De 12 ‘Beste’ Manieren Om Een Peuter Woest Te Krijgen

Ons lieve schattige kleine meisje zou toch nooit zo worden. Nee hoor, die peuterpuberteit waar ‘iedereen’ het over heeft zou zij natuurlijk overslaan. Want we voeden haar gewoon perfect op. Hallo zeg, ik heb allerlei pedagogische studies gedaan en vriendlief weet er ook genoeg van. Die schreeuwende kids in de supermarkt, dat ligt echt aan de ouders. Duidelijkere afspraken maken, meer structuur in de dag. Kom op zeg, dat weten we toch allemaal.

Yeah. Right. 

Toen ze 1,5 was begon het voorzichtige ‘NEEEEE’ al. We lachten erom, vonden het best schattig en grappig en zeiden tegen elkaar: “Joh, als dit die beruchte fase is… Piece of Cake!”

Yeah. Right.

Toen ze bijna 2 was, verdomde ze steeds om de auto in te gaan. Wanneer dit dan uiteindelijk gelukt was en we op de plaats van bestemming waren beland weigerde ze doodleuk de auto te verlaten. Toen dachten we nog: “Dit lossen we zeer pedagogisch verantwoord opvoedkundig samen op door hier met haar over te praten en dan doet ze nooit meer zo ongehoorzaam en luistert ze voor altijd perfect.”

Yeah. Right. 

Ok. Iets met handen in het haar. Geduld verliezen. Stem verheffen. Armen vastgrijpen. Dreigen met ‘anders mag je dit of dat niet’. Afleiding creëren. Proberen in gesprek te gaan. Manipuleren met stickers en stempels. Totaal pedagogisch onverantwoord onopvoedkundig, ongezond, onbiologische koekjes beloven.

HELLUUUUPPPPPPPPPPP. HOE MOET DIT???

Begrijp mij niet verkeerd. Nog steeds is ze ons allerliefste schattigste meisje en houden we tot aan de maan en weer terug van haar. Als een malle. We hebben de grootste lol en zijn meer dan megatrots dat zij ons guppie is.

Maarrrrrrrrrrrrrrr………

Die zogenaamde peuterpuberteit hit hard hier in huis. Waar we eerst nog moeite hadden om ons lachen in te houden wanneer ze iets stouts had gedaan en we haar toe probeerden te spreken zonder het uit te proesten, is het nu regelmatig menens. Het mantra ‘het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase’ proberen we er moedig doch vrolijk in te houden. En natuurlijk blijven we ook regelmatig in lachen uitbarsten om de meest hilarische momenten die zo heerlijk onverwacht uit de hoek komen.

Zie hier onze 12 ‘favorieten’! Herken jij ze?

1 IK WIL MIJN POEPLUIER AANHOUDEN!!! DIE MAG JE NIET AFDOEN!!! IK WIL HEMMMMMMMM!!!!! (ja dáááágggg)

2 DIE SOK WIL IK NIET!!! IK WIL MAAR 1 SOK AAN VANDAAG!!!! NEE NIET 2!!!! IK WIL ER MAAR 1 AAAAAANNNNNN!!!! (nou, veel succes met 1 koude voet vandaag)

3 NEE PAPA MOET MIJ NAAR BED BRENGEN, JIJ MAG HET NIET! NEE MAMA MOET MIJ NAAR BED BRENGEN, JIJ MAG HET NIET! NEE PAPA MOET MIJ NAAR BED BRENGEN, JIJ MAG HET NIET! NEE MAMA MOET MIJ NAAR BED BRENGEN, JIJ MAG HET NIET! (ja dáááágggg)

 

IMG_4395
Boomhutbed Sjors van Special Pink

4 IK WIL DIT LIEDJE NIET HOREN!!! IK WIL KOOS HOREN! IK WIL NIET KOOS HOREN, IK WIL K3 HOREN! NEE NIET DEZE! DE KUSJESSOLDATEN! NEE NIET DE KUSJESSOLDATEN, JIJ BENT DE BOM WIL IK HOREN! NEE IK WIL NIET JIJ BENT DE BOM HOREN, IK WIL FIVE LITTLE MONKEYS JUMPING ON THE BED HOREN! NEE NIET DIIIIEEEEEEE!!!!

5 NEEEEEEEE!!! PIPPA MAG NIET MIJN KEUKEN AANRAKEN!!! PIPPA MAG NIET DIE. EN OOK NIET DIE. EN OOK NIET DIE. DIE IS VAN MIJ. PIPPA MAG NIKS. (Schat, samen spelen en samen delen met je zusje) NEE, ZE MAG HELEMAAL NIKSSSSS. IK GA ZELLUF PANNENKOEKEN BAKKEN!! NIET PIPPA! LATER MISSCHIEN ALS ZE GROOT IS.

 

IMG_5075
Speelkeukentje Nina van Special Pink


6 (nadat we een mandarijn voor haar gepeld hebben) NEEEEEE, NU WIL IK DIE MANDARIJN NIET ETEN, IK WIL HEM ZELLUF PELLEN! (we geven haar een ongepelde mandarijn, zodat ze het zelluf kan doen) MAMA, JIJ MOET DIE MANDARIJN VOOR MIJ PELLEN!!! (dat doe ik voor je wanneer je het vraagt, want dat is veel liever) MAMA, JIJ MOET DIE MANDARIJN VOOR MIJ PELLEN??? 

7 (ze stormt op haar zusje af en we zien dat ze ‘iets’ van plan is, dus we vragen: Jools, wat ga je doen?) IK GA PIPPA PIJN DOEN! IK GA HAAR DUWEN EN AAN HAAR HAREN TREKKEN! (uhhhh, dat dacht ik niet, we doen elkaar geen pijn, dat is niet lief) JAAAAAAWELLLLLLLL!!!! (ok, wanneer je denkt dat je Pippa pijn gaat doen, ren dan maar even heel hard weg) JAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! JOOEEEEEPIIIIIIEEEEEE!!!

8 IK WIL MIJN GEZICHT INKLEUREN!!! (dat is niet goed voor je gezicht en gaat het heel moeilijk weer af) MAAR IK WIL HET!!!! MAG WEL HOOR MAMA EN PAPA!!! (we kopen morgen wel schmink in de winkel en dan doen we het samen, maar niet nu en zeker niet met stiften -10 minuten later zitten we in de auto en hebben we even een minuutje niet Jools in de gaten gehad. Ik draai me om en zie dit:


Jools! Wat heb je nou gedaan???-)  IK HEB STIEKEM MIJN STIFTEN MEEGENOMEN EN HEB MIJ MOOI GEMAAKT! MAG WEL HOOR! (en toen moesten we nog 2 supermarkten in voor de wekelijkse boodschappen…)

9 NEEEEEEEE JE MAG NIET MIJN HAREN IN EEN STAART DOEN!!! OMA MOET HET DOEN!!!! (oma doet net alsof zij Jools haar haren aan het doen is, terwijl ik een staartje maak) MAMA JIJ DOET HET EN DAT MAG NIET, OMA MOET HET DOEN!!! (oma kan het nog niet zo goed, ik ga het haar leren) OKÉ.

10 (ik heb een krentenbol uit de zak gehaald en geef er eentje aan Jools) IK WIL NIET DIIIIEEEEEEEE KRENTENBOL!!! IK WIL EEN ANDEREEEEEE!!! (ok, zal een andere voor je pakken-doe net of ik ‘die’ krentenbol terug doe in de zak en er een andere uithaal, maar geef ‘m gewoon weer terug-) JAAAAAA DIE WILDE IK ZO GRAAG!!!! DANK JE WEL HOOR MAMMIE!

11 IK WIL NIET MIJN BADPAK AAN EN IK WIL NIET ZWEMMEN!!! (3 uur zwemlol later) IK WIL NIET NAAR HUIS EN IK WIL NIET MIJN BADPAK UIIIIITTTT!!!!

 

12 IK BEN ZOOOOO MOOOOOEEEEEEE!!!! IK WIL SLAAAA-AAAA-AAAAPENNNNNNN in MIJN EIGEN NIEUWE BOOMHUTBE-E-E-E-E-EDDDDDD!!! (nadat we haar 3 uur lang in bed hebben geprobeerd te krijgen om een middagslaapje te doen en nu net besloten hebben om de deur uit te gaan) IK BEN NIET MOE! IK WIL NIET SLAPEN! IK BEN HEEL ERG WAKKER EN IK GA NIET SLAPEN! (wanneer het toch écht bedtijd is)

Oh, how I love her so! Die rol behang hebben we vaak in ons handen, maar gelukkig komt alles altijd weer goed en knuffelen we ons suf met dit heerlijke en hilarische boefje!

Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, et is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase………..

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: