Zo kom je van de speen (én nachtluier) af!

Onze dochters zijn allebei helemaal verzot op spenen. Al sinds ze kleine baby’s zijn. Regel is wel altijd geweest dat speentjes alleen voor slapen zijn en dat hebben we zo strict mogelijk aangehouden. Maar ja, op een gegeven moment wil je dat ze van die sabbelgevallen af hebben. Van andere ouders hoorden we de mooiste verhalen dat ze spenen op gingen sturen via de post naar een bevriende baby, spenen in een zakje in het bos op gingen hangen voor de spenenfee, etc, etc. Super dat dit voor hen heeft gewerkt, maar daar zou onze Jools zekers te weten niet mee akkoord gaan. Nog geen 3 jaar, maar wasn’t born yesterday. Dus…. Hoe dan???

Al een paar maanden voor haar 3e verjaardag hadden we afgesproken: Wanneer je 3 jaar bent heb je geen speen en luier meer ’s nachts. De ene keer sprak ze daar heel stoer over, maar des te dichterbij DE dag kwam, des te minder zin ze erin kreeg. Ze wilde zelfs niet 3 worden en vroeg steeds of je als je 3 jaar geworden bent daarna ook weer 2 kunt worden. M.a.w: dan mag ik weer een speentje. Dus besloten we er maar ‘een minder groot ding van te maken’ tot het eenmaal zover was.

Na een superduper gezellige verjaardag (En toen was ze opeens 3!) gingen we ervoor: Cold Turkey geen meer speen en geen meer luier (zoals ze dat zelf zo schattig zegt). Dikke tranen met tuiten, gillen: “IK WIL MIJN SPEEEEEEN EN M’N AAPJE MET DE SPEEN ERAAAAAAAAN!!!!” en: “IK WIL NIET PLASSEN OP DE WC VOOR HET SLAPEN GAAN, IK WIL EEN LUUUUUUIIIIIEEEEERRRRRR!”

Mwehhhhh…..

What to do, what to do??

Bijna gaven we op. Misschien was het toch een beetje teveel zo na haar verjaardagsfeestje en dan ook nog in 1 klap speen én luier weg. Zou ze het wel kunnen zonder luier? Haar luier is namelijk altijd nat geweest’s morgens vroeg. Twijfel, twijfel, twijfel.

Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Want anders zou ze denken dat wanneer ze keihard huilt ze haar zin wel krijgt. Theorietjes, theorietjes…… Nu nog in de praktijk!

Maar het werkte. De hele nacht droog gebleven op beide fronten: Geen tranen meer om haar speen en de volgende ochtend pas weer geplast op de wc. Er had ook een potje naast haar bed gestaan voor de zekerheid, maar dat was niet nodig geweest. Ook het ’s avonds laat wakker maken voor een plasje hebben we op goed geluk overgeslagen. Zo trots als een pauw vertelde ze dat allemaal aan iedereen die het maar wilde horen de volgende dag op haar kinderfeestje. Wel moesten we de spenen van haar zusje Pippa angstvallig buiten haar zicht houden, want het deed stiekem toch best een beetje pijn dat gemis.

De volgende avond werd er al veel minder om een speen gevraagd (een keer of 5) en de nacht daarna helemaal niet meer. Toen zusje Pippa haar eigen speentje aan Jools wilde geven zei Jools: “Nee gekkie! Ik heb toch geen speen meer, want ik ben al 3! Pas als ik weer 2 ben mag ik er weer een, maar nu niet.”

Ohhhhh…. Die kinders…. Wat een heerlijke figuren zijn het toch ook!

It’s a good thing they’re so damn cute!!!!!

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Zo kom je van de speen (én nachtluier) af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: