100% WaterVrij & Blij

Het moet gek lopen willen we niet wekelijks present zijn op maandagochtend 9.15 uur in het heerlijk warme doelgroepenbad van het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Al sinds januari 2014, toen Jools de 4-maanden-grens aantikte gaan we trouw iedere week naar Baby/Peuter zwemles. Eerst nog in Nieuw Vennep, maar toen in maart van datzelfde jaar dit prachtige gloedjenieuwe sportcomplex door Hare Majesteit himself geopend werd, verhuisden we hierheen. Zelfs op de dag van de uitgerekende datum van dochter #2 Pippa waren we trouw aanwezig.

40 weken.jpg

Na deze bevalling mocht er door mij uit medisch oogpunt de eerste 6 weken niet gezwommen worden, maar na 4 weken miste Jools het zo erg dat we toch maar heen gingen met z’n drietjes. Zwemjuf Aline nam superlief Jools onder haar hoede terwijl ik Pippa voedde en toekeek vanaf de kant. Allebei in badpak, want andere kleding is veel te warm!

De weken daarna bleef Pippa lekker slapen in de maxicosi en had ik alle aandacht voor Jools en haar les. Daarna, tijdens het vrijzwemmen voedde ik het kleine zusje op een relaxed ligbed terwijl de oudste (toen ruim 1,5 jaar) zich prima vermaakte met emmertjes, molens en ballen in het enkeldiepe fonteinenbad.

Toen Pippa wat ouder werd (een maand of 4) startte ze zelf ook met haar eigen lesjes. Jools deed gezellig mee met de babygroep als een trotse zus. En wanneer het tijd was voor Jools haar les zat Pippa prinsesheerlijk toe te kijken langs de kant in haar Bumba stoeltje. Op een gegeven moment was ze oud genoeg om in een gele zwemband rond te drijven en dreef ze tijdens de peuterlessen het hele bad door of dient ze als boei voor haar zus.

IMG_8168.JPG

IMG_4830.PNG

Om te zien hoe dat de eerste maanden ging lees je de blog En ze zwommen nog lang en gelukkig. 

IMG_8169.JPG
Ook de eerste BPK zwemdiploma’s zijn al binnengeharkt! 

En nu, bijna een jaar later, hebben we niet 1, maar 2 compleet watervrije én -blije meiden. Tijdens de lessen wordt op zo’n gezellige, ongedwongen en speelse manier kennis gemaakt met wat water met jou en jij met water kunt doen en daar hebben onze guppies heel duidelijk de vruchten van geplukt.

Kijk maar mee!

IMG_3031.JPG

IMG_3023.JPG

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “100% WaterVrij & Blij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: