Mama?!?! Wat is er nou gebeurd?!?!

Ik schrok mij rot vanochtend. Jools (2,5) riep opeens in paniek vanuit de gang tussen de slaapkamers en badkamer in: 

“Mama?!?! Wat is er nou gebeurd?!?!”

Mogelijke rampscenarios waar je op dat moment als eerste aan denkt: 

  • Pippa (1) is van de trap gevallen
  • Pippa is van ons bed gevallen
  • Jools heeft in haar broek geplast 
  • Er zit ergens een hand/voet/arm/been/hoofd vast tussen/onder/achter iets
  • Pippa heeft iets in haar mond gestopt wat daar niet in hoort
  • Het wc-papier is 10 kilometer uitgerold 
  • Pippa heeft de prullenbak op z’n kop gezet 
  • Pippa zit vast in de wasmachine of droger 

Ze stond achter mij, dus snel draaide ik mij om om te zien watserkebizzieburt was.  

Al wijzend naar mijn billen riep Jools (nog steeds in paniek:

“Mama!!!! Oh nee!!! Hij is weg!!”

“Uhhhhh…. Wat is weg?”

Al wild trekkend aan mijn string krijg ik dan eindelijk duidelijkheid:

“Mama!! Je onderbroekje is weg! Tussen je billen!” 

Huilend van het lachen probeer ik Jools uit te leggen dat het een ander soort onderbroek is dan zij heeft en het een string heet. Ze is één en al oor en vindt het bijster interessant.

Tijdens het ontbijt vertelt ze aan haar papa: “Papa, mama heeft een stink tussen haar billen. En dat hoort zo.”  

Je begrijpt dat je mij toen helemaal op kon vegen én wat uitleg aan vriendlief verschuldigd was…


Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer
Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening. 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘Mama?!?! Wat is er nou gebeurd?!?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: