Waar word JIJ BLIJ van?

Denk maar eens even goed na. Of misschien weet je het antwoord gelijk al op dé vraag waar jij, ja JIJ, ontzettend blij van wordt. Wat je helemaal heppiedepeppie maakt. Waar je even helemaal in op kunt gaan en alleen maar met jezelf bezig bent. Misschien is dat punniken. Of Nordic Walken. Rietsigaren roken. Kleurplaten voor volwassenen. Of boomknuffelen. Weet ik veel.

En hoe vaak doe je dat? Hoe vaak doe jij datgene waar je echt helemaal blij van wordt? Waarbij je helemaal in je element bent? Dikke kans dat dit antwoord ‘veel te weinig naar mijn zin’ is. En het excuus: ‘te weinig tijd.’

Tik ‘m aan. Zwaar herkenbaar. De week vliegt voorbij en aan het eind ervan besef je eigenlijk helemaal niets echt voor jezelf gedaan te hebben.

Dussssss daar gaan we wat aan doen. Plan ‘m (jouw heppie ding) aan het begin van de week in. Regel het! 

I did it. Mij is het gelukt om deze week m’n heppie ding te doen!


Mijn allerfavorietste activiteit van de hele wereld om in m’n up te doen (of samen met vriendlief, maar dat is lastiger te plannen) is een outdoor work-out. En dan het liefste in de natuur. Mezelf pushen tot the max en grenzen verleggen. Hierbij gaat het hoofd helemaal leeg en voel ik zó dat ik leef. Just me & my muscles!  

Vandaag is zo’n dag dat er maar 1 iemand bepaalt wat er gedaan gaat worden. En dat ben ik, ik, ik! Kids naar het kinderdagverblijf en nog even 1,5 week vrij van school. Het is vandaag Friday MYday.

Een topdag voor een work-out in het Haarlemmermeerse Bos. Big Spotters Hill it is. Wát een uitzicht!!!

Warming up is joggen er naar toe. Dan 3 rondes van: 1 km rennen rondom in maximaal 4 minuten, trappen op met kikkersprongen (steeds 1 overslaan), 5 pull-ups, 10 squats, 10 burpees, 10 push-ups, 10 power pumps en 10 mountain climbers. Rustig joggend naar beneden en op naar de volgende ronde.


Misschien klinkt dit jou net zo gek in de oren als punniken voor mij, maar ik vind het HEEEEERLIJK…..

Daarna: Theetje & lunch bij Vork & Mes. Bieterballen en kikkererwtenfriet eten. Passion Planner bijwerken. En blogs schrijven. Mét een view. Te fijn.


En straks thuis was opruimen zonder dat alle nette stapeltjes weer omver getrokken worden door m’n mini-mensjes. Natuurlijk met TLC aan. Nice!

En oh ja. Deze stiekies opruimen die de boefjes vanochtend over de gehele bovenverdieping hebben verspreid = iets minder nice.


Heel benieuwd wat jou blij maakt! En of het je gelukt is daar deze week aan toe te komen? Merk je dat wanneer dat gelukt is je jezelf een blijer mens en gezelligere mama voelt? Ik wel hoor! Heb die me-time écht nodig om er daarna weer helemaal 100% voor m’n gezinnetje te zijn.

It’s all about finding the right balance…. 


Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.


Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘Waar word JIJ BLIJ van?

  1. Wat een te gekke blog en zo herkenbaar als mama van 2 kleine mannetjes. Dit verhaal komt precies op het juiste moment voor mij. Merkte de laatste tijd iets te veel meegezogen te worden in zaken en activiteiten die mij geen energie geven, dat moet dus anders! en ben gisteren al gestart met een heerlijke yoga klas in de ochtend.
    Dank je wel!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: