Aapjes Kijken Aapjes

Maandagochtend is eigenlijk onze vaste zwemochtend. Het moet raar lopen mocht dat niet zo zijn. Helaas liep het de afgelopen dagen (en nachten) even anders dan anders. Jools heeft waterpokken (waterkontjes zoals ze zelf noemt…) en dan is een binnenzwembad niet the place to be. De frisse buitenlucht en de zon op de huid leek dus een beter idee. 

Ik liet haar kiezen wat we zouden gaan doen. Het mocht van alles zijn, zolang het maar buiten was. Ze koos de dierentuin en wilde graag naar Artisdepartis. Maarrrrr… Daar zijn we al zo vaak geweest en eens een anders dierentuin uitproberen zou ook leuk zijn. We hadden al veel goede verhalen over Dierenpark Amersfoort gehoord, dus dat ging ‘m worden. Een geluk bij een ongeluk: op een ‘gewone’ maandag gezellig naar de dierentuin met z’n drietjes. (Die arme papa Thaddeus was keihard aan het werk…)

En een gewone maandag werd het zéker niet! Gelijk bij aankomst werden we al zeer hartelijk ontvangen en vertelde de lieve kassamevrouw dat de meisjes vanuit de buggy alles heel goed en van heel dichtbij konden gaan zien, omdat de meeste dieren achter glas zitten. Oehhh dat klonk leuk én spannend! 

Jools moest het eerste kwartier nog even inkomen, maar al gauw was ze al die 60.000 waterkontjes vergeten en genoot ze volop. Pippa’s enthousiasme werkt gelukkig ook altijd aanstekelijk. 


We waren nog maar net binnen en we begrepen precies wat de mevrouw bedoelde: 


Dierenpark Amersfoort is één groot avontuur: je kunt klimmen, klauteren en glijden boven en langs de dieren -terwijl je er van alles over leert-, varen in een bootje of zelfs tussen de ringstaartmaki’s en vogels doorlopen. 

Hiiiiiii!!!! Aaaaaaiiii????

De meeste speelgelegenheden zijn om de dierenverblijven heen gebouwd, maar er zijn ook ‘losse’ speeltuinen in het park. Leuk voor klein én groot. En dan is er natuurlijk ook nog het Dino Park. Eerlijk gezegd leek me dat voor de meisjes ietwat te griezelig, maar ik bleek de meiden onderschat te hebben: ze vonden het fantastisch en wilden zelfs 2 rondjes! 

Pippa heeft een nieuwe BFF
Mama, ze zijn niet echt hè?

Dankzij de prachtige bosrijke omgeving, vriendelijke sfeer, enorm veel ruimte voor ontdekking en avontuur, schone facilitaire voorzieningen en plezier voor jong en oud is Dierenpark Amersfoort een gegarandeerd tof dagje uit. 

We hebben geweldig genoten! 

Extra pluspunt: In de restaurants zijn naast frietjes en pannenkoeken ook vele gezonde(re) opties! Love it!  

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Aapjes Kijken Aapjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: