To Stress Or Not To Stress??

Hoe zou jij je voelen in onze situatie? Stress of geen stress?

Even alle feiten op een rijtje:

 • Wij (Thaddeus, Annette, Jools (2,5) & Pippa (1) gaan vrijdag voor het eerst op kampeervakantie in Frankrijk en Spanje (= nog 5 nachtjes slapen en nog 4 dagen werken voor de volwassenen van dit gezin)
 • We hebben voor 7 van de 32 nachten accommodatie geregeld. Wel is er mailcontact met 3 andere campings, maar deze zijn nog niet officieel vastgelegd.
 • Onze complete kampeeruitrusting bestaat tot nu toe uit: 4 gekleurde Ikea kinderbordjes en 4 gekleurde Ikea kinderbekers.
 • Dakkoffer en dakdragers = Check!
 • Zin = heel veel!

Gelukkig hebben we zeer, ik herhaal zéér ervaren BFF’s die ons vanochtend onder het genot van een bakkie leut en andere kletspraatjes een spoedcursus ‘Kamperen met Kids’ kwamen geven. Was dat even fijn! Vriendlief Thaddeus heeft fanatiek genotuleerd, dus ons eerste lijstje met what (not) to do & buy is aaaaannnn.

Van onze Amerikaanse vriendinnen Heidi & Erin die samen vorig jaar de Kilimanjaro beklommen mochten we de slaapzakken lenen, maar bij nader inzien is dat toch niet zo’n puik plan. De temperaturen op de beruchte Kili reus zijn toch net ietsiepietsie anders dan dat wij deze zomer in Frankrijk en Spanje zullen ervaren.

En met 3 kids die de ‘hoopje-op-Annette’ instructies van het publiek opvolgden is het nóg warmer in deze superluxenietnormaalhete slaapzak…

Ondanks dat er nog vrij weinig geroggeld is, zijn we wonderbaarlijk kalm en hebben we vooral zin. Heel, heel veel zin. Na de spoedcursus van vanochtend nog meer! Onze vrienden benadrukten hoe geweldig kamperen voor kids én ouders is door op te sommen wat het nu precies is dat het zo gaaf maakt:

 •  In en om je tent leven; je hoeft nergens naar toe om het heerlijk te hebben
 • Overal vriendjes om mee te spelen
 • Vooral het kamperen op de niet-zo-massale plekken geeft een heel bijzonder écht vakantiegevoel
 • Ieder ‘onderneming’ of ‘actie’ is gezellig: Samen broodjes halen bij de boulangerie (deux baguette s’il vous plait), afwassen met een teiltje, koken, tent op- en afbreken (laten we hopen dat we dat gezellig kunnen ;-)!)
 • Wanneer de kids op bed liggen is een drankje doen met z’n tweetjes voor de tent zooooo magnifique!
 • En last but not least: Heerlijk knus en kneuterig met je gezinnetje bij elkaar zijn…

Nog 5 nachtjes slapen en dan gaan we het beleven! Maandag of dinsdag gaat LIV-outdoor in Zaandam ons helpen om onze complete kampeeruitrusting bij elkaar te sprokkelen, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we vrijdagmiddag in alle rust van start kunnen gaan met MOMspiration.nl on Tour Summer OhSixteen!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: