tree Top Canopy Tour met ze te doen in de bergen van Monteverde.

5. Texel 

Ondanks dat we al behoorlijk wat van de wereld hebben gezien, blijft Texel toch wel een heel speciaal plekje in ons hart houden. Zo fijn om op die boot te stappen en daarna te belanden in een compleet andere sfeer. Die eilanders weten wel wat relaxed leven is en in dat ritme dein je als toerist in eigen land heerlijk op mee.

Waarom Texel?

 • Die ruimte en die rust…. Heerlijk!
 • Het gevoel om op een eiland te zijn…
 • Enorm veel mogelijkheden tot excursies. Vooral voor kinderen is er zoveel te beleven. Het Juttersmuseum, Ecomare inclusief ontdektocht door de duinen, vele speciale bosspeelplaatsen, een tocht met een garnalenkotter, Het Piratenschip, Landgoed de Bonte Belevenis en nog veel, veel meer. Kijk op de Texelse VVV site voor meer tips.
 • Texels bier!!!
 • Je MOET B&B de Smederij beleven. Wat hebben we daar genoten zeg!
 • Strandpaviljoen Kaap Noord, dat vlakbij De Smederij in de buurt ligt is ook echt een aanrader.
 • Vakantie op Texel vieren kan werkelijk tijdens ieder seizoen. Texel is altijd mooi!

 

En? Ben je geïnspireerd geraakt?

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: