MOMspiration on Tour – Sauna van Egmond in Haarlem

Oké, dit is waarschijnlijk de meest warrige review ooit. En dat is de schuld van schoonheidsspecialiste Simone. Door haar massagetechnieken heb ik bijna 1,5 uur in een soort van doezelende, zwevende toestand doorgebracht waardoor een helder verhaal over wat ze nu allemaal precies gedaan heeft niet meer mogelijk is. Maar wat ik je wel kan vertellen:

het.was.hemels. 

Nu is het als moeder zijnde al heerlijk om in je eentje boodschappen te doen. Nóg heerlijker is het om een uurtje voor jezelf te hebben en te doen wat jij leuk vindt. Maar het alleroverheerlijkste (is dat een woord?) is toch wel een héle dag naar de sauna en dan ook nog zo’n massage ondergaan. Dit gevoel onder woorden brengen is bijna niet te doen.

Terwijl ik na de behandeling langzaamaan weer terug op aarde aan het komen was onder het genot van een kopje thee, brachten twee wijze vrouwen mooi onder woorden waarom je jezelf zo nu en dan zo’n dagje uit moet gunnen:

Je moet goed voor jezelf blijven zorgen, want een ander doet het niet

Dat gezegde was ook precies waarom ik zo intens kon genieten van de behandeling van schoonheidsspecialiste Simone. Ik liet haar voor mij zorgen en hoefde even helemaal niets anders te doen, op niemand te letten, niemand te voeren.

Alleen maar te liggen en te genieten. 

Damn, wat was dat fijn zeg. Afgezien van het epileren van de wenkbrauwen en het verwijderen van oneffenheden dan -ik ben een zwaar watje-, maar ja: wie mooi wilt zijn moet soms een beetje pijn lijden. En het was ook wel echt nodig….!

Helemaal tevreden met de Toos Make-uploos ‘after-look’ én een mooi Cinq Mondes verzorgingsproduct rijker:

   

Voor en na de behandeling heb ik lekker lopen dolen door het prachtige gebouw waar Sauna van Egmond in gevestigd is. Heel bijzonder dat het vroeger een echt badhuis was; een mooiere geschiedenis kun je als hedendaagse sauna niet hebben. 

Sauna van Egmond is anders dan anders. Knusser, huiselijker en persoonlijker dan de meeste andere sauna’s.

De combinatie van chillen met je blote billen in de sauna, baantjes trekken in het fijne zwembad, slapen in de zon op het dakterras, genieten hapjes en sapjes bij de open haard, een mooie film kijken met een tosti op schoot en die fantastische Cinq Mondes behandeling waren DE topingrediënten voor een perfecte Me, Myself & I dag.

En wat het nog geweldiger maakte? M’n allerliefste schoonouders die op de meisjes gepast hadden en mij bij hen thuis ontvingen met het eten al op tafel. THANXXXX!!!!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “MOMspiration on Tour – Sauna van Egmond in Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: