Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Afgelopen weekend kwam het gezegde ‘happy mommy = happy baby’ even keihard terug bij mij. Deze mommy was eventjes niet happy en dat vertaalde zich automatisch in 2 kids met hele korte lontjes.

Dus. Dat zegt nog maar eens heel, heel, heel duidelijk dat je écht heel goed voor jezelf moet zorgen. Zorgen dat je zelf gelukkig bent. Zorgen dat je batterij opgeladen is.

Zorg dat je glas vol zit. Want uit een leeg glas kun je niet schenken.

Tijd voor jezelf nemen is NIET egoïstisch. Het is noodzakelijk. Je kids merken absoluut helemaal gelijk dat jij niet helemaal je eigen blije jij bent. Een act opvoeren werkt niet. Niet bij degenen die jou het allerbeste kennen en aanvoelen. Diegenen die uit jou geboren zijn.

Dus. Go for it, moms! Zorg voor jezelf. Voor je lijf en je hoofd. Op welke manier dan ook. Do more of what makes YOU happy!

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  1. Het is inderdaad wel belangrijk dat je als moeder ook wat tijd voor jezelf hebt om bij te tanken. Tegelijkertijd ben je natuurlijk ook niet hulpeloos of een slaaf van je gevoelens en moeheid. Als volwassene moet je er soms ook voor kiezen om verstandig te reageren denk ik.

    Maar met een ‘volle tank’ is dat zeker wel een stuk makkelijker ; )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: