Gekke Henkie

Ja, echt. Ik lijk wel Gekkie Henkie. Wat zou jij doen wanneer je een HELE avond helemaal voor jezelf hebt? Chillen toch? Dat was ook het plan hier. Maar het liep uiteindelijk net even anders:

Vanaf 17.30 uur had ik dus een héle avond voor mezelf zónder kiddies. Netflix, wijntje, avondmaal én toetje stonden al klaar. Maar 1 ding was ik efkes vergeten: zou als experiment deze week iedere dag een workout doen…

Oh ja.

Nou, eigenlijk was ik het niet echt vergeten, maar was een gevalletje van ‘selectief geheugen’.

Mwehhhhhhh.

(m’n favo geluid op niet zulke favo-momentjes zoals je misschien al weet)

De drempel was nu dus wel heul heul hoog vandaag…. Maarrrrr toch mezelf een dikke vette schop onder de wannabe gespierde billetjes gegeven en en de stoute gympen uit de kast getrokken. Hoppakeetjes!!!! Sjaak Afhaak? Die kenne we nie.

Na 40 minuten braaf naar Shaun T geluisterd te hebben stortte ik na walking push up numero 15.000.000 half dood, maar voldaan ter aarde. Even een uurtje uitzweten, eiwit shakie drinken (bleghhhhh) en dan met een welverdiend heerlijk drankje en (gezondachtig) hapje op de bank.

Yeahhhhhh!

 

Extra uitleg over het Work It Out Every Damn Day experiment:

Ben sinds maandag als experiment iedere dag aan het sporten om uit te vinden in hoeverre dit invloed heeft op mijn energie level. Voelde me namelijk de laatste weken best moe en sloom en denk dat het te maken heeft met te weinig sporten en te weinig met mijn eigen lichaam bezig zijn. Dus nu ik daar een hele week keihard aandacht aan geef door iedere dag wel even te sporten probeer ik mijn lijf een energie boost te geven. En tot nu toe merk ik daar enorm veel van! ’s Morgens opstaan gaat echt een stuk fijner deze week.

Wat een positief bijkomend punt is, is dat ik automatisch gezonder WIL eten. Het is niet zo dat ik mezelf daar enorm voor moet pushen, want het lijkt wel of m’n lichaam daar nu zelf echt naar ‘vraagt’. Ik besef me dat dit onwijs zweverig klinkt, maar zo voelt het echt!

De workouts zijn heel erg verschillend van lengte, maar altijd lekker intensief. M’n arme spiertjes weten niet wat ze meemaken! De spierpijn is echt heftig en kan amper de trap op en af! Maar dan weet je dat er iets gebeurt: je wordt sterker!

Dit waren de workouts deze week (allemaal thuis of in de tuin btw):

Maandag: 10 burpees, 1 minuut jerrycan gevuld met zand optillen (6 rondes)

Dinsdag: Met een 8 kg dumbbell omhoog houden met rechterarm en 10 lunches met rechterbeen voor – terugweg dumbbell met linkerarm omhoog houden en 10 lunches met linkerbeen voor. Daarna 10 seconden L-Sit. AMRAP (as many rounds as possible) in 8 minuten.

IMG_0991.JPG

Woensdag: (tijdens Goede Tijden Slechte Tijden) 50 squats, 10 push ups, 20 1 legged triceps dips, 25 mountain climbers (2 rondes)

Donderdag: Insanity Cardio & Power Resistance (40 minuten)

Zo. En nu lekker welverdiend chillen met m’n billen!!!!

Proost.

Ennnnn  de hele nacht slapen, want de meisjes zijn een nachtje bij m’n ouders!

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

 

IMG_0991.JPG

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘Gekke Henkie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: