Hoe slaaptraining ons leven veranderde…

Misschien is het je opgevallen hoe MOMspiration’s posts het afgelopen jaar zich afwisselden als zijnde blij, cynisch, optimistisch, sarcastisch, gek, gezellig, etc. Deze state of posting stond steeds gelijk aan de state of being van dat moment. Iedere post is zo puur als maar kan. Een weerspiegeling van hoe het met mij en mijn gezin gaat. Een weerspiegeling van wat bepaalde fases van de kids met mij en mijn gezin doen. Een weerspiegeling van de lengte van de lont.

Die lengte van die lont kan van tijd tot tijd nogal verschillen. De laatste weken is deze aanzienlijk gegroeid en zitten we als gezin en als 4 losse individuen zoveel lekkerder in ons vel. Het leven lacht ons toe! Waar dat vooral mee te maken heeft? Een uitgeruste papa en mama! Nu we na 2,5 jaar weer hele nachten door mogen slapen lijken we wel compleet andere mensen.

Lees hier hoe wij het voor elkaar gekregen hebben dat onze beide dochters doorslapen.  (note: Ondanks dat we onze dochters gecontroleerd hebben laten huilen, houden ze nog steeds van ons en zijn het 2 blije eieren.)-

De grootste verschillen die door ons ervaren worden sinds er weer geslapen wordt in huize Knops-de Graaf:

  • Je kunt veel meer aan en bent flexibeler!

Wanneer je iedere nacht maar een paar uurtjes slaapt en er een keer of 3 uit moet vanwege een huilend kind fungeer je overdag op een soort van automatische piloot. Verdoofd-achtig. Beetje moeilijk uit te leggen wanneer je dit nog nooit ervaren hebt, maar je gaat gewoon door. Je moet wel! Standje ‘overleven’ staat aan en je doet wat je moet doen. Wanneer er daarnaast nog meer van je gevraagd wordt dan is dat al snel teveel. Nu we weer  voldoende slaapuurtjes maken barsten we niet meer in tranen uit wanneer dingen opeens heel anders lopen, maar kunnen we daar zelfs met een glimlach mee dealen: een onverwachte vergadering, een poepluier tot aan het nekkie net voordat je de deur uit wilt stappen, rotweer tijdens je fietstochtje, een ingredient dat mist terwijl je aan het koken bent, miscommunicatie met je partner, etc, etc. Kunnen we gewoon hebben nu!

  • Je bent een veel leuker mens!

Weinig slaap = weinig energie. Een chagrijnige kop ligt daardoor vaak op de loer. Je moet je best doen om nog een beetje gezellig over te komen op de mensen om je heen. Maarrrr nu je door meer slaap meer energie hebt, kost het geen moeite meer om lief, leuk, aardig, gezellig, spontaan, zorgzaam, vriendelijk, grappig en vrolijk te zijn. Je ziet het leven veel zonniger! Mensen zijn daardoor graag bij je in de buurt en pikken een graantje mee van jouw fijne attitude. Het werkt ook echt aanstekelijk!

1374328_1152671911430009_9168847972130454118_n
Energie om leuke feestjes te organiseren!
13083156_960323830702937_5346280003140441218_n
Energie voor leuke uitjes!
13133119_961492557252731_865808075959920439_n
Energie voor blije blogs!
13124562_1177538498943350_99740047845275434_n
Energie om vaker te gaan sporten!
10505465_10155712808770301_7450194317619868947_n
Energie om een leuke en attente vriend(in) te zijn!
 
Energie om een toegewijde collega zijn!

  • Je hebt meer tijd voor jezelf en je partner wanneer de kids naar bed gaan!

Wanneer je weet dat je een doorbroken nacht tegemoet gaat, probeer je zo vroeg mogelijk naar bed te gaan om maar zoveel mogelijk uurtjes slaap mee te pikken. Nu we (een soort van) weten dat we van 23.00-7.00 uur kunnen slapen, gaan we zelf later naar bed. Meer tijd voor jezelf en elkaar! Een fijn gesprek met een lekker drankje erbij, een film of serie op Netflix kijken, heerlijk in bad of iets anders waar je blij van wordt tijdens welverdiende me/we-time. Zooooo nice.

12933148_1153186271378573_7213066237385984023_n

  • Er heerst rust en regelmaat binnen het gezin

Onze kinderen zijn gebaat bij rust en regelmaat en dat hangt nauw samen met goede nachtrust. Ze gaan (redelijk) vrolijk slapen en staan vrolijk op. Natuurlijk wordt er ook regelmatig flink gekrijst bij ons in huis, maar over het algemeen zijn beide meiden (en de ouders) in zeer goede mood! Heerlijk!


Natúúrlijk blijft deze grappige quote gewoon bestaan, want het zomaar opeens weer anders zijn: 


Maar voor nu genieten we vooral van al het goeds wat gepaard gaat met deze fijne nachten! 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Hoe slaaptraining ons leven veranderde…

  1. Zo fijn dat jullie weer lekker slapen! Ik ben het helemaal met je lijstje eens, de wereld is een stuk fijner, mooier en makkelijker met een goede nachtrust 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: