Surprise Surprise!!!!

“Surprise surprise: de verrassing is de allermooiste prijs!” Ken je ‘m nog? De begintune van Henny Huisman’s kijkcijferkanon uit de jaren 90? Smullen was dat altijd. Wij zaten wekelijks met ons gezin gezellig aan de buis gekluisterd om te zien wie er nietsvermoedend op welke manier dan ook blij verrast werd.

Wij hadden gisteren onze eigen spectaculaire versie van de Surprise Show en deden totaal niet voor Henny tijdens zijn hoogtijdagen onder. Het snode plannetje was om een paar dagen eerder dan ‘gepland’ (alhoewel we niet echt aan vooruitplannen doen en een vage thuiskomstdatum hadden doorgegeven) na ruim een maand rondreizen vanuit Frankrijk naar NL terug te keren en hiermee onze nietsvermoedende ‘slachtoffers’ zich een blij hoedje te laten schrikken. 

Bij de eerste arme schatten is dat zeker gelukt! Vrijdagavond 21.00 uur vertrokken wij vanaf Noirmoutier en L’île. De meisjes sliepen gelukkig al snel in hun autostoeltjes en vriendlief Thaddeus loodste ons veilig en wel in 10 uur tijd via Hotel van der Valk in Nazareth, België -waar ik mijn portemonnee een maand geleden op uur 3 van de vakantie had verloren- terug naar Nederland.

Bestemming 1: Gemeente Teylingen om opa & oma Knops te knuffelen.

Kleinigheidje: het was nog maar 7 uur. Op een vrije zaterdagochtend. Volgens vriendlief (die zijn ouders nog steeds stukken beter kan inschatten dan ik natuurlijk) zou dit geen enkel probleem zijn om gewoon aan te bellen. Dus daar zaten ze op het bankje: papa Thaddeus, Jools & Pippa. En attendent opa & oma.

Gelukkig werden we uiterst blij verrast en helemaal in de Gloria door hen binnengehaald en hebben we onder het genot van lekkere (jaaaaaa eindelijk weer lekkere!) koffie al aardig bijgekletst.

Bestemming 2: Ons eigen huis. Ons eigen thuis. Ons eigen bed.

Rond half 10 waren we thuis en ging de fam een welverdiende horizontale tuk doen in een matras op pootjes. Jaaaaaaa een bed!!!! Een echt echt écht bed!!!! Na een maand op een luchtbed voelt dat toch zó fijn! Ohhhh en weer ons eigen toilet. Ook TOP!

Bezoek! 

Onze ‘huis-sitter’ Kevin kwam na het schoonheidsslaapje gezellig buurten om te horen hoe we het gehad hadden en hoe het met hem ging. Kevin is het afgelopen half jaar bezig geweest met zijn trip ‘Around The World In 80 Experiments’, maar heeft een verplichte rustperiode moeten inlassen. Ons huis was de afgelopen weken even zijn rustoord en poes Mexx (aka relax-expert) zijn gelijkwaardige compagnon. Fijn om Kevin weer te zien en te horen dat het nu goed met hem gaat. Over een paar weken vertrekt hij weer naar Kaapstad voor een toffe samenwerking met het Nederlandse Consulaat daar.

Leuk: Kevin is altijd heel goed in vragen stellen waardoor je op een andere en leuke manier gaat nadenken over bepaalde dingen, dus het werd een mooi gesprek over onze Tour de France! Conclusie: We hebben ontzettend genoten van het samenzijn op bizar gave plekken, zaten en zitten in een heerlijk relaxte in-het-moment-leef-flow en hopen dat zo lang mogelijk lekker vast te houden.

Bestemming 3: Wormerland.

’s Middags dachten we mijn ‘oudjes’ op dezelfde manier leuke stuipen op het lijf te jagen, maar dat ging niet helemaal zoals we dachten. We wisten alleen via de Familie (Wie-Kent-M-Nie) What’s App Groep dat er een gezamenlijke BBQ was georganiseerd. Bij m’n ouders thuis. Met m’n broertje, schoonzus en neefje. Verder wisten we niets qua tijd oid. Bewapend met bbq vlees en souvenirs uit Frankrijk (zorgvuldig voor iedereen uitgekozen, ingepakt en versierd door Jools) stapten we met gezonde spanning in de auto. Hoe zouden ze reageren als wij opeens voor de deur staan?! Hoe laat zouden broertje Michel en zijn gezin aankomen? Maar vooral: roepen we ‘verrassing’ of ‘surprise’?!?! Dat was vooral Jools haar belangrijkste overpeinzing om in de auto mee bezig te zijn.

Probleempje #1: geschaarde caravan op de A9 bij de Wijkertunnel. Rijweg en tunnel dicht.

Hebben we 10 uur non-stop fantastisch van Frankrijk naar Nederland kunnen reizen; tussen Nieuw to the Vennep en Wormer gaat het mis.

Probleempje #2: Niemand thuis in mijn ouderlijk huis.

Hij gaat lekkerrrrr… Sta je dan. Klaar om VERRASSING!!! te roepen (we waren eindelijk uit dat zeer belangrijke vraagstuk gekomen), doet er niemand open… Tja en dan?

Gelukkig zag ik na een tijdje twee bekende figuren op de fiets aan komen rijden. Snel! Verstoppen achter de auto!

Daarna was de laatste beurt aan ome Mies, tante Cin en neefje Mason. Hoe laat zij aan zouden komen wisten ook mijn ouders niet precies. Ze konden alleen aangeven dat ze ‘zo wel zouden komen’. Nadat ik ook hen spotte bij het voorraam en snel naar de tuin sprintte om iedereen achter het speelhuisje te stationeren, kon de finale van onze enige echte eigen Suprise Show van start gaan. Cindy was al wat in de war gebracht aangezien ze dacht mij door het voorraam gezien te hebben, wat volgens haar natuurlijk helemaal niet kon, dus op het moment dat wij met z’n viertjes als konijntjes uit de hoed sprongen was de verrassing compleet. Mason moest heel even wennen om na een hele maand z’n twee spring-in-‘t-veld nichtjes weer aan z’n haar, oren en wangen te hebben zitten, maar al snel was het weer helemaal als vanouds. Heerlijk om weer allemaal samen te zijn!

Thaddeus had na zijn powernap nog genoeg energie over om ons van goedgegaarde vleesjes te voorzien, de ladies zorgden voor de vitamientjes en de overige mannen voor het vermaak. Met een regelmatige ‘wat gezellig dat jullie er zijn!’ en ‘nou, wel echt een verrassing’ werd het een topmiddag en avondje.Issie niet om op te vreten??? Hi Mason!!

img_2180
Natuuuuuurlijk moest er (al fluitend) gefietst worden. Opa’s favoriete activiteit met z’n kleinkids.
Jools was zooooo blij om weer in haar eigen Boomhutbed te slapen met ál haar knuffels….!


Pardoes sliep het vrouwelijke gedeelte van de fam en masse tot 11 uur uit! Papa Thaddeus niet, die wilde zijn zondagsportochtend met zijn vrienden in de duinen en op het strand niet missen en had er al een actief dagdeel opzitten toen we met z’n allen uitgebreid gingen brunchen. Zo fijn weer in onze eigen keuken!

Daarna werd er goed van het zonnetje genoten in de tuin gespeeld. Helemaal bij met Speelhuisje Nelly van Special Pink! Om het te ‘verFransen’ hebben we ons souveniertje uit Pézenas aan opgehangen zodat het nu Strandhuisje (oma) Nelly is.

 -Mijn oma heet ook Nelly! De naam van dit houten speelhuisje is dus extra speciaal voor ons… –

Al het speelgoed werd weer opnieuw ontdekt. Goed voor uren speelplezier!

Jools zorgt voor een gezonden maaltijd in Speelkeukentje Nina van Special Pink. 

 

Wasjes in de wasmachine, leuke strand-eet-date op het programma en zo lang mogelijk nog die vakantiesfeer vasthouden. LOVE it!

Ennnn de voorbereidingen voor de volgende vakantie gaan alweer van start. Eens kijken wat er allemaal te beleven is op Samos, niet-gelezen 400 Viva’s van de afgelopen maanden verzamelen, bikini’s verzamelen en hippe jurkjes klaarleggen. Nog maar 4 nachtjes slapen en dan gaan lieve vriendin Elles en ik genieten van mama-me-time op dit prachtige eiland. Superduperveelzinin!!!

Zien waar wij 5 dagen mogen vertoeven? Check de site van Eliza was here!

Sneak Peekje: 

getimage.ashx

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: