Waarom een gesprek met een andere mama eigenlijk geen bal aan is….

Eerlijk zeggen. Herken je dit soort ‘gesprekjes’?

Mama Roos: Kijk, mijn kiddie loopt! Goed hè!

Mama Sanne: Ja. Die van mij liep al met 11 maanden helemaal los en was met 9 maanden al aan de hand aan het stappen.  

Of

Mama Lara: Zo vervelend, mijn peuter is echt een moeilijke eter…

Mama Bianca: Oh, nou die van mij eet alles! Al vanaf het begin af aan hoor. Dat komt ook doordat we speciale tactieken hebben toegepast waardoor je makkelijke eters creëert. 

Of

Mama Miranda: Echt knap van Bo, ze is al AVI uit en zit pas in groep 6!

Mama Petra: Nou, bij Sem schiet het nog helemaal niet op. Volgens mij is hij dyslectisch. 

Of

Mama Diane: Damnnn, ben echt zo moe. Die gebroken nachten beginnen mij op te breken… 

Mama Lily: Die van mij sliepen allebei al na een paar weken door. Wij hebben echt geluk met zulke goede slapers! 

Ehhhhhhhhhh….. Niet echt leuk toch, deze ‘gesprekjes’ waarbij iedere zin als onderwerp ‘mijn kind’ heeft?!

Toegegeven: Ook ik maak me hier regelmatig schuldig aan. Gelukkig kan ik meestal nog net op m’n trotse-mama-tong bijten om niet het gesprek over te nemen. Dus wanneer een andere mama dit wel bij mij doet is dat heel begrijpelijk!

Maarrrrr…. Het zou natuurlijk veel toffer zijn wanneer wij mama’s elkaar uitgebreid aan het woord laten. Hoe je dit doet? Hier zijn een paar tips:

  • Toon interesse door vragen te stellen over hetgeen je mede-mama over begonnen is te vertellen – ipv over jouw eigen kind verder te gaan 
  • Bewaar jouw verhaal voor een later moment 
  • Bedenk hoe leuk jij het vindt wanneer een mede-mama geïnteresseerd naar jou luistert en doorvraagt over het onderwerp
  • Wanneer iemand zo leuk doorvraagt bij jou, kun je diegene complimenteren door te zeggen: “Wat leuk/lief dat je daar naar vraagt!” 

Het blijft lastig, want we willen zo graag ook onze eigen avonturen en trotsheid delen! Wat je meemaakt met je eigen kiddie is nu eenmaal zo’n enorm groot deel van je leven…

Maarruhhhh… Ga jij ook proberen je gesprekken te beteren??

Dat kunnen wij!!!

tumblr_inline_nnm4c7WdFL1tqee2y_400

7d099184000be060ef270958fc75a4ce

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Waarom een gesprek met een andere mama eigenlijk geen bal aan is….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: