Haat aan Haasten

Onderweg van van je bed naar de badkamer naar de keuken naar de gang naar de auto valt er zóveel te beleven. Te snoezig om daar samen met je kiddies uitgebreid van te genieten wanneer je niet persé ergens op tijd hoeft te zijn. Het contrast met de momenten dat we wél op moeten schieten is dan zo groot. 

Op moeten schieten met (kleine) kinderen is op z’n zachtst gezegd ook best een dingetje.

Ik moet tijdens het haasten bijna altijd denken aan dit filmpje:

Wat zou het dan fantastisch zijn dat wanneer je haast hebt alle factoren gunstig zijn, zodat het gehele ‘huis-po-tijd-verlaten-proces’ smooooooth verloopt:

  • Kinderen die zelf op tijd hun bed uitkomen (ipv zich steeds te verstoppen onder hun dekbed)
  • Kinderen die ’s nachts heerlijk rustig geslapen hebben en daardoor ’s morgens het zonnetje in huis zijn (ipv een keihard ochtendhumeur + alles bij elkaar te huilen en gillen)
  • Kinderen die zichzelf aankleden of zich überhaupt laten aankleden (ipv die broek/sokken/schoenen/trui die je al 3 keer bij ze aan hebt getrokken weer uittrekken en standaard keihard een sprintje in tegengestelde richting trekken of zich verstoppen wanneer jij met het ontbrekende kledingstuk aan komt lopen.)

  • Kinderen die netjes en op een gepast tempo hun ontbijt opeten (ipv niet/megatraag eten of klagen dat ze iets ander willen)
  • Kinderen die ‘gewoon’ van het huis uitstappen wanneer jij dat zegt en rechtstreeks naar de auto lopen. (ipv onderweg van het huis naar de auto eigenlijk bedenken dat ze veel liever in het speelhuisje of op de tuinset willen spelen.)
  • Kinderen die rustig in hun autostoeltje gaan en blijven zitten en zich vast laten klikken. (ipv een op een olieworstelpartij lijkende scene te schoppen)

Een paar klotsende oksels en snelheidsovertredingen later lever ik hen af bij het kinderdagverblijf en zet ik een meeblèrliedje (Hey Soulsister!) op in de auto onder het genot van m’n nog warme koffie. Thanks thermosbeker. I heart you.

Fijne vredige dag allemaal!

img_1912

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: